neljapäev, 2. jaanuar 2014

Aastalõputirimine

Eks see Tarmaku Aastalõpuvõistlus üks kõva tirimine on, mis muud. Kuid seekord oli rajameister Tomi-Andre Piirmets üles ehitanud korraliku labürindi, mis 2. ja 3. vahetuses tempo alla võttis ja mõtlema sundis.

Pildil Tomi-Andre, võetud tema blogist

Olin paaris Marjega, et püüda 95+ klassi võitu.

Minu esimene vahetus ei õnnestunud. Glehni palmimajas sattus 2.korrusel kõigepealt ette vale punkt (52), mis tekitas väikese segaduse, sest ei osanud suurt skeemi kaardi paremas ülemises nurgas vaadata (ehkki olin sellest enne võistlust lugenud). Kaotust ca 15sek. Siis vajutasin täiega edasi, et kaotatut tagasi teha ja 6.KP-ga tegi Tomi mulle jälle ära. Läksin võtma ebaloogilist (vale) punkti teisel pool teed, misjärel ei saanud enam aru tänavate ristumiskohast. Jooksin veel edasi ja lõpuks tuli kaotust lisaks ca 40sek.

Teises vahetuses ei saanud meistersportlane, NLiidu meister Marje Viirmann "keerulise" Nõmme kaardiga hakkama ja tegi kahe punktiga kokku 3-4min viga (jooksis mõlemal korral suunaga paremalt mööda).

Olime kalendrijagu konkurentidest maha jäänud.

3. ja 4. vahetuses pakuti lühikese jooksu järel labürinti. Me pole mõlemad selles sise-o elemendis tugevad, kuid tulime välja siiski enam-vähem normaalselt. Naljakas oli see, et ma ei kasutanud jälle suurt skeemi, sest esialgu ei leidnud sealt alguspunkti ja hiljem ei tulnud selle pealegi, et pilku suurendatud skeemile ümber tõsta. Väikese kaardi lugemine võttis aga rohkem aega.

Viimase vahetuse võtsin enda peale. Arvo Raja oli ca 2-3 min varem rajale läinud, Dmitri Šved (SRD) 19 sek enne mind ja Rein Rooni 4-5 sekundit.


Reinu sain juba tõusul kätte, enne 2. punkti hakkas paistma ka Dima selg. Ja siis läks võiduajamiseks. Kuna Arvot ei lootnud enam kätte saada, siis pidime Dimaga võitlema kas 3. või 4. koha eest. Dima aga on, teadagi, väleda jalaga veteran ja teda juba niisama ei murra.

KP6-s sain Dimale järele, seejärel võtsin kaardi tagurpidi kätte ja tegin väikese haagi. Järgmisest punktist väljudes pani Dima vales suunas minema ja siis sain temast omakorda 5-6 meetriga ette. KP-d 8 ja 9 võtsime koos, kuid tõusul 10.-ndasse jäin ca 7-8m maha. Hingeldasin korralikult, jalad olid ka kergelt pehmed.

Teel 10.-ndasse nägime ka Arvo selga, kellest möödusime etapil 12-13. Sain 13.-ndas konkurentidest mööda, sest ei lasknud end häirida valest jõulumehest.

Juba eelnevalt olin otsustanud, et jooksen etapi 13-14 ringi, sest mälestustes oli metsatukk parajalt soine ja kraaviderohke. Dima otsemineku üle rõõmustasin, lootes, et saan niimoodi ette. Kahjuks võttis ta KP14 ca 20m enne mind ja sellega võitis ka duelli. Vajutasin edasi küll korralikult, sest Neeme Loorits oli meie vahele tekkinud, kuid teha polnud enam midagi - teine koht teatevõistluses oli reaalsus. Kuid hea seegi, peaasi, et kõik SI-märked olemas olid.

Tulemused
Etapiajad

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Liidu meister häbeneb.... Vast sellel aastal läheb paremini! Võin ju vabanduseks öelda, et eelmine orienteerumine oli 1:25ooo kaardil, aga kuna see oli pea 2 kuud tagasi, siis võibolla ei tundu veenvalt...
Igatahes oli elamuslik üritus ja ilus punkt aastale. Edu alanud aastal meile kõigile!
Marje

Anonüümne ütles ...

Mina igatahes usun Liidu meistrisse!
Head uut ja paremat,
Gea