pühapäev, 5. mai 2013

Lauri ja Timo Sild tegijad 10MILA-l

10MILA ehk Tiomila on seal mitteosalenule mingi kauge ja, vabandust, suhteliselt mõttetu asi. Infot selle kohta ei jagata, ei enne võistlust ega ka pärast. Kes teab, see teab. Kuid kes peakski seda maailma ühte vingemat teatevõistlust kajastama? Ma ei tea.

Sel nädalavahetusel ei saanud Ilves3-le minna, tekkis vaba aeg võsa ja soo ehk o-kaardi tegemiseks. Mõtlesin, et miks on nii vähe tugevaid jooksjaid Koorastes ja siis turgatas äkki pähe, et muidugi, Rootsis on ju sel nädalavahetusel 10MILA. Maailma parimad klubid ja suured tegijad kõik seal.

Meie kõvemad mehed (Lauri ja Timo Sild ning Olle Kärner) Hiidenkiertäjät ehk endise Delta klubi ridades, Peeter Pihl tugevas MS Parma-s, Kenny Kivikas Kangasala SK-s jne.


11 - Hiidenkiertäjät 1 (end. Delta): 3. Lauri Sild 13,6km; 6. Olle Kärner 10,6km; 9. Timo Sild 9,6km
17 - MS Parma 1: 9. Peeter Pihl 9,6km; 
31 - Kangasala SK 1; 10. Kenny Kivikas 15,5km
38 - Ikaalisten Nouseva-Voima 1: 10. Andreas Kraas 15,5km; 
42 - Helsingin Suunnistajat 1; 9. Lauri Tammemäe 9,6km; 10. Timmo Tammemäe 15,5km
67 - Hiidenkiertäjät 2: 1. Tõnis Laugesaar 13,5km
68 - Rajamäen Rykmentti 1: 1. Sander Vaher 15,5km
108 - OK Roslagen 1: 2.Mihkel Järveoja 8,1km; 4. Rain Eensaar  17,9km

Start anti pimedas kell 22.15.

Esimeses vahetuses läksid eestlastest rajale Sander Vaher ja Tõnis Laugesaar, kuid nemad esiotsa tiimide hulgas ei püsinud. Ehkki Sander kaotas avavahetuse võitjale vaid 5 minutiga. Ülitugeva Kristiansand OK katastroof sai alguse kohe esimesest vahetusest (+17min), ka Kalevan Rasti ja Halden SK paugutasid siin üle 4-5 minuti.

Teises vahetuses hoidis Hiidenkiertäjät klubi tasemel Pete Forsman, kes oli võitnud 10MILA ja Jukola juba  aastal 1987 ning suutis veel nüüdki püsida tippkonkurentsis. Tõsi, kaks tiimi (sh MS Parma) said 3 minutiga eest ära, kuid Forsman tuli välja 3,5 min kaotusega kohe nende järel koos väga suure pundiga.

Kolmandas vahetuses algas Lauri Silla jõudemonstratsioon. Kohe alguses püüdis kinni jooksikud, misjärel hakkas  8-liikmelisest pundist GPSi järgi üksinda eest ära minema. Kommentaator ütles, et Lauril on teistest kergemad kenkät. Siiski tal lahti rebida ei õnnestunud, lõpuheitluses tuli aga välja esimesena!

Siis jäin magama.

Öösel olid võistkondade vahed suureks läinud. Kaks suurt  (Halden ja Kalevan Rasti) teistest pikalt ees, ehkki ka nende vahe oli vahepeal 3-minutiliseks rebenenud tänu Haldeni Emil Wingstedt'i ja Mats Haldin'i suurepärastele jooksudele.

Olle Kärner oli 6.vahetuses liidrile ära andnud ligi 8 minutit, ehkki kaotanud vaid 2 kohta (9.-ks).

Ärkasin.

Timo Sild sai 9.vahetuse Leonid Novikovilt kaheksandal kohal, kaotusega Haldenile küll 17:44, kuid eespool oli mitu tiimi käeulatuses. Ja need tiimid jäid kiiresti seljataha, Timo lõpetas 6.-na, kaotusega Haldenile 16:21. Kommentaator ütles, et selle vahetuse kuningas on Timo Sild, kes jooksis parima aja.

Pildil Google'i poolt tõlgitud LIVE-tulemuste leht

Viimases vahetuses alustas Valentin Novikov ägedalt ja võttis ühe skalbi, oli võtmas teistki ning kolmaski polnud kaugel. Kuid võistluse teises pooles ei suutnud siiski 40-sekundilist vahet kinni joosta ja  Hiisirasti (vabandust, Hiidenkiertäjat) tuli üle lõpujoone 5.-na. See oli selle klubi parim tulemus 10MILA-l.
Kommentaator eksis mitmeid kordi, kui nimetas ühte klubi teiseks, ilmselt HII lühendi tõttu GPS-träkis.

Kuid ülipõnev oli kahe hegemooni - Haldeni ja Kalevan Rasti ehk Olav Lundanesi ja Thierry Gueorgiou duell viimases vahetuses. Lundanesi edu oli stardis 3 minutit, kuid o-kuningas Gueorgiou sai ta 22.punktis kätte ning siis vajutas nõnda, et Lundanesil polnud enam midagi teha.

Peale tänast on 10MILA minu jaoks samuti tippsündmus nagu Jukola'gi. Siin oli stardis 334 10-liikmelist võistkonda, Jukolal tuleb jooksjaid rohkem.

Kuid kõige tähtsam on olla heas hoos juuli alguses toimuval MM-il Vuokattis. Loodame.

Tulemused

Peebu poolt kommentaaridesse lisatud link (Lauri on 0:52):


9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Stardis siin ei olnud nii palju: mehi ca. 340, naisi ja noori umbes sama arv võistkondi!

eduardp ütles ...

Õige küll, kerisin startlisti liiga alla, seal oli suurem number (koos naiste ja noortega). Parandasin ära.

Anonüümne ütles ...

HiKi-1 8. vahetus oli siiski Valentini noorem vend Leonid Novikov. Jevgeni on vist rohkem rallimees:)

Anonüümne ütles ...

... ja teises vahetuses jooksis PETRI FORSMAN

eduardp ütles ...

Petri on tal ilmselt tõesti passis kirjas, aga...
No kuulge, ma joonistasin selle elevandi kiiresti ja ühe jutiga, aga teie kiusate, et saba on natuke lühike, kõrvad liiga pikad jne :)

Kas Tiomilal veel midagi põnevat juhtus?

Peep O. ütles ...

Lauri finiš on 10-Mila kokkuvõttesse ka monteeritud: 10-Mila 2013 kokkuvõte

eduardp ütles ...

HiKi-st artikkel: SIIN

Anonüümne ütles ...

Silla poisid on nauditavalt tublid.
Ott

Armo ütles ...

Ets, aga südamele oluliselt lähedasemal alal on kaks rogaini vahepeal paugutatud, kuigi jah nendelt otseülekannet ei tulnud ;)
Saad tervise korda ja tõmbad enne MM-i veel nii mõnegi pika - head paranemist!