pühapäev, 5. veebruar 2012

Espitsjoon Pakrile

Kõik sai alguse Facebookist, kuhu Taavi oli üles pannud mingi mõttetu pildi a la "Mina ja sammas" või "Sammas ja mina". Vahet pole, peaasi, et sai kokku lepitud pühapäevane matk Pakri saarele.

Liikmeid sai kokku 5: kolm jalameest (Taavi Kainel, Kristjan Maade, Meelis Org), mina suuskadel ja Lumi neljal jalal.

Ilm oli öösel rekordiline, Jõgeval üle -35°C, Keilas üle -26°. Päeval ehk -20°C, kuid puhus suhteliselt tugev lõuna-kagutuul 8,4m/s. Seega oli oodata, et tagasitee Väike-Pakri saarelt Kurkse sadamasse saab olema jahe.
Olime tõenäoliselt sellel aastal esimesed, kes Pakri saartele Kurkse sadamast jala dessandi korraldasid. Väike kõhedus oli esialgu sees, seepärast panin seljakotti ka varuriided. Teised vist mitte. Jää oli kõva, vaid Paldiski poolne meri oli jäävaba. Siiski sai ka seal mere ääres jääribal ohutult liikuda, ehkki jäätükkide vahel oli suuskadega natuke rohkem nikerdamist.

Kokku läks natuke üle 4 tunni. Külm ei olnud, seltskond oli tore, väike naps maitses külmas hästi...
Aga mis ma ikka jahvatan, vaadake parem PILTE.

Leonard Coheni loo video iseloomustab meie tänast käiku kõige paremini. Tõsi küll, Šoti mägiveised jäid nägemata, kuid seevastu kohtasime taksi ja traktorit. Videos on Lumi-sarnane koer, nemad kukkusid läbi jää vette, meie õnneks mitte.


Film ise SIIN

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

77aastaselt vanameistrilt saabus just uut muusikat nädala eest: http://www.leonardcohen.com/us/music/old-ideas

SR