esmaspäev, 1. august 2011

"Hei, kus oled?". "Võssis". "Jälle?". EOL Open 2011

Jälle võssis, ehkki ei saanud nagu arugi, et Lilli uuel kaardil oleks võsa ja risu jalus olnud. Kuid kilomeetriajad näitasid halastamatult suuri numbreid.
Jah, peale Läti rogaini tunduvad nüüd kõik metsad kas parkmetsa või poollagedana, mistõttu ei mõistnud ka naisklubikaaslaste maastikukirumist.

EOL Open Lillis, Viljandimaal Eesti ja Läti piiril, oli huvitav orienteerumine huvitavas ja tugevas seltskonnas. Isegi suurte vuntsidega lühikesed vennad Ptashekased (üks on pildil, allikas: WMOC2011) olid oma võimsate mootorratastega Leedust kohale tulnud. Teadagi kõvad mehed, lisaks veel lätlased Mamis, Bužs jt.

Esimese päeva kohta tuli jutt lühike - läks p...se. Ei saanud emotsioonidega hakkama, konkurendid häirisid jne. Peale lõppu oli natuke halb olla, rogain veel mõjus. Tegelikult oli enamus konkurente nagu lambakari metsas.

Õhtul Karksi-Nuias tuli klubikaaslaste Mardistete juures pidevalt uni peale, nagu paaril viimasel päeval oli tavaks saanud. Süda polnud veel valmis intensiivselt töötama. Ehk homme.

Teine päev - tavarada

Kogu jooks oli kontrollitud ja hea. Aeg 54.04 ja 3.koht Jaanus Reha ja Julius Ptashekase järel. Kõik oleks ju olnud OK, kui vaid Reha poleks 50.04-ga jooksnud. No kuidas ta küll sai 4 min kiiremini tehtud?

- Alustasin rahulikult, etapil 1-2 kukkusin pea ees mudasse. Ühtegi puhast kehaosa polnud, et kaarti või kompassi puhastada. Kaotust sellel etapil Rehale 36sek.
- Etapp 3-4 oli jälle täitsa Ok, kuid natuke pidurdasin enne punkti. Kaotust Rehale 51 sek!?? No mida?
- Etapp 4-5 oli mul parim. Orienteerumist oli seal omajagu.
- 5-6 natuke kõhklev jooks tee peale. Reha pani tee peale täiega ja siis samamoodi punkti. Kuid minul kaotust 52sek !? Kas tõesti olin nii otsusekindlusetult suunda jooksnud?
- 6-7. Reha pani lageda servast ja otse üle valge metsa punkti. Ise läksin väikese ringiga kõrgust kaotamata. Kuid kaotust Rehale 45 sek!? Jumal autta!
- 7-8. Viga ei teinud, enne punkti seisatasin 4-5 sek ja kaotust Rehale 47 sek!?
- 8-9. Jooksukas. OK.
- 9-10. Hästi valitud teevalik. Jooksukas. Parim aeg.
- 10-11. Suund kiskus ära paremale, Zimmermann kiskus jälle vasakule. Punktis ilusti kohal, kuid punktinumber vale (78). Raul Laas ka kohal, natuke mõtles, sai end paika ja pani vales suunas ajama. Zimmermann tuli, võttis punkti ja läks. Protokollist saab lugeda DQ. Ise natuke mõtlesin, tegin õige otsuse ja varsti olin õiges punktis (59). Kuid kaotust Rehale 37sek ja J.Ptashekasele 1:34 (!).
- 11-12. Väike kõrvalpõige vasakule poollagedale künkale. Viga kohe 1 minut.
- 12-13-F. Vajutamine. OK.

Järeldus 1: Kõik nüansid maksid sellel rajal ränka hinda.
Järeldus 2: Nädal peale 24h rogaini lihtsalt ei liigu, ehkki tundub, et liigub küll. Kunagi varem oli sarnane asi Koprakarikal juba juhtunud.

Tulemused

Kommentaare ei ole: