pühapäev, 19. detsember 2010

Torustiku läbipesu Rocca al Mares

Aeg-ajalt on vaja lubjastunud veresoontele väikest läbipesu teha ja 6km-ne sprint sobib selleks päris hästi.

Niisiis, DnB Nord Panga 6,3km jooks Rocca al Mares. Taseme poolest sobin hästi võistlema naisteklassis. Seepärast oli ka põhieesmärgiks seatud naisteklassi võit :) Tõsiselt ka :)

Konkurentidest oli kohal Eesti o-koondise paremik (Kirti Rebane, Liis Johanson, Annika Rihma...), 2-kuulisest Keenia treeninglaagrist oli saabunud rastapatsidega Olga Andrejeva.

Siis, kui meie start anti (kell 13.00), olid maratonimehed ja -naised juba -11 kraadises tuulises ilmas 3h jooksnud, üks (Kristo Reinsalu) ka lõpetanud. Tuttavaid nägusid oli mitmeid: Vennikas, Vellerind, Lai, Krabi, Atonen jt. Kõvad mehed!



START
Enesetunne oli kohe alguses hea ja väga halvaks ei tahtnud seda liigkiire tempoga ka teha. Lauri Malsroos veeres tasakesi eest ära ja niiviisi see pidigi olema. Jooksjad olid muidugi kaugel ees.

Juba alguses jäin üsna üksi oma jooksu jooksma, väike grupp oli 20m ees ja teine 20m taga. Kilomeetrid möödusid kiiresti ja kui enne ärapööret näitas silt "3km", oli pool maad läbi. Tõeline sprint.

Metsavahelisel rajalõigul tuli ühest konkurendist ja mitmest maratonijooksjast mööda minna, see häiris rütmi, kuid lubas ka natuke tagasi hoida. Naisi ees polnud, tundus, et seljataga ka mitte.

Kahjuks polnud see nii. Ühel hetkel kuulsin õrnemat hingeldamist ja seal ta oligi - Annika Rihma. Järelikult oli eesmärk õigesti püstitatud. Pulss oli keskmiselt 163, enesetunne rahuldav. Kohati läks isegi heaks, siis vajutasin paar lõiku kiiremini. Aga kohe läks ka raskeks, pealegi polnud Annikal planeeritud maha jääda. Vastupidi, ta tuli toetuseks kõrvale, kuid sellel lumisel teel oli ainult üks parim jooksujoon. Ja siis, 500-600m enne lõppu ta läks, tasakesi, aga kindlalt eest ära. Ma polnud võimeline kiirust tõstma, valulävi oli madal, pulss ei tõusnud kordagi üle 169. Ära jäi vastik lõpuponnistus, sest tagapool polnud kedagi. Annika mineku järel langes pulss 5 lööki, tavaliselt on lõpus vastupidi.
Aeg tuli ca 24:22.1 ja koht 17., Annikale kaotust 15 sek. Olga Andrejeva tuli naistest kolmandaks. Mina olin teine.

Hea tervislik pingutus tuli, nüüd on lausa lust joosta. Jalg on nii kerge nii kerge. Ja veendusin jälle, et mulle ikka väga meeldib jooksmine, eriti, kui kusagilt ei valuta ja kui pole vaja teha lõpuspurti.

Tulemused
.
Teised:
Martin Simpson
Peeter Pihl
.


10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma vaatasin, et registreerunuid oli 6,3 km-le 205. Palju stardis oli? 60?
TA

eduardp ütles ...

Kindlasti palju rohkem. Ma ei näinud stardiprotokollis paljusid osalejaid, sh naiskonkurente :)
Eks protokollist kunagi näeb.

Martin Simpson ütles ...

Mitteametlik protokoll on siin all viimases lingis:

http://www.spordiportaal.ee/?m2=21&t=738

eduardp ütles ...

Tänud.
Sinult muidugi väga hea jooks.

Anonüümne ütles ...

Kuidas oli, Ets, tunnista üles: kas konkurendid võtsid Sind sauna ka kaasa? Juku

eduardp ütles ...

Ma olen vist bi, saunas meeldib ikka meestega käia.

Anonüümne ütles ...

Õige ja jõukohane eesmärgipüstitus on tõesti väga oluline. Juba 25 aastat tagasi rebisin päris tihti Ille Kukega klassi võitmise nimel.
Jaak

Gea ütles ...

Taela uulitsa kohal ajasid noort naist taga, ilmselt siis oligi Rihmaga tegemist. Puhkisid ikka omajagu. Minu maitsele on see jooksurada liiga muhklik, jalg kipub trikke tegema, sestap eelistan suusatada. Keila 7.5 km rada on huvitavamaks tehtud, ainult libisemine on praeguse kylmaga olematu.

eduardp ütles ...

Jaak, olen minagi Ille Kukega koos võidu jooksnud, telessegi seetõttu saanud :). Kaotanud ei ole.

Siis tuli Sirje Eichelmann, läks lõpuks ikka väga tugevaks. Kuni võeti rajalt maha... Ei mäleta, kas kaotasin ka.

Seejärel kemplesin Külli Kaljusega, aga talle kippusin kaotama (nagu praegugi). Ükskord Pirita teel 21km jooksul arvasin, et ta kukub peale edutut vahespurti ära, kuid tühjagi. Enne velotrekki tegi uue kiirenduse ja oligi läinud. Ott rattaga kõrval.

Võitlus jätkub, kuid kauaks veel?

eduardp ütles ...

Tooks veel ära Ille Kuke ajad:

1500m 4:14.05 Moskva 1981
3000m 8:55.75 Donetsk 1984
5000m 15:30.84 Leningrad 1985