laupäev, 8. mai 2010

Keila Jõepark - eile ja homme

Jõepargi ja Keila jõe arengulugu on huvitav teema, aga praegu pole aega sellesse põhjalikumalt süveneda. Tegin mõnede objektide kohta väikese koondpildi reljeefikaardile. Viimane tekitab mitmeid küsimusi. Näiteks, mis asi on see ristkülikukujuline kõrgem moodustis Punase Vähi juures (nr.1)?















Ilus suur sild oli vana jõeharu keskel (nr.2). Tuula tee alt voolas läbi kaks jõeharu, mõlemal oli peal kivisild. Praegu läbivool puudub. Jõgi oli üldse natuke teistsugune, ujumas käidi läänepoolses harus (vt nr.3 - Meeste Paradiis), kus entusiastid eesotsas Jaan-Heikki Sandrak'iga ehitasid ujumisrajad vettehüppeplatvormiga. Keila jõkke tuldi ka Tallinnast rongiga ujuma.
Jne.


Hiljutine info Keila linnavalitsusest:
Linnavalitsus määras just projekteerimistingimused Keila jõe vasakharule ja selle äärsele alale. Siia hulka kuulub muuhulgas veevoolu taastamine, sild taastekkivale Jõesaarele pääsemiseks, kergliiklusteed kallasrajale, supluskoha ja paadisilla asukoha kavandamine.

Töid on juba nädala jagu tehtud. Väga vahva.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ristkülikukujuline moodustis on täpselt trepi asukohas?
TA

eduardp ütles ...

Trepist loodesse jääv suur vundamendilaadne moodustis. Punkt 48 oli ühe nurgas.

Anonüümne ütles ...

Mina pole jälle suutnud Jõepargist enam leida seda nõlva, kus üle 30 aasta tagasi kelgutamas sai käidud. Kõige tõenäolisem oleks ehk see silla koht (2) idapoolselt kaldalt jõeharule. Seal on praegu nii võsane, et äkki selle pärast ei tule õiget pilti silme ette.
TA

Ahto ütles ...

See ritkülikukujuline moodustis peaks olema hoone vundament

Kaur ütles ...

Sõitsime täna Ostrovkast mööda - 8. klassi "spordipäev", kanuudega Pärnu maantee alt Keilani. Uus ujumissild oli usinas kasutuses. Ja mõned klassi lapsed tegid seal pausi ja käisid samuti ujumas.