laupäev, 19. juuni 2021

Palavusega joostud lühirada Pokal

Eesti MV lühirajal. Start kell 16:20. Temperatuur +30 kraadi. Tuuletu. Parmud. Kuidas säilitada värskust oluliseks stardiks?

Mul oli lihtsam, võistluskeskusesse oli 40 min autosõitu ja ei pidanud kaua päikese käes küpsema. Ehkki hommikupoolik oli õues töine, suutsin säilitada päris hea enesetunde. Oodata oli tehnilist rada, kus mh ka volinik mainis, et võistluse märksõnad on tähelepanu ja keskendumine. Nii oligi. Vahetult enne starti rõhutas Kiur Erik, et peab hoolikalt kontrollima suunda. Ja nii ka tegin.

Ootused? Eks ikka medal. Viimasel Vestluspäevakul (alates 1:09:10) ennustasid Timo, Peeter ja Sander lühiraja tulemusi. Timo intrigeeris ennustama ka M60 klassi, millest teistel oli pohh. Ilmselt Timol endal samuti, kuid nad tegid seda ikka. Peeter pakkus võitjaks Maido Kaljuri, Sander Tiit Tali, kuid Timo üllatuseks mind... Pani kõrvad muidugi liikuma, kuid pea tuli jahedana hoida. Panna sellel lühirajal ei tohtinud, keskendusin raja vigadeta läbimisele, mistõttu hoog oli üsna tasane. Palava ilma jaoks sobiv.

Tegelikult oli teistega võrreldes kiirust siiski omajagu. Tiit, kes polnud 5. punktini viga teinud, kaotas seal mulle juba 49(!!?) sekundiga. Üllatusena läbis  KP5 teisena Urmas Tammemäe

Etapil 5-6 tuli esimene viga. Nägin ainult otseminekuid ja ei pannud tähele punktist 5 lõunasse väljuvat rada. Maido sai sealtkaudu üle 1:30 min kiiremini. Tõsi, ise kaldusin otsesuunast natuke paremale ja läks natuke aega, et õigele poole keerata. 

KP10-s kohtasin tervet punti eespool startinud konkurente - Talverit, Rämmanni ja Reha. Sealtpeale hakkas keskendumine kaduma, jälgisin Andres Talverit, kes pani hooga ees, kuid mitte kõige parema suunaga. Seetõttu kaotasin etapil 11-12 kontrolli täpse asukoha osas. Läbi PT sain õige objekti peale, kuid kuna tegemist oli tumerohelisega ja punkt ei asunud all soo servas, siis olin hetkeks nõutu. Õnneks sattusin siiski punktile, mis pidi olema nina all, kuid 5m joonega nina seal küll ei tajunud. Kaotust Tiidule tuli 1:25. KP12-s oli Maido Kaljo Julgest ees, kuid Mati Preitofist napilt taga. Järgneva punkti jättis Maido võtmata ja Peetri favoriit langes mängust välja.

Täiesti jabur viga tuli 14. punktile lähenedes, kus oli vaja vaid otse punkti joosta. Ometi keerasid mitmed orienteerujad varem vasakule sohu ja ka mina läksin sealt natuke edasi sooserva otsima. Jõudsin üllatuseks lagedale (?). Korraks jälle väike segadus, mis tuli täiesti ootamatust kohast. Mati tegi seal sarnaselt vea, aga suure. Mul läks kaduma ca 1 min.

Lintide vahelt üle põllu jooksmine võttis pea vist nii soojaks, et arvasin KP17 olevat finišipunkti ja panin vastassuunas KP17-sse jooksma. Edasi-tagasi jooksuga kaotasin ca 10 sek.


Kokkuvõtteks tuli välja hea kontrollitud jooks ja tasuks hõbemedal Tiit Tali järel.



Õhtul väike ujumine järves, kus
3-nädalasel Iti Loorel kasteti varbad esmakordselt järvevette. 

6 kommentaari:

TT ütles ...

Jalg oli ämbris, lonkasin ettevaatlikult raja läbi. Lootsin mitte kõige paremale nähtavusele ja soojale ilmale. Keskmine pulss oli 130 l/min. Ei võitnud ühtegi etappi. Viimased kolm jooksu etappi näitasid, et liikusin kaheksanda kiirusega, 8.etapiaeg. Ideaalajale kaotasin 3 min. Rada oli alla 30 min läbitav. M21 klassi esikolmik kaotas Ideaalajale kokku 30 min !!?

TT ütles ...

Kiidan Raidot hea raja eest. Raja plaaneering oli vähemalt sama hea kui tema mõne aasta tagune pikk rada. Tubli töö!

eduardp ütles ...

Ah soo, Tiit, sinna oligi siis koer maetud. St, et jooksukiirus aeglane.
Rada oli tõesti hea, piisavalt tehniline ja ka väikeseid teevalikuid pakkuv.

Anonüümne ütles ...

TT - 2 parimat etapiaega ikka oli vist (kuigi jagatud)?

Mart Ostra ütles ...

Kes see koera saba ikka kergitab, kui mitte ise, seega:
vaadake M50 klassi graafikuid ja kui keegi suudab joonlauaga teha sirgema joone kui minu liikumisgraafik metsas, siis on ta päris hea joonestaja. Õppige, mehed õppige!

eduardp ütles ...

Mart, see on tõesti äge sirgjoon. Joosta Pääslasega sama aeg - see on samuti saavutus.