esmaspäev, 20. august 2012

Spordilainel

Kaks nädalat on jäänud rogaini MM-ini, oli veel viimane nädalavahetus midagi pikemat teha. Eelmisel nädalalõpul tuli 5-päevane tsükkel - Koprakarika 3 päeva + ratas/jooks (11/9km, kummi purunemine) esmaspäeval + Raku teisipäevaku kiirem jooks.

Sel laupäeval oli tähtis võistlus - EMV tavarada Koorastes.

Meie klassis (M50) polnud küll palju osalejaid (13), kuid kõik tegijad olid kohal. Maastik oli karm, läbitavus kohati jõhker (16min/km), kuid rada oli meie klassile tehtud suhteliselt lihtne. Kui kuidagi õnnestus võsast läbi raiuda, siis enamuse punktivõtuga probleeme ei tekkinud. Ometigi kaldusin  paaris kohas suunaga ära ja suuremad vead 2+5 min olid valusad noahoobid. Kui 9.punktis olin Tiit Tali ja Maido Kaljuriga veel heas konkurentsis, siis 10.punktiga tehtud 5-minutiline viga võttis võitlusjanu ära. Enam-vähem tempot hoides lõpetasin siiski kokkuvõttes 3.kohaga. Seega läks hästi, esimene EMV medal sellel aastal.
Tulemused

Põhiraja teade oli super. Maastikuga olin juba harjunud, kaart 5m kõrgusjoontega oli suurepärane ja rada väga tehniline. Orienteerumist rohelises anti täiega. Jooksin avavahetust, hoidusin suurematest vigadest, kuid hoolikas kaardilugemine ja pidev pidurdamine võtsid üllatuslikult palju aega - 8,5km ajaga 1.35h. Vähemalt oma klubi jooksjatest tegin parima aja, I võistkonna avavahetuse äss Ats võttis vale punkti.
Tulemused



Täna tegime Marjega XTeam'i 5-tunnise ürituse. Enesetunne oli väga OK, kuid Marje tundus peale eestikaid natuke väsinud. Jooksime 2,5 tundi, kuid rattaetapil jäi 2,5-tunnist väheseks. Sõltumata kaaslasest  olen alati sellel võistlusel finišisse hilinenud. Ei oska rattasõidu kiirust arvestada. Tulid trahvid, lisaks tee äärest võtmata 3+2 punkti ... seega polnud tulemus suurem asi.

Aga see polnudki oluline, hea trenn oli tehtud.

Nüüd siis veel nädala pärast toimuv EMV sprint Haapsalus ja öine Dirhamis. Peamine on terve olla ja tööga end viimasel nädalal mitte üleliia väsitada.


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Praegune ilmaennustus lubab MMiks väga head ilma: päevane maksimum 13-15 kraadi, öine miinimum 6-7 kraadi, kerged sademed (ca 1 mm) stardipäeva lõuna paiku. Praegune Kesk-Euroopa kuumalaine, kus maksimumid on ka mägedes olnud üle 25, paistab taanduvat ja see on muidugi hea uudis.
Lauri

Karli ütles ...

Enne kui kõik kodust MM-le lahkute, soovin mõndagi kaasa.

Mitmed teist on väga pühendunult valmistunud - ärge siis üle mõelge! Üks tavaline pikk võistlus, kus lihtsalt tuleb oma potentsiaal välja tiksuda. Võistlusel on hulk komponente - kõigi vahel tuleb tasakaal leida.

Meil jääb seekord kahjuks osalemata. Tõnu sai kahjuks veel viimasel hetkel borrelioosi külge, nii isegi kaasa elama tulemast loobusin.

Rogain on Maarjamaal väga hea seisus. Tundke siis võistlusest rõõmu!

eduardp ütles ...

Kahju, Karli, et nii läks. Aga tänud heade ja rahustavate soovide eest. Tasakaalukas, rahulik ja keskendunud olek on jah just see, mis vajalik.