neljapäev, 6. juuli 2017

MMi päevik 4: Peale lühirada ja enne teadet

Lühirada Vitipalus oli järjekordne elamus, seda nii eestlaste hea esinemise kui orienteerumismaailma hegemoonide võimsa soorituse osas. Sellest päris magusast oma tulemusest jäi natuke puudu, kuid loodame, et homme pakuvad Kenny, Lauri ja Timo tõeliselt põneva lahingu maailma tugevaimate riikide vastu. Ühtlaselt tugev on ka meie naistiim koosseisus Annika, Liis ja Evely.

Nii nooruke kuninganna Tove Alexandersson kui areenilt lahkuv kuningas Thierry Gueorgiou (Tero) liikusid täna vigadeta punase joone lähedal ning vormistasid näiliselt kindlad võidud. Oli eneseületamisi, ebaõnnestumisi ja üllatusi. Kes teab, see teab.

Oli aasta 1998, kui siinsamas Hellenurme-Vitipalu maastikul toimus orienteerumise MK-etapp - suurüritus korralduse mõttes.

Ajakirja "Orienteeruja" (1998, nr 8/35) presidendi veerus esitas MK-etapi peakorraldaja Leho Haldna peale võistlust küsimuse, et kas oleme nüüd suur o-rahvas? Tunnistades samas ausalt, et õnnestumise tegelik hind jäi asja sees olijaid painama veel mõneks ajaks. Kas ka praeguseid korraldajaid jääb miski painama või milliste takistustega tuli MMi korraldamisel kokku puutuda, kuuleb ehk hiljem täpsemalt.

1998.aastal korraldati MK etapp koos Suunto Games´iga, mis tähendas suurt koormust radade ja kaartide planeerimisel, võistluskeskuse väljaehitamisel jm. Rahalised võimalused polnud ka kõige paremad. Aga ära tehti ja sportliku poole pealt lausa hiilgavalt - meeste võit läks tugevas konkurentsis Sixten Sillale ja naiste pronks Külli Kaljusele. Sixtenil oli valida peakorraldaja ja võistleja ameti vahel, Leho käskis joosta.

Tõeline üllatus saabus aga teatevõistluselt, kus Vitipalu maastikul põrus Eesti meeste I võistkond, sest Tarvo Avaste jättis avavahetusel ühe punkti võtmata. Kastanid tõi tulest välja hoopis II võistkond koosseisus Rene Ottesson, Alar Viitmaa ja Armo Hiie, kusjuures Hiiekas tõstis viimases vahetuses võistkonna 7. kohalt 2.-ks ja pani lõpus koti pähe rootslasele Johan Ivarssonile.  

Thierry Gueorgiou jooksis samuti, oli siis tundmatu nooruk ja alles teist aastat Prantsusmaa koondises. 

MK etapiga samal ajal toimunud Suunto Games´il tuli H16A klassi võitjaks Martins Sirmais, mees, kes ka täna hästi jooksis. H13 klassi võitis Sander Vaher, H10 klassi Timo Sild ja H8 klassi Lauri Sild.

Seega pole mitte midagi muutunud, ainult Leho on vahepeal IOFi presidendiks saanud.

MMi lühiraja tulemused



Kommentaare ei ole: