laupäev, 11. august 2012

Koprakarikas Lajavangul

1.päev - komistan ja kukun, komistan ja kukun

Seda nii otseses kui kaudses mõttes, sest pidevalt komistasin punktivõtuga ja kukkusin näoli vastu maad. Paljud etapid olid lühikesed ja punktivõtt justkui lihtne (objektid olid selged), kuid ebakindlus 15-20m ulatuses hävitas sekundeid ja minuteid. Ei vedanud ka. Suurim viga (ca 2min) kohe 3. punktiga - kõrvalt möödajooks.
Hea lühirada, kus oli vaja enesekindlust, samas ka natuke õnne. Lühikese distantsi teisel poolel tuli väsimus (!?), vist maratoni järelmõjud.
Seis oli kehv, koht 5., kuid kaotust päeva võitnud Maido Kaljurile 7 minutit.

Isegi vanameister Arvo Kivikas (pildil), kes jooksis sama rada, torkas mõnuga, et kaotas vaid 10 sekundiga.

Tulemused (1.päev)


2.päev - kaardiviga ja "appi", muidu OK

Starti oli maad 2,7km, kerge sörk näitas, et jalg oli kerge ja keha kiireks jooksuks valmis. Pea töövõime oli muidugi küsimärk. Nagu alati.

Esimesse punkti minek oli kaardi järgi esialgu lihtne, kuid lagedatel ei saanud ühtäkki mitte midagi aru. Sattusin lageda nurka ja kaardil olev ainuke nurk ei läinud kokku läbitud teepikkuse ja suunaga. Aga uskusin kaarti, panin end seal paika ja jooksin punkti suunas. Vasakul olev lagedamoeline roheline oli tugipuuks ja punkt tuli kenasti. Kahjuks nr.33 (31 asemel). Mitte midagi ei saanud aru. Ei osanud ka kuhugi minna, sest objekte eriti polnud. Lõpuks aitas Janek Lauter ja pääsesin vaid 3-minutilise veaga. Polnud hea algus.

Edasi läks kõik kenasti, tuli mitu etapivõitu.

Vahetult enne 9.punkti võtmist kuulsin hüüet "Appi!". Võtsin punkti ja appihüüe kordus. Jooksin üles mäe peale, kus oli herilastelt korralikult nõelata saanud kopratüdruk. Ta kurtis halba enesetunnet ja palus abi. Esialgu ei osanud midagi teha, siis soovitasin minna 100m kaugusel asuva auto juurde. Ta soovis kaaslast ja õieti tegi. Herilaselt nõelata saanud kursusevend Ivar oli alles hiljuti elu kaotanud. Teiselt poolt lähenes Andrus Sipsaka ja oli nõus tüdrukut saatma. Aitäh Andrusele, minu võiduajamine sai sellega jätkuda. Andrus jooksis hiljem edasi, kuid ajakaotust tuli ca 6 minutit. Minul vaid 30-40 sekundit.

11.KP-s, kui olin ühele tüdrukule näidanud punkti asukohta, sain kokku Igors Bužs´iga. Edasi põletasime koos kuni lõpuni. Üllataval kombel etapivõite ei tulnud (isegi teisi kohti), ehkki toetasime teineteist päris hästi. Igors sai päeva parima aja, mul 4. tulemus, kaotust talle alla 4 minuti.

Pildil koos Igors´iga (pildid on võistluse kodulehelt).

Tulemused (2.päev)

Enne homset on seis eestlane-lätlane-eestlane-lätlane-eestlane-lätlane.
Kolme hulka on raske jõuda. Senini on olnud põnev kaart ja huvitavad rajad.

3.päev - Houston, We`ve got a problem

Kenasti kuni kolmandani, neljandaga minutiline viga. Suund!
Põnev oli pikk etapp 6-7, kus üritasin minna üsna otse. Palju oli keerutamisi , kohati natuke ebakindlust. Punktile lähenesin ida poolt nö kaduvalt rajalt, mida tegelikkuses peaaegu ei eksisteerinud. Rahulik jalutuskäik ja punkt tuli ilma veata. Üllatusega aga kaotust Tiit Talile ligi 4 minutit!? Tema leidis paremalt ümberjooksu variandi (roheline joon), see oli palju kiirem variant.

Etapp 8-9. Selja tagant ei tahtnud ära kaduda Tanel Saue, kelle aitasin viia punkti 7. Natuke kiirustamist, natuke lohakat lugemist, üks enesekindel lätlane veel lisaks ja ühel hetkel oli olukord nagu Apollo 13 meeskonnal : "Houston, We`ve got a problem".
Viga 7 minutit. Kahjuks ei näinud parempoolset lollikindlat varianti (roheline joon), sobinuks hästi. Aga mõte oli rohkem jalgades.

Tiit tegi oma ära, võit. Eilne võitja Igors Bužs hävis täna korralikult, kaotust Tiidule 13 min. Kokkuvõtteks jäin 6 tugevama orienteeruja hulgas viimaseks.
Kõik võimalused nädala pärast toimuvaks EMV tavarajaks on aga olemas, ehkki seal pidi maastik olema kehvema läbitavusega. See mulle ei sobi.

Tulemus (3.päev)
Tulemus (KOKKU)

3 kommentaari:

Jack Swigert ütles ...

"Okay, Houston, we've had a problem here."

eduardp ütles ...

Okay, Jack.

Anonüümne ütles ...

Taktikast.
Ets, teisel päeval ütlesid stardis, et tahad mind kinni püüda (startisid 2min peale mind). Otsustasin sellele "kaasa aidata".Kuna algus oli avatud alal ja startijate minek kaugele näha, siis jooksin kogu aja, mil olin nähtav, rõhutatult aeglaselt. Seda selleks, et tekitada sinus motivatsioon mind kohe kätte saada, ahvatleda sind kiiresti alustama. Tulemuseks oli see, et jõudsid esimesse punkti 5:18 peale mind. Jooksid sealt lõpuni minust kiiremini, aga rong oli juba läinud.
Tiit ;)