reede, 3. veebruar 2012

Tubaselt, sh spinninguga

Nädala sees õue sportima ei jõudnudki. Ehkki mõtted selles suunas muidugi liikusid. Külm oli.
Aga esmaspäeval tegin tutvust spordialaga, mis võttis kunagi suure osa ajast ja energiast - spinninguspordiga. Kunagi sai blogisse selleteemaline sissekanne juba tehtud: "Tippsportlane".

Niisiis, 30 aastat hiljem, uuesti ritv käes ja süda sees värisemas. Läks täitsa kenasti, ehkki ridvad olid võõrad ja viskekauguse tunne ebakindel. Vise käiski puhtalt tunde peal, sest kauguses oli kõik udune.
Naljakal kombel olid esmaspäeval, 25 aastat hiljem, kohal kaks naisterahvast - kunagine kõva tegija Tiina (Kullep) ja noorukesena spinningut visanud Riina. Vana arm ei roosteta.


Ehkki kastingu MM toimub 29.aug-1.sept Tallinnas, on alaga tegelejaid Eestis väga vähe, Lätis ei ühtegi. Võistluse peakorraldaja Allan Lahi on aga optimismi täis, vähemalt korralduse osas.


Kuid paar kõva tegijat on ka. Spinninguviskamises on kõrgel tasemel Marko Kinusar, kes kontrollvõistlusel viskas skišši 95p (vaid esimene vise 20-st tripsas mööda) ja arenbergi 94. Mõlemad suurepärased tulemused.

Lendõnge äss Eestis on Dmitri Borovkov, tema teab sellest alast ja varustusest kõike.



Leidsin keldrist vana Kehakultuuri, aastast 1979. Seal oli pikk artikkel hooajast 1978, parimast minu elus. 17-aastase poisina kuulusin siis ka meeste arvestuses tippu. Mäletan, et oli meeldiv lugeda artiklit, kus on sind 14 korda nimetatud. Edevus. Raudselt :)

Panen selle artikli ka siia.
LINK suurelt

Lõpus oli ülevaade üleliidulistest võistlustest Donetskis. Mäletan, et läks kehvasti, aga et nii kehvasti läks kui kirjas, ei mäleta. Kui hakata meenutama, siis mul ei õnnestunud ükski üleliiduline võistlus. Kodus lammutasin, aga suurvõistlusel põlesin läbi. Meenuvad S sõnad Kallisabal, et igaüks polegi võimeline suurvõistlustel tulemust tegema. Kas ka mina kuulusin nende hulka?

Põnev, peab vist uuesti proovima.
.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja mis aasta Kehakultuurist sinu kohta võis lugeda, et "talendil puudusid spordimehe hing ja sihikindlus"?
TA

eduardp ütles ...

:)
Too mees astus valele teele, seepärast ka selline lause, ehkki üsna pehmelt öeldud.

Anonüümne ütles ...

Mulle tundus jälle, et väga karmilt öeldud, aga kui see tee tal ikka väga vale oli, siis on iseasi.
TA

Anonüümne ütles ...

Kus kandis castingu harjutamine toimus (või toimub) ? Sai ka omal ajal sellega pisut tegeletud. Ise pole Blogspot'i kasutaja, aga kui saaks äkki info meilile saata ulink@hot.ee