esmaspäev, 3. august 2009

EMV öine Saarjärvel - thanks, Kalle

Enne öist starti oli väga hea enesetunne, oodata oli vaheldusrikast ja põnevat rada. Kaardi- ja rajameister Kalle Ojasoo oli kogemustega tegija.

Tegelikkus osutus natuke teistsuguseks.

Stardist läksin otse läbi helerohelise. KP sain ilusti kätte, ehkki heleroheline oli suht raskelt läbitav.

Teise KP-sse valisin teejooksu majani, sealt lageda serva ja siis suunaga läb metsa. Lage oli kõrge rohuga, kohati ka nõgestega, mingeid lohasid veel polnud. Võserikust sain ka kenasti tajutavale raiesmikule, aga seal oli küll kõik ühesugune võss. Seega oli punkt lihtsalt loterii. Seenelise tempos jalutades sattusin veel üsna hästi punktile peale, aga see polnud orienteerumine.


Kolmas punkt oli ka täielik loterii, pealegi polnud kaardil oluliste objektide suhted omavahel paigas. Sain kokku Toomas Mastiga, kes oli minust 3 min varem startinud. Polnud paha.


Jooksime seal ringi nagu peadega kanad, üritasime tuvastada kindlaid objekte, kuid üsna tulutult. Ebamäärane teeraja ots, millest ma juba olin korra proovinud punkti minna, tuli kahekesi ette võtta. Hargnesime ja lõpuks leidis Toomas ka kivi. Panna pimedasse metsa rohelisse tihnikusse kivipunkt (ehkki kivi oli päris suur) ... ei, see polnud see, mida ootaks öiselt rajalt.

Ja peale seda, kui matkasin viiendast kuuendasse ning kaardilugemisest ei tulnud midagi välja ning risti eest läbijooksev Laev ka asukohta ei näidanud, otsustasin minna koju.

Seega - lihtsalt ei saanud hakkama. Aga rada polnud ka päris õige asi, selles olen üsna kindel.


6 kommentaari:

Raul ütles ...

3.punkt oli pinnasevallil ja piki valli võtsingi, küll lõunapoolt

Anonüümne ütles ...

Ets, ma ju näitasin Sulle seda sood,kus Sa viibisid aga ju Sa mind ei uskunud. Laevuke.

eduardp ütles ...

Näitasid, näitasid :) Aga soo oli nii suur ja kole, et ma ei saanud hästi aru, kus servas asun.

Anonüümne ütles ...

Antud rada nõudis väga hoolikat tempovahetust ning tõhusat koostööd kompassiga ja neid punkte oli täitsa võimalik võtta! Isegi päeval on KP-sid mille läbimisel tuleb pöördeid piirata, ammugi siis veel öösel.
Jooksin öist ja käisin ka järgmisel päeval kontrollimas-kõik klapib. Inimeseloom on kohe selline, et hakkab algul teisi süüdistama ja alles seejärel näeb vigu endas.
Soovitan ka Sul käia seal uuesti ning vaadata asja teise pilguga.

Timmo Tammemäe ütles ...

Lähenesin mõlemale piltidel kujutatud punktidele samalt poolt. Esimesega tuli ~5 sekundit viga. Kui ennast vahetult enne punkti viimase attackpointi peal ikka paika panna ning rahulikult korrektne suund võtta, siis tulevad ka KP'd ise vastu :-).

eduardp ütles ...

Siis on tore, kui kõik oli kaardil paigas. Muidugi võiks jätkata teemal: maastiku sobivus, nn attackpointide olemasolu, punktide tuvastamise kaugus jm.

Mul on lamp vist vana ja ei valgusta piisavalt hästi, selle kolmanda kivipunkti leidmine tundus pimedas küll õnneasjana (mida ta päeval kindlasti ei ole). Kiiruse süüd nendes kahes punktis polnud, teine tuli jalutamisega ilusti kätte, kuid tavapärast "õnnetunnet" ei tekkinud.
Tegelikult tahaksin igale oma väitele küsimärgi taha panna, sest o-tehniline oskus on ebapiisav. Aga neid küsimärke tuleks lihtsalt nii palju, et pole mõtet.

Vaatasin, et öisel oli katkestas/tühistatud märge 38 võistlejal, so kaks ja > korda rohkem kui viimastel aastatel. Kuid ka osavõtjaid oli vist rohkem, mis muidugi positiivne.

Saarjärve öine polnud lihtne.