esmaspäev, 26. detsember 2016

Läks lappama. Jõulujooks '16

No ikka juhtub! Mõtlesin, et ehk ei peaks tänase Linnaorienteerumise Jõulujooksu träkki avalikkusele näitama, kuid samas oleks olnud natuke kahju, kui nii tore üritus kajastamata jääb. No egas midagi, pulli peab saama ja seekord olen jälle ise naerualuse rollis. Kuid sellest pole midagi, sest mul on kõvad närvid!

Stardis oli tunda mõnusat elevust, ca 140 osalejat olid rohkem ja vähem jõuluvana atribuutikaga, parimad jälle täiskomplekstis, sh habemega Rain Vellerind, Timmo Tammemäe ja mõned teised veel. Juan Panasyuk ise käis kaameraga ringi, mis tähendas, et kvaliteetne video on raudselt tulemas.

Stardihetkel keriti kaardid lahti ja siis läks jooksuks. Väikese haagiga õnnestus valida parempoolne ehk parem variant ja sealt otse edasi Narva mnt poole, mis oli jällegi hea. Veel üks lõige õnnestus ja Peeter Pihl oli kohe ees.

Teises KP-s oli aga B-rajalistest tekkinud suur järjekord, tõenäoliselt tagumise poole võistlejaist. Pihl pani tähise juurde ja komposteeris. Võtsin end järjekorda ja kui Lauri Malsroos mööda läks ning samuti komposteeris, siis ei pidanud ka minul närvid vastu. Trügisin kõigist mööda, õigemini, möödusin viisakalt. Sabas seisvad beekad oli rõõmsad ja rahul ning oleks ikka jama küll olnud, kui A-raja esiots pidanuks seal pikalt sabas seisma (kuulen juba üksikuid vastuväiteid...).

No nii, selle liigutusega said mõned tugevad mööda. Ka üks kergejalgne jõuluvana möödus Estonia teatri juures. Vist oli Timmo, kuid hästi aru ka ei saanud, sest habe kattis kogu näo.

Viru keskuse juures kasutasin teeületuseks jalgrada, selleks pidin suure haagi sisse tegema. Samas tulid tunnelist otse läbi Heiti Hallikma ja veel keegi, ning said sellega natuke ette.

Kuna aga ületuskohad olid juba natuke segi läinud, siis selle asemel, et teistele tempokalt järgneda, keerasin järgmisel tänaval vasakule. KP7 oli aga hoopis järgmisel põiktänaval.

Nüüd oli koos palju rahvast, sh Kaupo Järve ja veteransportlane Ülo Viru. Korraks läks kontroll etapil 8-9 ära (oli kaardipoolte vahetus) ja tundus, et tegin suure ringi. Tagantjärgi vaadates siiski väikese.

Võtsin kaasa vana SILVA kompassi, mis on varasemalt suunaga parajalt trikke teinud ja nüüdki ei saanud mõnes kohas suunast üldse aru. Oleksin jällegi võinud teiste järel joosta, kuid kuna minu kompass näitas kohati 40-50 kraadi teist suunda, siis valisin oma tee.

Ehkki jooksu ajal tundus, et jätsin kogemata võtmata valgel lehel oleva KP15, osutus puuduvaks hoopis KP18. Esimesel ringil (KP13 järel) tahtsin juba Pae tiikideni joosta (lilla joon viis sinna), kuid kuna kogu seltskond põrutas mäest alla ja mõni hõikas "kuhu lähed", siis võtsin järgmisena õige ehk KP14. Kuid peale 17 ronisin samast trepist üles ja lugesin kaarti nii, et järgmisena peab võtma mäe all 14 ja sealt edasi 19-sse (!??). Ise veel mõtlesin, et küll see rajameister on ikka palju kiuslikke tõuse sisse planeerinud. Siiani ei saa aru, kuidas see 14 sai 17 ja 19 vahele.

Tee ületamisel läks asi ikka päris lappama. Kompass näitas x-suunda, arvasin, et olen suure tee ületanud. Hoidsin suunda, jõudsin mingi keelumärgiga aiamaani, läksin aiast välja ja hoidsin suunda heinamaale trambitud rajal, mingite tööstushoonete vahel. Kaarti ja maastikku ei suutnud kokku panna, sest olin kaardist väljas.

Järve ei tulnud.

Läksin lõpuks tagasi ja sain orienteerumise jälle kontrolli alla.

Kuid nüüd olid ümber juba teise mootoriklassi sportlased. Olin pikalt maha jäänud Andres Talverist, jõuluvana Rain Vellerind jooksis vastu, samuti pikalt ees.

Sain kätte Oleg Košhiku ja Andres Käveri, koos ronisime Ronimisminisreeriumis. Liikusin neist kiiremini, kuid mõned kõrvalhaagid võrdsustasid olukorra. Viru keskuse keskel asuval platvormil oli labürintrada, seal sai Andres minust mööda. Ajasin 6 ja 9 segamini.

Tulemused
Pildid (Ivo Kraus)
VIDEO (FB, Juan Panasyuk)

Viru MyFitnessi spordikeskuses sai sauna, pakuti kommi ja huvitavaid toormahlu. Ja kuna täna paistis taevas ka päike (kui keegi veel mäletab, mis asi see on), siis oli kõik SUPER! Tänud.



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

millega sa tegeled jooksu ajal, et kanali ületamist mitte märgata???
Airi

eduardp ütles ...

Kompassi vaatan :)