esmaspäev, 22. märts 2010

Kevad - see on kuiv asfalt

Ma ei tea, kuidas kellele, kuid mulle seostub kevade algus alati kuiva asfaldiga. Sellest tekib nii mõnus, hubane ja soe tunne, et tahaks kohe .... tahaks kohe tee peale jooksma minna.














Eile läbitud 21km oli esimene jooks puhtal asfaldil. Kuna paras väsimus oli sees, siis tekkis hea kerge jooksutunne alles 45 minutil. Tavaline asi, olen seda kunagi ammu palju kogenud. Seda, et näiteks üleväsimusega joostes hakkab organism tööle alles näiteks 7 km-l. Edasi läheb juba iseenesest.

Ka asfaldijooksu tehnika on enam-vähem paigas - sirgelt, puusad ees, samm üle kanna. Uued tossud on head. Alguses, kui jooksin tavalist nö "pöia välisserv maha ja siis muu järgi" sammu, hakkas parem säärelihas ohtlikku valu tegema. Üle kanna kerides tundub asi ohutum.

Niisiis, Otepää-Tartu jooksumaratonini on jäänud veel 6 päeva. Enam intensiivseid või pikki jookse ei tee. Nüüd tuleb puhata ja pidada kerget dieeti. Seda viimast on veel raskem teha, kui pikki kurnavaid otsi läbida.

Eesti ilmaennustus lubab laupäevaks vähemalt +10° ja edelatuult. No mis sa hing veel tahad, ideaalsed tingimused.








Vene ilmaennustus on aga natuke teist meelt: +7°, vihmane ja kagutuul




Norra ilmaennustus sarnaneb Eesti omaga.

Marek, mis siis tuleb?

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

" ... et tahaks kohe .. tahaks kohe tee peale jooksma minna." - Ets, seda ma kahtlustasin juba ammu, et ega Sa ikka õige orienteeruja ei ole:)

RR

eduardp ütles ...

Ei ole, ei ole. Õige jooksumees ka ei ole, seiklussportlane ei ole, kindlasti pole ka suusamees...
Ja viimased paar nädalat pole ka õlleisu!???

Loodan, et kalleremmistuma ei hakka, st et hakkan vanas eas jälle maanteed lõhkuma ja orienteerumisega seob vaid kaardijoonistamine :)

Anonüümne ütles ...

Joosta eelistaks küll metsateedel, aga sel kevadel mul huvi hoopis selle vastu, kuidas uus ja uhke rulluisutee lumest välja sulab. Üks koht on seal selline, mis igal kevadel terves laiuses ja paarikümne meetri pikkuselt sügava vee all olnud. Kas nüüd nii, et terve rada puhas ja kuiv, aga ühest kohast tuleb serva mööda turnida? Või on olnud ehitajatel/projekteerijatel tarkust teepinda tõsta?
TA

Marek ütles ...

Maantee jah kuiv. Eile ajasin 1. korda maanteeratta välja. sõitu sai nautida Tartu-Viljani mnt-l. sõitu ei saanud nautida Tartu linnas ning pärast 15min vihmasaju algust.

Marek ütles ...

Ja ilmast kah. See, et prognoosid siin mõned päevad tagasi järjest optimistlikumaks läksid, on igati hea (ilmselt oli soodne ilmastiku muutus kuskil). Aga see on selge, et tundub, et päeviti külmakraade ei pruugi tulla, sest kui juba enamus suht häid ennustusi nii lubab, siis tõenäoliselt nii ka läheb. Aga seda tingimusel, et väga olulist muutust ei tule üldises õhuringluses Euroopas. Üks väga hea ennustus pidavat olema ka Soomlase Foreca: http://www.sää.fi/Viro/tasmasaa/Tartto . Praegu ennustatkse ilma jahenemist pärast eesolevat nädalavahetust. Aga seis võib ka muutuda. Hetkel mul palju tegemist ja ma ei ole väga suutnud põhenduda pikemate prognooside uurimisele. Aga Karjalaskeks lootust igal juhul on. Sest eesoleva prognoosi kohaselt võib suurem osa lumest Võrus küll ära sulada.

eduardp ütles ...

Mulle meeldiks, et Karjalaske jääks ära. Sest ma ei saa sinna kahjuks minna. Peko Kevade kuiv männimets on see mis, o-kevade toob.

TA-le: Rulluisurajal on igal pool korralik padi all. Vesine koht on ilmselt seal jalgpallistaadioni tagumise nurga lähedal. Eks ta ükskord ikka ära kuivab. Aga rada on hea, vaheldusrikas.

Anonüümne ütles ...

Misasja - õlleisu ka enam pole??? See on eriti raske juhus, loodetavasti saad ikka terveks:)
RR

Anonüümne ütles ...

Misasja - õlleisu ka enam pole??? See on eriti raske juhus, loodetavasti saad ikka terveks:)
RR

Anonüümne ütles ...

Ma küll ei arva nii, et tasub soovida võistluse ära jäämist, kui ise minna ei saa.

eduardp ütles ...

Eks see on ikka suurest kadedusest, et ise joosta ei saa :)
Võtavad maastikult "süütuse", ilma minuta...

Anonüümne ütles ...

Ets
See suur lomp on olnud alati seal, kus peale Loode-Keila majade juurest lagedalt tulekut tee uuesti metsa sisse läheb ja 90 kraadi paremale keerab. Kohe peale seda pööret.
TA

Meelis M. ütles ...

Kahju, et Ets seekord pildi kohta küsimust ei esitanud, et mis maantee pildil on. Oleks kohe teadnud, et Keila-Joa maantee! :-)
Tegelikult vist praegu ainuke mõistlik koht kus Keila kandis normaalselt joosta saab.
Ets kas sul sügisel Tallinna Maratonist ei ole plaanis osa võtta, mis nüüd koos Sügisjooksuga toimub. Mulle ise tundub, et ikka suurema hulga rahvaga ja pealtvaatajatega ikka mõnusam maratoni joosta kui väikese pundi entusiastidega Otepääl. Seal võib ju juhtuda nii, et kaasvõistlejaid näed ainult stardis ja siis jooksed terve maratoni ihuüksi!

eduardp ütles ...

Keila-Joa teel on kerge joosta. Emotsionaalselt. Hea, et ka Keila poolmaraton on lõpuks sellele teele jõudnud ja sinna vist ka jääb.
Reha lõhub Tuula tee asfalti, aga seal on muarust üsna kõle. Isegi rattaga sõitmiseks.

See kevadine Otepää maraton sobis seetõttu, et ei seganud orienteerumisvõistlusi. Sügisel peab RR-ile konkurentsi pakkuma.

Maratonis võistlen vaid iseendaga. Tõestada pole suurt midagi, on vaid uudishimu. Seepärast pole rahvamasse vaja. Aga kui kell tiksub, siis tahaks ikkagi võimalikult kiiresti joosta.