reede, 12. märts 2010

Kuumõhupallid

Täna hommikul pidid õhku tõusma, kuid selle asemel sadas alla hoopis paksu lund.

Eile õhtul oli Facebook'i Keila linna fännilehel selline info:
Kuumaõhupallivõistluse UpViser CUP Keilas planeeritud lennuajad : 12 .03 ja 13.03: hommikul kell 7.45-9.00 ja õhtul 16.30-17.45 ning 14. 03 ainult hommikul 7.45 - 9.00.

Muuhulgas selgitakse välja Soome meister, kokku on ca 17 palli (võistlusinfo). Oleks päris huvitav näha värvilisi õhupalle valge lume taustal. Lootus on, et õhtul õnnestub.

Kes pole pallide õhkutõusmist varem näinud, soovitan väga. Võimas.






Ise olen kunagi ühe korra lennanud, rootslase Oscar Lindströmiga (pildil esimese maandumise järgset rituaali läbi viimas). Julge vend oli. Vahepeal oli küll tunne , et kukume alla metsa või jääme kõrgepingeliinidesse kinni või ei saagi enam alla, kuid lõpuks maandusime siiski vaikselt ja turvaliselt Tuula tee äärde põllule.




Kuumõhupall käitub nagu suur naftatanker - reageerib tegevusele palju hiljem ja kui oled näiteks korraga liiga palju sooja õhku palli sisse lasknud, võid mingi ajahetke järel soovimatult kiiresti ja soovimatult kõrgele lennata. Seal võivad olla aga hoopis teised tuuled ja ...

3 kommentaari:

kaupz ütles ...

natuke võiks ikka promo ju ka teha, ja facebookis või kuskil aktuaalset infot levitada, kus asi lahti läheb kui koosolek ära olnud, aga ei.

peaasi et neil endil lõbus on vist :)


kaupz

eduardp ütles ...

See on õige. Usun, et paar tundi enne starti peaks olema selge kas, millal ja kus kohast starditakse. Võiks selle punkti kiiresti kuhugi veebi kaardirakendusse (näit Delfi, Google vm) panna ja rahvale teada anda. Sest start on üks huvitavamaid vaatemänge.
See töö jääb puudu ja pallide lend saab juhuslike pealtvaatajate lõbuks.
Muide, 1 tund tagasi (ca 8.15)lendasid õhupallid köögiaknast mööda päikesele vastu. Päris tore oli neid kohvijoomise ajal vaadata.


PS. Avalik press ei taha kuumõhupallide lendamisest suurt midagi teada.

kaupz ütles ...

enne 8 hommikul tõmbasin ruloo eest ära niitväljal, ja seal nad olid.

ruttu plika riidesse ja masinatele.
lõppes lend sakus. algus oli klooga järvel olnud.

http://www.facebook.com/pages/Hot-air-baloons-UpViser-Cup-in-Keila/246803997080