laupäev, 12. veebruar 2022

Jumal on sellel aastal suusaorienteeruja

Sellel talvehooajal pole ära jäänud vist mitte ükski suusaorienteerumise võistlus. Veel enam, ka möödunud aasta suusaorienteerumise EMV sprindid tehti järgi, ehk võiks ka järgmise aasta EMV-d juba ette läbi viia, lumepuudust niipea näha pole.

Minu jaoks oli tänane TONi poolt korraldatud suusa-o sprint Padisel selle aasta esimeseks kaardiga suusatamiseks. Keila superradadel (pildil) olen saanud suusakilomeetreid koguda, kuid suusaorienteerumine on hoopis teine ala. 

Meie klassi rada (M55) oli lihtne, ilma keeruliste teevalikute ja suuremate pööramisteta. Päris palju sai kasutada head laia suusarada. Ole ainult mees ja vajuta. Rajameister Tiit Tatter oli mh ka vana suusaorienteeruja, kohtasin teda nädal varem Keila suusarajal.

Võistlusest pole palju kirjutada. Stardis ei jõudnud 15 sekundiga kaarti planšetile panna. Esimeses punktis kukkusin, ei saanud kohe püsti. Kukkusin lumes ka KP5-st üles ronides, jälle oli raskusi püstisaamisega. Mingit suurt viga ei teinud, lõpus oli rabelemisest isegi kurk "verine" (!??). Kuid kaotasin parimatele 7(!) minutit. Väga ebamugav oli kogu aeg, ei mingit naudingut. Ainult suusk libises hästi.

Kodus vaatasin ka põhiklasside teadet. Tulemustes üllatusi polnud, ehkki liiga erinevate hajutuste tõttu kadus vahetu konkurentsi pinge ära.

Põhiklassi tegijatest on silma jäänud Sander Pritsik, kes on kõigil neljal suusa-o EMV rajal saanud medali. 


Lääne-Harju valla FB-s oli täna selline postitus (pildil). Huvitav, kuhu need 9 tundi Madis Vaikmaal eile kulusid?

Tulemused


Kommentaare ei ole: