pühapäev, 2. juuli 2017

MMi päevik 1: sprint Tartus

Orienteerumise MM Eestis on kindlasti selline võistlus, kus oleks pidanud andma oma panuse korraldamisse. Võtsin küll selle nädala puhkusena välja, kuid nädala keeruline logistika ja paar tähtajalist tööd ei lubanud end tugevamalt siduda. Seetõttu ülistan kõiki neid, kes selle tohutu korraldustöö on enda peale võtnud. Ainuüksi võistluskeskuses asuvate telkide, piirete ja kogu muu atribuutika üles- ja kokkupanek on suur töö, eriti veel, kui seda vaja teha öistel tundidel.

Vaatasin naiste sprinti telekast, peamiselt just seetõttu, et näha, kuidas on telepildi tootmisega Tšehhi tiim hakkama saanud ja kuidas Olle Kärner ning Arthur Raichmann võistlust kommenteerivad. Kohe võiks öelda, et kõik oli väga vinge, ainsaks puuduseks ehk see, et rahvas ei tunne orienteerumise tipptegijaid ja mõnevõrra jääb ka kaardimaailm neile kaugeks. Anu Säärits tegi toredaid intervjuusid tippudega, kes kõik on sümpaatsed sportlased ja oskavad kenasti otse-eetrisse rääkida.

Tulemustest.

Ootasime sähvatust, mida Kenny Kivikase kvalifikatsioonijooks ka lubas. Medalist realistid veel ei mõtle, kuid esikümne koht, nagu Kenny ka ise peale eeljooksu välja ütles, oli reaalne. Kindlasti tuleb ka 19.kohaga rahul olla, sest füüsilised võimed olid sel korral just niisugused. Ka "must hobune" Raido Mitt pidi tunnistama puudujääki jooksuvõimest.

Naised tegid samuti oma tulemused ära, ehkki Evely Kaasikult oleks soovinud natuke paremat kohta. Kuid pole midagi, mitmed distantsid on veel ees ja loodetavasti suudavad täna jooksnud Viljandi teateneliku liikmed Toomemäe nõlvadest piisavalt taastuda.

Imestasin, miks Olle ja Arthur naiste hõbeda- ja pronksiheitluses ei maininud õdesid Vinogradovaid. Natalia Gemperle oli veel hiljuti Vinogradova ja olin kunagi vaadanud õdede kodulehekülge, kus mh ka fotograafia oli olulisel kohal. Õhtul otsisin selle kodulehe üles ja selgus, et Natalial on kaksikõde Olga, kes on samuti kõva sportlane (2014 MMi kuld rattaorienteerumises). Konkurent tänasel sprindirajal oli aga Galina Vinogradova, kes pole Nataliale sugulane.

Siin üks näide Natalia Gemperle ja tema abikaasa tööst: LINK (Sahara)

Tulemused


Rahvavõistluse sprint

Jooksin ka ise sprinti, Tartu Dendropargis, keskusega lauluväljakul. M55 klassis oli ca 50 osalejat, peamiselt välismaalased. Õrnalt sadas vihma, muru- ja betoonnõlvad olid libedad, mistõttu pidi olema ettevaatlik.

Hoidsin jooksu kontrolli all, kuid ometi tulid arusaamatud möödajooksud (KP 9, 11, 17) sisse ja seda erinevatel põhjustel. Praegu ei oskagi öelda, palju vigadele aega kaotasin (tulemuste juures pole vaheaegasid), kuid ca 1,5 min võis see kokku olla küll. Tiit Tali oli mees omast klassist, minu praegune jooksuvorm ei anna võimalust temaga konkureerida.
Homme stardib Tiit 1 min peale mind.

Tulemused

Viljandi sprinditeade (2 naist + 2 meest):
Otseülekanne ETV2-lt kell 16.55

Eestlased jooksevad järjestuses (startlist):
- Annika Rihma
- Raido Mitt
- Kenny Kivikas
- Liis Johanson

2 kommentaari:

kaur ütles ...

"1. 701 Tiit Tali".
Äge!
Ja 10. koht on väga auväärt!

eduardp ütles ...

Võrdlesin hommikul Tiiduga vaheaegu, asi polegi väga hull. Reeglina oli tema etappidel paar sek kiirem, kuid vahepeal olin ka päris palju lõike nobedam. Seega saab Viljandis olema huvitav, kui muidugi suurt viga ei tee.