teisipäev, 7. jaanuar 2014

Nongsmiblimine

Linnateatris "Skangpoomijaid" vaatamas ehk uusi sõnu välja mõtlemas.

Etendusest oli möödunud 10 minutit ja ma ei saanud aru, miks küll peaksin siin olema. Näitlejad Ojari ja Kalmet ajasid mingit segast luulut, mängisid sõnadega, vehkisid niisama ringi ja tegid lolli nägu - no mitte miski ei hakanud külge. Kas jälle üks mõttetu lavastus?

Kui möödunud oli ca 20 minutit, siis toimus ühe järjekordse sõna väljamõtlemisel, samuti täiesti mõttetus stseenis, sulamine. Nagu tuhvlialusel härra Päraboolil, nii ka minul kadus järsku ära argipäeva jäik karkass ja ühtäkki sain sellesse Linnateatri kõige lapsikumasse mängu ka ise sisse.

Kõik muutus hetkega, lavastus läks lahedaks ja naljakaks, ego kadus, vaid "nemad" pranokkisid ja minul voolasid naerupisarad. Memmekast nooreminspektor Veiko Tubin oli oma sõiduvees, nagu kunagi ka miilitsana etenduses "Hecuba pärast". Oli tõesti hea tükk.

Kui juba sõnade tegemisele läks, siis enam kui 100 aastat tagasi pakkus Ado Grenztein sõnale "orienteeruma" vasteks "kaarendama". See ei saanud elujõuliseks, küll aga tuli Mati Poomilt viimases "Orienteerujas" suurepärane ettepanek orienteerumise tunnuslause kohta: "Mente et cursu". Tundub, et see deviis hakkab tööle, ehk sama hästi kui ülikooliajast südamelähedane "Mente et malleo".




Pühapäeval oli meie klubil pidulik aastakoosolek, kus muuhulgas autasustati parimaid. Noorte-, naiste- ja meesteklassis tulid võitjateks Tiina-Maria TaliMarje Viirmann ning Maido Kaljur. Kolmanda koha omanikud Liis Lille ja Mati Preitof said mõlemad 1kg kulda, mina seekord esikuuikusse ei jõudnud.

Uuel hooajal joostakse siis uute, st 3D kaartidega. Gea ja Marje juba testisid (alumisel pildil).


6 kommentaari:

Armo ütles ...

Linnateater voolis sind ära :)

Mati Poom oli aga oma sõna mitukümmend aastat mõelnud, see kõlab ikkagi üsna uskumatuna, et uskuda.
Pakuks: currens animo

Mait ütles ...

Pole uut lavastust näinud aga meie ajal oli ikka pronokkimine mitte pranokkimine ;)

eduardp ütles ...

Näidendi ajal kuulsin ka kogu aeg sõna "pronokkima", mis meenutas LSFi ja tähendas tantsusammudega liikumist.

Mait ütles ...

Autentse definitsiooni järgi on see: "totakalt tantsima!" ;)

Anonüümne ütles ...

Mente et malleo - mõistuse ja vasaraga, eeskujul võiks orienteerumisele sobida mõistuse ja kompassiga. 35 aasta tagused ladina keele õpingud kompassi kahjuks ei käsitlenud, aga ehk on kusagil keegi, kes selle ladinakeelset vastet teab.
Gea

Anonüümne ütles ...

"Mõtte ja vasaraga" võiks ju tähendada olukorda, kus kompassi ei usu...