pühapäev, 14. mai 2023

EMV lühirada ja põhiklassi teade Kärgula metsas

Jälle üks väga hea võistlus ja seda nii kaardi-raja kui kogu korralduse poolest. Kirsiks tordil oli muidugi superilm.

Toimetasin sellel nädalal kodukontoris maal, ühtlasi käisin teisipäeva õhtul Lajavangu (Erastvere) kaardil Kopra päevakul ja neljapäeval 2,5-tunnisel lauatennise kvaliteettreeningul Moostes

Eesti MV lühirada ja põhiklassi teade toimus Kärgula metsas, mis jäi vaid 15 km kaugusele meie maakodust. Jooksmisega olen läinud julgemaks, sest kõrge pulss ei tekita komplikatsioone. Lühirajal oli isegi lootust M60 klassis medalile, kui vaid o-tehniliselt oleks õnnestunud.

Kahjuks ei õnnestunud, nagu ka väga paljud orienteerujad, sh tipud. Kohe esimesel etapil vaatasin  peale teed lageda põhjapiiri valesti, sest ka heleroheline tundus lagedana ja kindlast asukohast kallutasin end liiga paremale. +2,5 minutit.

Etapp 4-5 läks täiesti lappama, sest arvasin end tee peal olevat rohkem lõuna pool. Täpselt sama vea tegi Andres Talver, kes pääses natuke väiksema veaga. Mulle +4 minutit. Lisaks 9-ga veel 1 minut ja  suuremaid vigu kokku 7,5 min. Uhh.

Tulemused


Õhtul väike saun ja grill.


Teade

Kuna Maido ei jooksnud, siis võtsin meie veteranide võistkonnas koha keskmisele ehk kõige lühemale vahetusele. Liikumiskiirus oli alguses täitsa ok ja orienteerumine ka sujus, kuid peale 4. KPd hakkas natuke juhtuma. Kõigepealt tobe teevalik etapil 4-5, kus kaotasin silmist ka Harju OK II võistkonna Kardo, eilse hõbedapoisi M16 klassis. KP8-s sain kätte mitmed kaasvõistlejad, sh Tarmo Klaari, kuid täiusliku tünga sain augupunktiga KP9. Tarmo kadus peale 8-ndat kiiresti eest ära ja lõpus oli tema edu lausa 9 minutit. 

Rumala teevaliku tegin peale vaatepunkti (KP10) etapil 10-11, kus ei tundnud kõlviku piiri ära ja pöörasin liiga vara metsa. Vasakpoolse teevaliku tegid päris paljud naised ja ka mõned mehed. Paremalt läks siht punktipiirkonda, kuid seda varianti ei näinud. Nii malet ei mängita.

Meie esindusvõistkond (Ats Sõnajalg, Kristjan Täll ja Uku-Laur Tali) tulid suurepärasele 4. kohale. Siinkohal kiidaks Kristjani südikat jooksu, teised olid teada tugevad. Järjekordne õnnetus Ilvesel, kus Kennyl jäi üks KP SI-Airi mittetoimimise tõttu märkimata.

Tulemused


15 kommentaari:

Rain, 48 ütles ...

Julgeks arvata, et teate 14. ehk viimase punkti tähis ja jaam asusid rõngast väljaspool, kaardile märgitust ca 50m loodes.

Anonüümne ütles ...

Teates viimane punkt enne finišit oli vales kohas, palju kõrgemal mäe otsas ja valel objektil.
Esimesel päeval M21 KP15 piirkonnas puudus kaardilt üks kaeve, mis tekitas paljudele tuska, lisaks oli punkt vales kohas. Üllatav oli, et kaardi autor kasutas (loominguliselt) "helerohelist" värvi nii avatud raiesmike kui väga tiheda kuusemetsa kajastamisel.

OK Kobras korraldustiimil on veel arenguruumi :)

Amatöörsportlane

eduardp ütles ...

Ah soo. Viimasse punkti jooks tundus natuke pikk küll, kuid põhjuseks pidasin risust nõlva ja väsinud olekut. Oli ju vaja joosta lindini...

Kõlvikud olid küll eristatud (läbitavuse järgi?), kuid visuaalis erinesid helerohelised päris palju.

