reede, 28. mai 2010

Kvaliteetpäevak Mägede külas

Häid o-maastikke on Tallinna ümbruses ikka väga vähe ja seepärast sai ka päevakutega alustatud - neljapäevakuga Mägede külas ehk Valgehobusemäel.
Kaarte jagas Erkki ja küsis jälle, et kas 21A? Aga muidugi.

Niisiis, 8,7km ja 19KP, rajameister Raivo Pellja. Tõotas tulla huvitav orienteerumine ja nii see ka oli.

Esimesse punkti tegin väikese kaare ja kohe kukkusin 7.-ks. Suurem õnnestumine oli etapp 3-4, läksin vasakult ümber mäe ringi ja kaotasin napilt vaid kiirelt alustanud Kaur Kasele. Veel paar etappi ja olin juba 2. Aga konkurents oli tihe ja lõputult pikana ja kohati ebakindlana tundunud 9.etapp kukutas paar kohta. Peale Sipsa nägemist 10KP-s läksin suunaga natuke hoolimatuks ning kaldusin paremale sohu. Keerasin sealt küll üsna kohe õige mäe otsa, kuid reljeefilugemisega jäin hätta - 3 min viga. Tahaks seda kohta LIDARi kõrgusmudelil näha.

Edasi normaalne ja ettevaatlik jooks, sageli võtsin kaardilugemiseks hoogu maha ja erinevalt eelmistest hooaegadest luban nüüd endale ka seisakuid. Tulemus on olnud positiivne - vähe vigu ja korralikud sooritused.

Erkki Aadli oli aga mees teisest galaktikast. Vastu poleks saanud ka "Perpetum Mobile" Heiti Hallikma'le. Uskumatu igiliikur: 24h+48h seiklused, kohe teisipäevak ja nüüd neljapäevak. Ta vist käib tööl ka.

Loodetavasti ilmub ka RouteGadget. Päris huvitav oleks võrrelda teevalikuid.
Foorumis polnud Ott rahul reljeefi kajastamisega kaardil. Huvitav, seal on toimunud eestikad, Suunto Games, 100KP jooks ... On hakkama saadud.

11 kommentaari:

Heiti Hallikma ütles ...

Panin oma teekonna vaatamiseks aadressile http://heiti.planet.ee/maps/2010_TON/20100527_TON_Q.JPG

Ka GPS-i jälge paika ajades tundus, et kohati on objektid veidi valedes kohtades.

eduardp ütles ...

Uskumatu ring 9-ndasse. Pidid tee peal ikka kõvasti vajutama, sest aeg oli üsna norm.

Anonüümne ütles ...

tartu päevakutel ka vahel pakutakse paremaid palasid, nii eilegi - veskimõisa kaardil/maastikul pidi üsna tähelepanelik olema.

Anonüümne ütles ...

.. ja võib liigitada kvaliteetpäevaku hulka julgesti.

Anonüümne ütles ...

Heiti, "tundus" on väga leebe sõna:D

Ets, maastik ja rada olid muidugi mõnusad. Mul veel erilised mälestused sellest maastikust. Elu teine start oli Tõrvaaugu talu nurgast(1981). Rada oli 3,7km ja aeg 47 minutit. Raja läbisin veatult:)

Ott

Anonüümne ütles ...

Kohati on jah reljeefi kajastamisega kaardil probleemne, mäletan, et 12-13 punkti ümbrus oli kahtlane.

Jonatan

Gea ütles ...

Tjah, Mägede külaga on mul erilised suhted. Kümnest korrast üheksal tuleb mingi tangens sisse. Lohutav on kuulda, et ma pole ainuke, kellele kaardi ja maastiku kokkuklapitamine peavalu valmistab. Aga eks ma olen ka napilt paarkümmend aastat kaardi ja kompassiga metsas käinud. Ja päevaku kohta on tegu ikka superluks maastikuga.

Jürgen ütles ...

Peale EMV lühirada, teadet, kahte päeva Suuntot, suusa-o eestikaid, eelmisel suvel 140 punkti maha panemist, sügisel öist trenni, hooaja lõpetamise mikro-o'd, talvist o-jooksutrenni, koondise laagri märkesuusatrenni ja nüüd kevadist punktijahti on mulle see maastik selgeks saanud. Suudan kõikide neljapäevaku punktiobjektide kohta isegi seda öelda, kas ma olen neid kaks või kolm korda võtnud. Aga esimene kord (Kalevi suvejooks umbes aastal 96) eksisin tõesti ära.

eduardp ütles ...

Jah, Mägede küla kaart on salakaval.
Kusagil 4-5 aastat tagasi tegin seal sõpradele jaanipäeva soojenduseks orienteerumise. Kerged punktikohad, kuid kaarti pidi ikkagi hoolikalt lugema. Kõik olid algajad.
Enam-vähem saadi hakkama, aga üks mees kadus ära. Ootasime 3 tundi, mobiil oli kogu aeg levist väljas. Naine oli juba väga mures, teistele tegi asi rohkem nalja.
Kuid X oli läinud 3 ja 9 punkti vahelt kaardist välja, omaarust liikus mööda elektriliini järve juurde tagasi. Aga ei tea kuidas, jõudis see suure asutuse tippjuht lõpuks väsinuna ja mudasena Peningi poole viivale maanteele. Ja hääletas liinibussile.
Seal selgus, et sõpradeni oli maad 5-6km.

Gea ütles ...

Kas see oli Jorss?

eduardp ütles ...

Ei, Gea, Jorsiga ei saaks niimoodi juhtuda :)