pühapäev, 16. mai 2010

EMV lühirada ja teade Kantsis - veatult

Jõudsime Eesti MV lühiraja võistluskeskusesse Lüllemäe lähedal asuvasse Kantsi ligi kolm tundi enne starti. Ilm oli ilus, päikeseline ja palav. Sellistes oludes muutud pikapeale loiuks, toonus vajub ära.
Naljakas küll, aga palava ilmaga on vaja teha korralikult sooja, rahulikult ja aste-astmelt viia organism võistlusvalmidusse. See õnnestus kenasti, mistõttu esimese mäe peal polnudki hing kinni ning aju hapnikust tühi.

EMV lühirada

Rada oli lühike, vaid 3km ning vaid 7 punkti. Etterutates võiks öelda, et rajameister kas ülehindas natuke maastiku raskusastet või alahindas M50/45 klassi meeste taset. Reljeefi oli kaardil parasjagu, kuid õigete rajavalikutega sai nii tihnikutest, kui ka suurtest tõusudest kenasti mööda.

Stardist valisin esialgu tee- ja rajajooksu. Ka teine ja kolmas punkt tulid kenasti ning olin juba üle minuti juhtimas. Neljandat KP-d sookese nurgas ootasin palju kõrgemal kui see oli ning ei julgenud esialgu alla sohu minna. Tekkis väike ring ja ajakadu 30-40 sek, kuid veaks seda sellel maastikul nimetada ei tahaks. Etapp 4-5 tuli eriti hästi välja, teisest etapiajast üle 40sek parem. Punktile lähenemisel kasutasin juba tuttavat teed esimesse punkti.

Tundsin, et olin saanud teiste ees piisava edu ning kuna ees oli viimane orienteerumisetapp, siis vajutasin teadlikult pidurit. Viga ei tohtinud teha. Kuid ka aeglasema tempo juures kaldusin liialt paremale, ei tahtnud kohe tõusu võtta. Olin küll kenasti kaardis ja punktigi sain veatult kätte, kuid tempolangus ja paras kaar tõid kaotust 1.20min (!). Jooks viimasesse punkti ja sealt lõppu olid jälle kiired. Näiteks viimasest KP-st finišisse sain aja 35sek, millega oleks põhiklassis olnud 4.(!), kaotades parimale, Markus Puusepale 2 sek ja võites Olle Kärnerit 1 sekundiga :). Väike meeldiv üllatus tagantjärgi, kui need jaamad ikka õiget aega näitasid.

Finišis olin üsna kindel, et võit on käes, sest teised konkurendid olid minutite kaugusel. Ainsaks ohuks oli viimasena startinud Maido Kaljur, kes tegi ka väga hea jooksu ja kaotas vaid 11 sekundiga. Ajaks tuli 22:02, ehkki tulemustes näidati 23:02. Kusagil oli stardis tekkinud 1 minutiline ajanihe, mistõttu kõigil meie klassi meestel olid ajad 1min aeglasemad. Sama rada jooksnud M45 klassi ülekaalukas võitja Toomas Mast sai ajaks 22:41. Seega sain eelmise aasta eest revanši, kui olin Lätis Toomase järel M45 klassis hõbedal. Nüüd tuli siis esimene kuld lühirajas ja meie klubile lausa kolmikvõit, sest Mati Preitof oli kolmas.
Tulemused

EMV põhiklassi teade

Rajale läksime oma M50 tiimiga - Maido, Mati ja mina. Põhiklassis pole me muidugi konkurentsivõimelised, igaüks läks andma vaid oma parimat. Maastik oli väga põnev, täis tõsist orienteerumist ning ka füüsiliselt raske. Tõusu tuli kokku 222m (eile lühirajal 84m).

Jooksin viimast vahetust ja kuna koht oli stardihetkel 22. ning lähikonkurendid pikalt ees, siis polnudki muud eesmärki, kui rada puhtalt läbida. Küll siis ka koht paraneb.

See ka õnnestus. Tempo oli mõnus kuni lõpuni, kordagi ei tekkinud väsimuse tunnet. Sain mööda 5 võistkonnast, lõpuks olime 17.
Huvitav oli teevaliku ülesanne etapil 11-12. Enne võistlust kuulasin tähelepanelikult, mida OK Võru I vahetuse jooksja Timo Sild rajast III vahetuse jooksjale Markus Puusepale rääkis, kuid selle etapi rajavaliku alternatiive ei mäletanud. Valisin vasakpoolse suurte tõusude-langustega jooksuvariandi kõrgepingeliini koridoris, mis polnud tõenäoliselt parim valik. Kiirem oleks olnud mööda parempoolset väiksemat elektriliini ja sood ning mööda teed vaatepunktini (KP11).
Teatevõistluse tulemused

Kommentaare ei ole: