pühapäev, 6. november 2022

Orienteerumisi Keilas

Linnaorienteerumine Keilas tõi täna rajale üle 270 inimese. Sain ise ka pikima ehk Punase raja läbi joosta. Alguses sai tiirutada Keskpargis, seejärel läbida pikemaid lõike põhjapoolses linnaosas, sealjuures ka  kodumaja ümber. 

Kui klubikaaslasest rajameister Ats Sõnajalg küsis, kas midagi uut ka avastasid, siis pidin talle pettumuse valmistama, sest kõik oli olnud liigagi tuttav. Natuke järele mõeldes meenus üks tool maja nurgas, mida pole kunagi seal kohanud. See oli pink suitsetamiseks meie (!) maja nurgas. Jooksin sinna kaarega, sest otse ei tohtinud. Viga ei teinud, kuid suurim kaotus tuli just sellel etapil (20-21), ligi 1 minut. Selgus, et punkti sai märkida ka läbi heki...


Kaart rajaga.


Keila MOBO rada

Rada on olnud üleval 4 kuud ja selle aja jooksul on punkte külastanud 129 inimest või inimeste gruppi. Osalejad olid ka Keila koolide lapsed, kellest paljudele oli see esmatutvus orienteerumiskaardiga. Rajal oli 30 punkti, kokku tehti 1400 märget. NB! Rada on jätkuvalt üleval, A3 veekindlad kaardid saadaval Keila Tervisekeskusest.

Toimus ka loosimine, kus fortuunaks oli arvuti. Keila Linnavalitsuse poolt välja pandud auhinnakomplekti võitsid järgmised osalejad (sulgudes on nende poolt läbitud punktide arv). Kui läbiti kõik punktid, sai loosimisele veel 10 punkti lisaks, st kokku oli osalejal 40 loosi.

Pets (oli 40 loosi)
Eve (28)
Ilmar Janne (40)
grete (9)
Andres2e2 (21)

Auhinnad saab kätte Keila Linnavalitsusest, korraldajad kahjuks ei tea nimede taga olevaid isikuid. Teavitamine tuleb kodulehel ja Keila lehes.

Oktoobri lõpuni toimus ka kogu raja läbimise võistlus aja peale. Parimad ajad joosti välja vahetult enne kontrollaega, kui lehti oli metsas vähe ja läbitavus parem. Kolm kiiremat 11st:

1. Kristo Heinmann 1:27:19
2. Alan Vask 1:46:02
3. Kurmet Kutti 2:15:35  


Keilakas Alan Vask läbis raja 4 korda, millest ühe rattaga. Vasakul on Alani kiireima läbimise rajakaart 
(alustas põhja suunas).


Eesti koondislane Kristo kirjutas blogis sellest jooksust ja pani üles ka kaardi rajaga (alustas põhja suunas). Võimalikke rajavalikuid on veel mitmeid.




Keila elanik võib linna piirides avastada mitmeid põnevaid kohti: 


Vanu kivimurde (KP 31, 48, 54, 57)




Maalilisi lagedaid siirde- ja madalsoid (34 ja 37 vahel, 51st lõunas ja kagus) ja kõndimiseks ebamugavaid "pokusoid" (53 ja 52 vahel)


Rändrahne, millest Keila suurim (kõrgeim) on KP53 juures


Mahajäetud metsaonne (36 ja 43)


Šoti mägiveiseid (37 ja 51 vahel)

jpm




3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei olnud minulegi punasel rajal üllatusi ega teadmata kohti. Vaatasid kaarti ja teadsid, millise hoone juures punkt asub. Punkti 21 võtmise kohta ehk niipalju, et lugesin enne miskit juhendit, kus oli kirjas, et läbi aia ja heki ei tohi punkte võtta.
Mobo rada on palju huvitavam. Ise proovisin, kas suudan teisel korral oma ajast pool tundi kiiremini läbida ja õnnestus, kuigi tegin 57 punktiga ikkagi 15 min viga. Esimesel korral sattusin kohe õigesse kohta ja läksin teisel korral liiga hooletult.
Alan läbis raja vist ikka 5 korda. Ühel korral jäi tal 55 punkt millegipärast märkimata ja ei läinud raja läbimisena arvesse.

TA

Anonüümne ütles ...

Linnarada ei meeldinud üldse kohe. Miks oli vaja kõik punktid kokku kuhjata kortermajade rajooni? Jättis sellise mulje, et ei viitsitud punkte laiemalt laiali viia.

eduardp ütles ...

TA, jah, tumerohelisega hekid ja paksu musta joonega aiad on keelatud läbida. Selle vastu eksiti päris palju.
MOBO rada tahaks ise ka veel läbida, eelistatult rattaga, kuid pole sobivat päeva olnud (kas mujal või kehv ilm).
Linnarajal oli kaart punkte täis tipitud, kuhugi mujale neid viia ei saanud, sest lihtsalt pole rohkem kaarti joonistatud :)