reede, 10. detsember 2010

Vabagraafiku alusel

Tänase päeva põhisõnum on, et transport liigub vabagraafiku alusel. Jääge parem koju. Monika.

Eile õhtul käisime teatris ja valisime linnasõiduks rongi. Autoga minek Keilast Tallinna ei tundunud eriti mõistliku lahendusena. Seepärast siis ka esimest korda (üle mitme aasta?) rongis.
Kõik oli uus, põnev. Rong oli ilus, soe, sõitis graafiku järgi. Väljas tuiskas lund, aga see meid ei morjendanud. Üks huvitav seinaleht tuletas meelde rongisõidu 25 aastat tagasi.

Tulin linnast, lumesadu. Hiline aeg, tühi rong. Pooleldi tukkusin.
Lilleküla. Järve... Ja siis käis plaks. Minu ette aknasse oli tekkinud kuuliauk. Vaatasin ringi, kuul oli väljunud vastasaknast.
Ja polnud seal vaja mingit plakatit kirjaga "Lase rong läbi".


Tol ajal olid igal pool hoiatavad plakatid "Võidad minuti, kaotad elu", kus üks mees üritas liikuva rongi eest veel üle raudtee saada. Naljakas oli aga siis, kui selle plakati kõrvale oli kleebitud Aerofloti reklaam "Õhusõit on ajavõit".

Tagasisõit linnast toimus vabagraafiku alusel. Meie rong väljus õigel ajal, ehkki eelmine rong oli seisnud Balti jaamas 40min ja lõpuks ei väljunudki. Rahvas jooksis teise rongi üle.
Sõit läks kenasti kuni Urda (!) jaamani, mis on uus peatus peale Laagrit, Maksimarketi lähedal. Seisime kaua (1,5 tundi). Väljas tuiskas maruliselt, tuul kõigutas isegi rongi. Sees oli aga mõnus, soe ja turvaline ning vestluskaaslasteks muusikutest tore Teppode pere.
Paljud inimesed lahkusid, eitea, mis suunas. Lahkuti isegi väikeste lastega:


Linnateatri "Ma armastasin sakslast" oli ikka ai-ai kui hea (Teetamm-Võigemast-Orro, Nüganen). Samas on oi-oi kui raske sinna teatrisse pileteid saada. Ja piletid on ai-ai kui kallid.

Kuidas siis Linnateatrisse piletit saab:

1) Võib proovida iga kuu 1. päeval internetist osta (järgmiseks kuuks!), kuid niimoodi pole küll kunagi ühendust saanud. Liinid kogu aeg kinni.

2) Minna 1.kuupäeval kohale Linnateatri kassasse juba varakult. Kell 10.30 lastakse majja sisse, pakutakse kohvi. Kell 11.00 on kõik inimesed üle interneti nobedate näppude voorus, sh ka linnateatri piletimüüja. Start. Järjekorra esimesed inimesed saavad pileti etendusele, kuhu soovivad.

Kas on veel teisi võimalusi?

Üks mõnu on veel ees - Nüganeni "Jumala Narride Vennaskond". Rongid võiksid siis graafiku järgi sõita, sest rongisõit on mõnus.


4 kommentaari:

Karli ütles ...

Üks võimalus Linnateatri piletite saamiseks (töötab 50%-liselt) on kassade avamiseks kohale minna ja küsida õhtusele etendusele broneerijate-loobujate kohti. Aga siis peab lähedal elama:)

Karli

Anonüümne ütles ...

Huvitav, minul on vahel ikka õnnestunud lihtsalt arvuti kaudu pileteid saada. Ja praegugi vaatasin, et samale etendusele on 24. ja 25.jaanuariks võimalik. Nii et asi ikka lootusetu ei ole! Ise olen viimased korrad Draamateatris käinud, lihtsam pileteid saada, normaalsed hinnad, väga head näitlejad ja ka häid etendusi. Viimati "Hiilgav", mulle meeldis! Monika on aga super agar, no nii palju küll poleks lund vaja! Mitmetunnise lumeloopimise tulemusena ei ole mingit tahtmist ilmaga võidelda. Ei riski enam autot liigutada. Marje

Viivi ütles ...

Hm, olen kasutanud alati varianti 1 ja pole kunagi probleeme olnud.
Aga 'Ma armastasin sakslast...' oli ka minu meelest nii hea tükk, et seda lähen kindlasti veelkord vaatama.
Mitte ainult minul ei tulnud pisar silma, vaid ka Priit Võigemastil oli peaosas näideldes pisar silmas.
Minun jaoks parim tükk Linnateatris

eduardp ütles ...

Ma ise ei julgeks Linnateatri etendusi järjestada. Elamused on üldjuhul võimsad olnud (Pianoola, Kuritöö ja karistus, Hamlet, Karin ja Indrek jt), kõiki pole muidugi vaadanud ka (ainult parimaid :)
Nüganen on muidugi eriline frukt.
Ükskõik, mida tema kiituseks öelda, muutuks siin kommentaaris naeruväärseks. Kuid mulle meeldib see emotsionaalsus, mis tema lavastustes sees on. Sisu muidugi ka, mõttetut teksti ta ei lavastakski. Meelelahutusega ta ei tegele. Ma ka ei vaja seda.