neljapäev, 28. juuli 2011

Rajameister

Kolmapäeval Keila Terviseradadel, kus toimus Tarmaku üks-ühele sprint.

Sellise formaadi jaoks on radade tegemine paras pähkel, eriti, kui maastik palju valikuvõimalusi ei paku. Meeste täisprogrammis oli 5 erinevat rada, naistel 4.

Menüüs olid siis kiired rajad, mitmete rajavalikute ja üksikute pidurdamiskohtadega. Legendi pidi hoolikalt vaatama.

Õnneks oli ilm suurepärane, sest võistlus venis pikaks. Alles punktide ärakorjamise ajal läks taevas mustaks ning algas välgutamine-paugutamine, vihmasadu siiski viibis. Vedas ropult.

Näitena siin ka mõned rajad:

Meeste kvalifikatsioon, ühtlasi edetabelijooks: teevalikud, hoolikas kaardilugemine.








3.jooks: kiirus ja tähelepanelikkus. NB! Vastane jooksis vastupidises suunas.
Etapil 2-3 oli kolm valikut: vasakult, paremalt ja otse läbi võsa. Suur osa sportlastest panid üllatuseks otse. Kiirused olid enam-vähem sarnased. KP5 oli väike trikikas, sest asus orvandi ülaosas.

Meeste finaal: kiired jalad, vastupidavus ja mõned teevalikuülesanded. Pealtvaatajad said jälgida jooksu Tunnelisillalt (KP 1/9).
Kahjuks ei läinud pingeliseks lõpurebimiseks kummagi finaalipaari juures, Lauri võitis Kauri ja Timmo Sergeid.


Huvitav küsimus tekkis KP32 võtmisega (2.jooks). Nagu pildilt näha, komposteeris Tarmo Klaar punkti läbi aia. Teised jooksid ringiga alt ümber aia (vt PILTE), sest võistlusinfos oli öeldud, et aedu ületada ei tohi.
Minu arust oli see lubatud ja kui Timmo Tammemäe samalt poolt küsis, kas võib, ütlesin, et võib küll. Ta läks ikkagi väikese ringiga alt, sest järsk nõlv oli üsna vastik.

Kui mul oleks olnud vaiaga punkt, oleksin selle legendi järgi pannud ca 1m kaugusele aiast (lõuna suunas), kuid trossiga punkti pidin siduma aia külge.
Legendiga mõtlesin nii, et punkt on lõuna pool aeda, kuid põõsa juures (sest punkt oli aia sirgel).
Tarmo sai aru nii, et punkt on põõsa ja aia vahel, Rein Rooni arvas, et nii ei saa aru, kumma objekti lõunakülg on ja sprindis ei oleks tohtinud läbi aia punkti võtta (tavaorienteerumises võib).

Kas legend oli valesti tehtud, ja kui, siis kuidas peaks sellist olukorda legendis kirjeldama?


Imetlust väärib Jüri Tarmaku tahtmine ja sihikindlus teha selliseid võistlusi. Töö- ja ajakulu on ikka üsna suur ja rahaliselt on kindlasti tegemist kahjumiga.

Pildil maestro ise



Tänud klubikaaslastele Mardile, Helgele, Marele ja Jutale, kes aitasid õuealade ületamisi kontrollida.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Põõsa ja aia vahel legendi järgi pole mitte, siis oleks täpsustuseks "vahel", mitte S-pool. Mina tõlgendaks seda legendi nii, et aia ja põõsa lõunakülg. Aga tegelt pole legendis kirjeldatu eriti oluline, infos oleks pidanud kirjas olema, kas võistlus toimub sprindi- või tavaO reeglite järgi. Kaardi põhjal eeldaks, et tavaO, aga kuna tegu on Sprindikarika etapiga, siis oleks täpsustus oluline.

RR

eduardp ütles ...

RR, kus on kirjas, et läbi aia ei tohi punkti võtta? Aeda ju ei ületata (crossing=läbimine??) Segane värk.

Õigem oleks olnud see põõsas legendist ehk üldse välja jätta, kuigi ega sellegagi mingeid probleeme ei tekkinud. Tegelikult probleemi polnud, vaid huvitav olukord juhtus :)

Anonüümne ütles ...

No kui õnnestub komposteerida nii, et ükski toll Sinu kehast teisele poole aeda ei lähe, siis ok ... ei kujuta ette, kuidas seda teha, et käsi aeda ei ületa/läbi. Kui õigesti mäletan, siis on sprintides (Vabaõhumuuseumi EMV?) selle eest maha võetud.
Aga antud juhul polnud muidugi probleemi:)
RR

Marek ütles ...

Legendi ja``rgi saaks aru nii, et aia lo~unaku``lg, mis paikneb puudesalus.

Timmo Tammemäe ütles ...

Legend peaks olema lihtsalt aia lõuna külg. Kuna puusalu asub teisel pool, siis see ei mängi siin rolli.