reede, 14. mai 2010

Rääkida on kergem, kui kuulata - ESRI Päevad 2010


Eile ja täna, ESRI Päevad, üsna tiheda programmiga. Hotellis Euroopa. Ilusad ilmad läksid küll raisku, aga see-eest sai hästi süüa. Palav oli ka.
Eile oli pikk päev kuulamist ja aktiivset suhtlemist, pärast konverentsi kiiresti kuulama ettekannet Islandi vulkaanidest, siis tagasi Õpetajate Majja pidulikule õhtusöögile. Pidu oli äge, Lõõtspillide Ühing mängis keskööni. Aga ise olin hullult väsinud ja lahkusin varakult. Autoga pittuminek ei kõlba kuhugi.

Aga see-eest sai täna pool tundi räägitud teemal "Orienteerumiskaardi tegemiseks vajalike LIDARi andmete töötlemine ArcGIS tarkvaraga". LIDARi andmete kasutamine on uus teema pea kõigile. Kui natuke järgi mõelda, siis võiks see ettekanne ehk ka orienteerujatele huvi pakkuda :)

Kolmapäeval sai Harju MV valikus testitud tervislikku seisundit. Ilm oli suurepärane, Raudoja maastik mõnus. Jaanus Rehalt ka hea rajameistritöö.
Kontrollaeg oli 1h 15min. Teoreetiliselt oleks ehk jõudnud kõik punktid ära võtta, kuid paar viga tegid oma töö. Jooksu viimasel kolmandikul sai kõvasti vajutatud ja raskeks ei läinud. Seega polnud jõud vahepealse külmetusega kadunud. Jooksule järgnev öö möödus küll veel kõva köha ja higistamisega, kuid tervis oli juba tõusuteel.

Homme Eesti MV lühirada! Pakutakse vaid 3km (!!!) ja 7KP (!!!). Sellist eksperimenti pole veel olnud, ootan huviga. Maastiku läbitavus tuleb vist kehv, mulle see hästi ei sobi.
NB! Esmakordselt on võimalik võistlust jälgida internetist online'is: http://www.okvoru.ee/
Võistlus algab kell 14.00, põhiklassid kell 14.35, meie klass M50 kell 15.16 ja minu start kell 16.04. Ei tea, kuidas töötab (natuke läheb enne aega MS SilverLighti uue versiooni installeerimisega).


2 kommentaari:

Markus ütles ...

ettekanne pakub kindlasti huvi. teed kunagi ehk kordussaate või selleteemalise postituse (lisaks kunagisele Jõepargi katsetusele)?

eduardp ütles ...

ESRI Päevade ettekande slaidid on aadressil:
http://www.alphagis.ee/data/img/esri10/ESRIpaevad10_Pukkonen.pdf (12Mb)

Kuid need on rohkem illustreerivaks materjaliks jutu kõrvale. Ettekanne võeti ka lindile ning on DVD-l saadaval (mul veel ei ole, aga hangin).

Mind huvitab see, kuidas tänapäeval, tehes ortofotode digitaliseerimist juba enne välitööle minekut ning lisades reljeefiandmed, oleks tööprotsessi kõige mõistlikum teostada. St kas trükkida kilele või paberile?, trükkida värviliste aladena?, kuidas väljas joonist redigeerida? jm.
Kas o-kile kannatab lasertrükki ja värve?