pühapäev, 22. august 2021

Saaremaa o-nädal koos eestikatega

Orienteerumisprogramm Saaremaal tuleb sellel nädalal vägev:

N 26.08 Neljapäevak Muhus
R 27.08 Eesti MV treening/päevak Kuressaares
L 28.08 Eesti MV ja WRE sprint Kuressaares
L 28.09 Eesti MV öises Pidulas
P 29.09 Eesti MV sprinditeates Leedri külas

Korraldajad Harju OK ja Saaremaa Orienteerumisklubi. Kõikide ürituste peakorraldaja ja orienteerumiskaartide autor on Uku-Laur Tali. Lisaks on ta veel ka päevakute rajameister.
Eesti MV info leiab SIIT, päevakud SIIT.

Uudisena on Eesti MV-st planeeritud teha nö teleülekanded - mitmed kaamerad, sh jooksev ja lendav, kommentaatorid jm. 

Sprindimaastikuna on erakordne koht Leedri küla (foto Maa-ameti Fotolaost). Kuressaare on ka muidu meeldiv, Pidula rannamaastik peaks öiseks orienteerumiseks väga hästi sobima.

Loodetavasti kõik õnnestub. Ise tahaksin osaleda öisel võistlusel. Sprindid jäävad seekord vahele.

Pikem ülevaade peale võistlusi.




9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"...nö teleülekanded..." - see on hea võimaldab tölgendada :D

RR ütles ...

Kus neid n.ö. teleülekandeid näeb - EuroSpordist?

eduardp ütles ...

Seekord ilmselt Facebookist.

Anonüümne ütles ...

Online või hiljem? Millisest näoraamatust (loodetavasti saab ikka ilma kontota ka ligi)?
RR

Anonüümne ütles ...

Ja tore, kui kiibitsejad kodulehelt ikka online tuelmusi ka näeks - praegu arvutis sõltumata brauserist "Vigane või puduv fail" ja jääbki ketrama.

Anonüümne ütles ...

Valehäire - mul kuupäevad sassis ...

Anonüümne ütles ...

Mõnus jälgimine oli. Tänasest sprinditeatest - selge, et EMV osalejad peavad tingmärke teadma, aga tagantjärgi tarkusena oleks ehk mõistlik olnud sinna "ajutiselt keelatud" ala ette (kust Eveli läbi läks) lint tõmmata?

Anonüümne ütles ...

p.s. GPS järgi läksid ka SK100 1 ja Põrgupõhja.

eduardp ütles ...

Lindi osas olen nõus. Kahjuks kohtunik neid numbreid ei näinud ja rikkumist ei saanud fikseerida. Panin ta valvama 20 m põhja poole KP70 ja selle ümbrust. Ei osanud ette näha, et sellisesse selgesse piirangunurka sisse joostakse.
"Kopin siia oma kommentaari Eveli Saue FB sissekande juurest:
Ma ei hakka siin teemat väga detailselt kommenteerima ehkki olin otsene vastutaja. Tegelikult oli sellel ribal tumerohelise värviga väga tihe võsa, kus sees ka madalam lagunenud kiviaed ning okastraataed. Kõikide nende objektide rõhutamiseks ja ületamise keelamiseks sai lisatud paks lilla piirangujoon, mis kergelt läbipaistvana polnud kaardil ehk väga selge lilla.
Piirangujoone kagupoolne ots lõppeski selle nö läbimatu võsaga. Loodepoolses otsas oli võsas üks vahe, kust siis ka Eveli läbi läks. Üks põhjus lilla joone tõmbamiseks tumerohelise peale oli ka see, et oli kartus, et suur osa orienteerujaist ei tea, et sprindis on tumerohelise värviga ala läbimine keelatud.
Ei osanud karta, et sinna suundutakse (selge pikk takistus oli ees) ja palusin noororienteerujast kohtunikul pigem jälgida kiviaedade ületamisi KP70 juures. Ta nägi mõningaid veterane, kes lilla joonega keeluala ületasid, kuid ei suutnud kaugemalt fikseerida numbreid. Teda vahetas selles kohas kohtunikuna hiljem välja teine noororienteeruja, kes fikseeris Eveli (nr. 1) läbimise."

Ja veel:
"Nägin, Toivo, Su küsimust or.vestluses, kuid ei hakanud sinna kiiruga vastama. Ma pole jõudnud selle võistluse gepse veel vaadata. Kohtunikud olid võistluse lõpuni. Ma käisin ise ka tükk aega peale Eveli vea tegemist seal kohal ja küsitlesin kohtunikuna tegutsenud noororienteerujat. Rohkem ma tema käest tagasisidet ei saanud ja ei oska midagi teiste rikkumiste kohta öelda. GPS träki järgi kedagi maha võtta ei saa.
Lint oleks seal pidanud olema, sellega olen nõus. Neid linte tõmbasin igale poole, peamiselt suletud väravakohtadesse ja õuealade kaitseks, kuid kahjuks jäi just sinna panemata.
Jooksva kaameramehe osas ei oska midagi öelda. Tiitlivõistlustel ja Jukolal joostakse sageli võistlejate, st ka liidrite taga. Vahemaa oleks pidanud ehk suurem olema, kuid see on täiesti omaette arutelu teema."