pühapäev, 18. august 2013

EMV tavarada Päidlapalus - pronks

Blogis on olnud 2-nädalane paus, vist pikim senini. Nädalakese olid 2 Hollandi noort külas, sai neid ka Kolgaküla päevakule viidud. Orienteerumine oli noortele täiesti võõras tegevus, kuid päevakujärgselt otsiti positiivsest kogemusest ka Hollandi orienteerumisvõimalused üles ja oh imet, neil toimuvad samuti päevakud, kuid seda iga kahe nädala tagant. Kas päevak toimub ühes metsas või on neil veel mõni metsatukk olemas, jäi selgusetuks.

Eile toimunud EMV tavarada oli oluline võistlus, ehkki sellele eelnev öö jäi lühikeseks. Nimelt toimus Seto turismitalus ESTGISi I suveülikool, kus üheks olulisemaks teemaks oli Eesti põhikaart, selle sisu, kvaliteet ja kaardistamisega seotud nüansid. Kusagil öösel kella ühe ajal aeti tegema  püramiidi, isegi joonised olid selleks paberil olemas. Jäin kõige alla ja keskele, mis oli viga, sest keskmine saab endale kõige suurema koormuse. Üks tarkus nüüd juures.
(foto autor on Mati Tee)
  
EMV tavarada oli tehniliselt nõudlikul maastikul Otepää lähedal Päidlapalus. Üldjuhul mulle võsastel pätsikestel raiumine ei istu, kuid seekord oli maastik isegi üsna hästi joostav. Esialgu tundus, et rajameister pakkus lihtsaid teevaliku-etappe, kuid võistluse keskel sai proovida ka kõike muud. Põhiline ajakaotus tuli valedest kohtadest lõigetega, ebakindlusega, eriti siis, kui rada ei leidnud või sellest märkamatult üle jooksin. Distantsi lõpus jooksin paralleelselt rajaga, mida väikese usaldamatuse tõttu ei julgenud otsima minna. Seetõttu tegin ka järgmisel päeval teatejooksus esimese lihtsa punktiga suure vea, sest pöörasin varem ära, usaldamata oodata ära selget ristuvat rada. Iga väiksemgi tempokaotus või natuke pikem võsas ragistamine lisas tavarajal etapile minuti ja nõndamoodi sai neid kokku parasjagu. Kuid kuna suurem viga jäi tegemata, siis lootsin peale lõpetamist heale kohale.

Tugevaimateks konkurentideks pidasin selja taga startinud võistlejate hulgast Tiit Tali´t ja klubikaaslast Kari Lehto´t. Kari tuli EMV-le seetõttu, et oli väga heas vormis (veteranide MMil Itaalias saavutas sprindis 7. ja tavarajal 9.koha). Ta sai Tiidu järel hõbeda, pronksi jagas juunikuus lühirajal. Minule tuli seekord pronks, millega jäin loomulikult rahule. 

Tulemused

Ja veel. Kes tahab leida Viimse reliikvia filmimiskohti Taevaskoja orienteerumiskaardi taustal, siis seda saab näha SIIT.

Kommentaare ei ole: