pühapäev, 29. august 2010

EMV teade – kaotada polnud midagi

Veteranide ja noorte teatepäeval oli ilm väga ilus - päikeseline ja meeldivalt soe.
Meie M45-50 klassi kolmik (Kaljur, Preitof ja mina) tundus piisavalt tugev, et juba enne starti medaleid kaela riputada. Võistluseelsel õhtul käis läbi mõte, et ehk saaks end kuidagi M35-40 startijate hulka sättida, vähemalt on seal konkurents olemas, tõsi, medalilootust küll mitte.
Kuid issanda teed on kummalised ja ülbus saab alati karistatud.

Esimene vahetus: Maido
Vaatepunkti (4km) tuli esimesena Jaanus Reha Kooperaatorist, kes lõpetas ka liidrina. Teised 3min ja rohkem järel. Maidot aga ei tulnud ega tulnud ja kui tuli, oli kogunenud juba 9,5(!)min kaotust. Polnud parim päev.

Esimeses vahetuse stardist kuni lõpuni tundsid Antti Roose(46) - Tõnu Ilves(43) ja ka Martti Parve (50) vennalikku õlg-õla tunnet (vt graafikut).










Teine vahetus: Mati
Kooperaator oli kaotanud juhtkoha, Vello Post tuli vaatepunkti vaid natuke enne Matit. Liidriks oli tõusnud hoopis Rae ROK, suurepärane jooks Tõnu Tänavalt. Matilt suuremaid vigu 5min jagu ja vahe liidriga juba 11(!)min. Polnud parim päev.

Kolmas vahetus: mina
Sain rajale 6.kohal, eelmisest jooksjast 4min hiljem. Liider Tauno Piirikivi oli rajal juba terve igaviku.
Mis seal ikka, tuli vajutada. Jalg oli hea, hingamine kerge, pidi ainult kaardis olema.

Rajameister Madis Oras tahtis juba esimese punktiga käsi väänata ja see tal ka õnnestus. Nimelt piki sihti joostes polnud mõistlik sügavast august läbi joosta, mistõttu tuli vasakult ümber minna. Kuid paranduse tegemine tagasi õigele suunale läks jälle raskelt (nagu eile) ja kaldusin vasakule valele künkale. Natuke segadust ja viga 1,5min. Vajutasin täiega edasi, võitsin järgmise etapi 30sek-ga.

Kolmanda punktiga jälle pöördeviga. Mäest läksin vasakult mööda, kuid jällegi ei teinud piisavalt suunakorrektiivi. Nagu suur naftatanker. Kammisin läbi palju orvandeid, kuid punkti polnud. Selge, tuli ülejooks ja pöörasin tagasi. Vastu tuli Ando Post, kellest olin vahepeal mööda saanud. Tema ei saanud jälle aru, miks mina vastassuunas jooksen. Panin veel edasi, kuni asi tundus kahtlane ja pöörasin mäe poole, et paika saada. Kurat, olin hoopis liiga vara punkti otsinud. Tagasi. Viga 3,5min. See polnud üldse hea.

Kuid kaotada polnud midagi, tuli täiega edasi panna. Andost möödusin varsti, vaatepunkti juures vajutasin eriti ägedalt, sest jalg oli kerge ja kõik vaatasid. Edevus. Mingil pisikesel lagedal jäi Ostra Mart ette, oleksin ta peaaegu lapikuks jooksnud. Kuid Mart kulges rahulikult ja sai järgmise punkti kümnendiku võrra kiiremini kätte. Tema sai kätte oma punkti, mina jälle tema oma. Vale sooke. Natuke mõtlemist ja siis oma soolika poole. Seal nägin liidrina startinud Tauno Piirikivi. Ohhoo! Vajutasin edasi, rohkem vigu ei teinud.

Finiš. Kolmandast kohast jäi puudu 50sek, Raul Oleskit ehk Kobrast kätte ei saanud. Võitja Toivo Toomas OK PEKO-st oli finišis 5min varem. Ah sa sinder, mul oli olnud võimalus võidelda isegi esikoha eest...

Üldiselt tuli hea jooks - kiire, agressiivne, oma vahetuse parim. Kui suudaks ka suunaparandustega hakkama saada, võiks järgmise aasta Ilves-3-l Selgise metsades ka korralikku tulemust näidata.

Tulemused

Kommentaare ei ole: