kolmapäev, 19. mai 2010

Tõrrepõhja punased jooned ehk kui seda Jürgenit lähedal poleks

Harju MV suund Tõrrepõhjal, tasasel ja poollagedal militaaralal lõputute kraavide ja aukudega.
Tükk aega mõtlesin, et kas üldse minna, sest 2 tundi sõitu ja natuke jooksu ei tundunud eriti ahvatlev. Aga ilm oli ilus ja kusagil pidi ju jooksma ka. Miks siis mitte koos kaardiga.

Kohapeal küsis Erkki, et kas jooksed täna 21A-d? Esialgu polnud sellele mõelnud, aga mõte hakkas kohe meeldima. Tänud. Mingi 5,9km ja 13KP vastu sain 9,1km ja 22KP-d. Ja tirimisvõrdluse tegijatega. Pealegi tahab ka vana hobune mõnikord võidu joosta.

Stardist panin kontrollitud kiiruse ja kaardilugemisega minema. Liikusin põhiliselt mööda punast joont, sest teistmoodi polnudki võimalik. Uus kompass toimis väga hästi.

Kui oli joostud 20min sai ca 45 sek hiljem startinud Jürgen mind kätte. Sinnani oli keskmine kiirus olnud 5min/km. Polnud paha. Lootsin, et haagin peale 9KP-d Jürgenile taha ja hoian nii kaua kinni, kui võimalik. Aga lähenemisel sellele punktile kiskus paremalt lähenev Jürgen mind õige kraavi juurest natuke vara eemale ja niimoodi siis me seal peata olime, Jürgen 3min, mina veel 4,5min kauem. Natuke kahju, sest 8KP-s olin veel kolmas, minut Erkki Aadlist maas ja minut kergemat jooksu tegevast Peeter Pihlist ees.

Peale lugematuid kraavihüppeid vajutasin küll korralikult edasi, kuid jalg oli juba natuke väsinud. Eks viga võttis ka suurema hoo maha. Ajad kiskusid 6min/km kanti ja kui viga ei teinud, siis sai pool minutit kiireminigi (n etapp 19-20).
Üle minuti läks aega ühe majanurga leidmisega. Legendis oli välisnurk. Kas legend oli korrektne ja kus oleks selle järgi pidanud punkt olema (KP15)?






Veel tuli suurem viga viimase nööripunkti leidmisega, kõik nö orienteerumispunktid tulid aga hästi välja. Välja arvatud Jürgeni punkt :)
Väga positiivne elamus oli, sest suure kiiruse pealt oli kaardilugemine täiesti kontrolli all.
Muret teeb natuke liiga hea jooksuvorm, sest seda pole praegu kusagil realiseerida ja paremaks timmimine võib tuua probleeme. Hasarti ei tohi minna.

2 kommentaari:

Marek ütles ...

Sinna maastikule tuleks RO võistlus peale viia.

eduardp ütles ...

Ma pole küll RO fänn, kuid ikkagi arvan, et see maastik pole RO jaoks suurem asi. Väga liivane ja täiesti reljeefitu.