laupäev, 3. mai 2014

Ilves-3

Samal ajal, kui Eesti tiim teeb seiklusspordi EM-il Türgis suurt tulemust ja laupäeva õhtul alustavad parimad 10Mila teatejooksu Rootsis, on normaalsed orienteerujad kogunenud Ilves-3-le Paluperasse.

Läksin minagi, ehkki väsimus oli sees ja sportlik enesetunne mitte kõige parem. Oma mõju avaldas selleks nädalatagune Xdream, kui kolmapäevasel jooksul sain aru, et päris taastunud polnud. Neljapäeval läksin siiski neljapäevakule, lootes teha lühikese ja kerge jooksu Saustinõmme kaardil. Üsna lihtsal rajal tuli mitmeid vigu, nii punktipiirkonnas kui pikematel etappidel. Lisaks külm vihm ja kõle tuul.

1.päev

Ilves-3 esimesel päeval olin nagu udus. Kaart ja maastik ei tahtnud esialgu kuidagi kokku minna, punktid tulid raskelt ja ebatäpselt. Kuid hea, et veel niigi läks, võistlus võib jätkuda.

Tulemused


2.päev

Polnud parim tunne ka hommikul, hingamine oli raske, süda tõrkus kaasa minemast intensiivsete liigutustega. Samas olin õhtul korralikult puhanud ja suuremast vaakumist välja tulnud.

Tänane päev oli eilsega võrreldes hoopis teine. Kogu jooks oli 100% kontrolli all ja ei teinud ühtegi viga. Mõnel suunaetapil oleks ju võinud agressiivsem olla, kuid seda polnud vaja. Ühesõnaga, isegi Aivars Mihailovsile tegin 2,5 minutiga ära ja parandasin homseks võimalust Andres Talveriga 2.koha eest võidelda. Vahe on 2,5 minutit.

Eks näis, mis Kääriku kant pakub, lihtne seal Arulas olema ei saa.

Tulemused

3.päev

Öösel vaatasin 10MILA teadet Rootsis, kus suurepärase jooksu tegi Timo Sild (Hiidenkiertäjät). Hästi said hakkama ka Sander Vaher (Rajamäen Rykmentti) ja Peeter Pihl (MS Parma), kes tõid oma võistkonnad välja juhtgrupis. Hiitenkiertäjät said seekord 7.koha, Halden SK põrus, Kalevan Rasti jälle troonil.

Kolmas päev oli Saagjärve-Madsa kaardil. Nii kaardi autor kui rajameister oli Madis Oras.

See oli üks tõsisemaid orienteerumisi viimastel aastatel. Stardist läksin vale suunaga jooksma paralleelse soo serva ja mingil hetkel ei saanud midagi aru. Kohe viga 2 minutit.

Etapp 1-2 oli eriti põnev, kus ühtegi lihtsat või head varianti läbi ei näinud. Kuna tumeroheline oli eriti kehvasti läbitav tuulemurd ja tihnik, siis üritasin rohelist vältida nii palju kui võimalik. Ja parema tee valikul kaldusin lõunasse, kust oli plaan piki kõlviku piiri läheneda punktile lõunast. Pinnavormid polnud hästi tajutavad, 5m joon üldistas maastikku niivõrd, et kohanemine võttis aega. Ründasin punkti vale soo nurgast (see tundus ka väga suur soo olevat) ja ragistasin pikalt tuulemurrus. Kuid etapiaeg polnud teistega võrreldes paha, kõik said hakkama mingi jamaga. Väga hästi alustas jooksu klubikaaslane Maido Kaljur, kes vahepeal edestas mind juba 6 minutiga.

Etapp 3-4 läks kontrolli alt välja. Esialgu kaldusin vist paremale lageda nurka, seejärel hakkasin trajektoori parandama ja ragistasin jälle pikalt tumerohelises. Kaotust parimale tuli kõvasti - 2.41.

Edasi läks kõik kenasti, ehkki imestan, et etapil 7-8 kaotasin parimale pea minuti. Väike kaar, natuke pidurit ja minut oligi läinud. Nii lihtsalt see käibki.

Kokkuvõttes polnud tulemusel häda midagi, ehkki km kiirus oli 9:25 (eelmisel päeval 7:00). Kokkuvõttes kolmas koht, Andres Talver oli seekord väga hea ja oleks peaaegu ka Mihailovsi üle jooksnud.

Tulemused (3.päev)

TULEMUSED (SUM)

Käisin ka väikeses telksaunas, kuhu mahtus kenasti 6 inimest istuma. Isegi higistada sai. Ilvese klubi on tubli.


8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas teisel päeval ei teinud 1. punkti minnes viga?

Jaagup

eduardp ütles ...

Jah, see 30 sek teeraja otsimisega vales suunas läks tõesti kaduma, aga meie mängu juures on see tühiasi :)

Armo ütles ...

Heh Ets, rogainirahvast ignoreerid või? ... mis loeb meie jaoks Tiomila? Midagi.
Õiged rogaini tegijad olid ikka suuremalt jaolt kõik Lätis Ventspilsi lähedal 12h Pope rogainil! Lugesin ära, et 12 tunni võistlusel oli Eestist stardis 24 inimest. Osa rahvast tuli veel otse peale Ilves-3 teist päeva otse.
EM-ini 34 päeva

eduardp ütles ...

Armo, kahjuks Läti rogainist TV-ülekannet ei tehtud, oleksin kindlasti vaadanud (koos Tiomilaga, muidugi).
Treeninguna oli see rogain kindlasti hea võimalus, kuid kõik pole üliinimesed. Mõned väsivad ja peavad puhkama.

eduardp ütles ...

Armo, õnnitlused hea tulemuse puhul.

Anonüümne ütles ...


Õnnitlused ka minu poolt!
Mu meelest pole sul saunas sihik päris paigas olnud:) Üritasin ka Tiomilat jälgida, aga ilma kepsuta on see igav, sestap ei jõudnud Timo sooritust ära oodata. Hispaanlase avavahetuse võit tegi rõõmu küll. Ei teagi nüüd, oli see rõõm või kahjurõõm:)
Tervitades, Gea

Anonüümne ütles ...

The Lycian Challenge 2014 European Championship is over with unforgettable memories. Thanks for all teams and supporters from abroad.

Here you are the first three place of the race ;
1. TEAM ADIDAS TERREX - GB
2. ESTONIAN ACE - ET
3. SALOMON OPAVA ACCOM - CZ

Armo ütles ...


Ets, rogain ongi puhkus!
Sauna värk O-võistlusel muidugi lahe,

ja õnnitlused pjedestaalikoha puhul!