Anonüümne ütles ...

Harju OK võistkonna liige Kristjan Täll rikkus räigelt võistlusreegleid:

http://kristoheinmann.blogspot.com/2023/05/emv-luhirada-ja-teade-huudres.html

Anonüümne ütles ...

Ilmselt EOL võistlusreeglite punkt 24.11. Kas nüüdseks mitmel võistlusel punkti 24.16 rikkunud Kristo Heinmannil on teada, et talle isiklikel põhjustel mittemeeldiv isik ei omanud korraldajalt selleks luba?

Anonüümne ütles ...

24.16 Võistlejatel, võistlejate ja võistkondade esindajatel ning korraldajatel on keelatud
osaleda võistlusega seotud kihlvedudel (sh spordiennustusel). Samuti on neil keelatud võistlusega seotud kihlvedude toetamine ja reklaamimine. Lisaks on neil keelatud osaleda ükskõik millises kihlvedudega seotud ebaausas tegevuses. Antud tegevuste hulka kuuluvad tulemuste kokkuleppimine, tulemustega manipuleerimine, tahtlik allapoole võimete soorituse tegemine kasusaamise eesmärgil, pistise andmine ja võtmine ning siseinfo jagamine.

Ets sa lausa võitsid maifittassi pileti ju! loodetavasti ei olnud tegu pistise võtmisega :)

Anonüümne ütles ...

Tuntud käitumisnormide rikkuja Peeter Pihl jooksis ilma GPS-seadmeta.

M21 tulemused tuleb tühistada...

Anonüümne ütles ...

JOKA buss sõitis mõlemal päeval läbi maastiku, kes teab, mis nad seal tegid. Lühirada tuleb ka tühistada!

Anonüümne ütles ...

24.16 juures jääb mulje, et need ennustajad, kes ise võistlustel ei osalenud, ei ole midagi rikkunud. Teised, kes osalesid võistlusel ja selle kaudu tulemust mõjutasid, on ikka ilged ebaausad kaagid.
Ilmselt on mõlema EMV ja Jüriöö tulemuste tühistamiseks hilja, kui just volinikke kogu ei otsusta neid asju ümber tõsta.

eduardp ütles ...

Ei noh, pulli peab saama, aga ärge võistlusi küll tühistage - mul kõik medalid Medalijahi sarja sisestatud. Pagan, see võtab ka aega :)
Mis Kristjanisse puutub, siis käis ta oma kella otsimas peale ühisstarti ja kohtunike loal. Arturs Paulins, see dopingukahtlane lätlane, kelle Kristo lõpuheitluses mõni aasta tagasi seljatas ja Harju OK medalist ilma jättis, oleks võinud ka sellel aastal joosta, kui patune poleks.
Ilma gepsuta jooks on muidugi kuritegu pealtvaatajate vastu. Tühistada.
Kõik, kes Kristo ennustuses osalesid - tühistada.
Viimane punkt vales kohas - tühistada.
Liiga palav ilm - tühistada.
Uhh, mängime parem pinksi. Aga te ei kujuta ette, millised fruktid seal laua taga on...

Anonüümne ütles ...

Tervishoiutöötajana on muidugi suur mure (võistluse reportaaži tegija) Sixten Silla tervislik seisund. Nimelt kahe päeva jooksul esines Sixteni sõnavõttudes ebamääraseid faktiväiteid, liigselt dramaatilisi ja ärevust tekitavaid parasiitsõnu. Koostöös Eesti keele instituudi ja terviseametiga tuleks EOL-il luua komisjon, mis hindaks antud kandidaadi keeleoskust ja väljastaks talle kindluse mõttes vastava kutsetunnistuse.

Anonüümne ütles ...

Sixtenist hullem oli isegi see teine mees, sest keegi ei tea, kes ta on. Kas nii võib? Võistluse kommentaar tuleks ka tühistada!

Anonüümne ütles ...

See teine mees oli Rain Jaaksoo ja ta tutvustas ennast esimese päeva alguses.

Anonüümne ütles ...

Suva, me loobime siin asjaolusid teadmata suvalisi süüdistusi ja etteheiteid nagu suur eeskuju alustas.

eduardp ütles ...

Siin tehakse pulli.