Sunday, March 21, 2010

Ajugümnastika Rahumäel

Eile oli Tarmaku päevak TTÜ spordihoone juures. Liigagi tuttav ja lihtne maastik, et orienteerumisest naudingut saada. Viimane kord olin Tarmaku päevakul vist samas kohas (Spiraalorav). Mõtlesin, et eelmise päeva väsitavale suusasõidule teen otsa ühe kiirema jooksutrenni, et siis pühapäeval veel 21km maanteel juurde keevitada - kõik selleks, et viimane nädalavahetus enne maratonijooksu end tublisti ära väsitada.

Kuid kiirest lühikesest jooksust ei tulnud suurt midagi välja, sest võistlusformaadiks oli sundvalik. Ülesanne seisnes selles, et kaheringilisel jooksul ei tohtinud teisel ringil enam samu etappe läbida, sh ka vastassuunas.

Kaarti ei tohtinud enne starti vaadata, mistõttu põhjalikku rajaplaneeringut teha ei saanud. Seda tuli teha jooksuajast. Mõtlesin vist nii nagu enamus kaasvõistlejaid, et esimese ringi teen lühima valiku ja teisel ringil kombineerin otsad kokku.

Esimese ringi esimesse punkti (46) minek läbi lume võttis nii läbi, et tegi kohe nalja. Edasi valisin rohkem radu.
Teise ringi alguses jõudis kohale teadmine, et ka stardist-finišist väljuvaid etappe ei tohi korrata. Selle ülesande lahendamine võttis omajagu aega. Teine probleem tekkis idapoolse punktipesa lahendamisega. Seal seisin samuti päris kaua, sest lahendamist vajas ka mäepealsete punktide võtmise järjekord. Ühe tõusuga ei osanud probleemi lahendada, mida vist polnudki võimalik teha. Minu variandis oli üks tobedana näiv pikk edasi-tagasi jooks. Kuid raja kogupikkus oli täitsa OK.

Võitis Dmitri Shved, mistõttu võrdlesin tema lühemat rajaplaneeringut enda omaga. Selgus, et Dima oli etapi 43-47 (ehk finiš) kaks korda läbinud. Siin oli arvutiprogrammis vist viga, mis ei arvestanud 47 ja finiši KP-d samaks. Või ei olnudki need samad? Siis on küll jama.
Edasi vaatasin 2.aja saanud Silveri planeeringut, mis ei olnud kokkuvõttes lühem.

Shved 2,88+4,32= 7,20 km
Silver 3,07+4,37= 7,44 km
Ets 2,88+4,54= 7,42 km (osprint.ee järgi oli pikkuseks 6,93 km ?)
Tulemused









3 comments:

Anonymous said...

Tundub olevat päris huvitavad võistlused. Proovin 27.03.2010 ise ka osa võtta.

AL

eduardp said...

No siis läks blogi sissekanne küll täie ette.

Jaan said...

Aitäh vihje eest, tarkvara tõesti arvestas, et vahepunkt ja start on erinevad kohad ning parandasin selle ära. Pikkused on ka nüüd korrigeeritud.