pühapäev, 4. september 2022

Kilpkonn jooksis kaardist välja. Soontaga

Soontaga on lahe kant, ehkki pärapõrgus. Mis pagana pärast peaks üks tallinlane, keset rekordilist inflatsiooni ja kõrgeid kütusehindasid, mitusada km maha sõitma, et mingis väheasustatud paigas metsas käia. Kuid ometi käib ja imelik küll, et ka üritust/võistlust tahab keegi korraldada. 

Nii vaatangi praegu neid võistlusi, ise hasartsest-sportlikust mängust eemal olles. Ometi ronisin ikkagi Ilves GP-le, et pohlametsa oma jäljed jätta. Tõsi, Võrumaalt polnud Soontaga kaugel. Soov oli katsetada, kuidas korralik tavarada organismile mõjub, kas suudan pulssi kontrolli all hoida ja lihtsalt kenas metsas orienteerumist nautida. 

Kuna mets oli pehme-samblane või soine-risune, rohkete tõusudega, siis olid kõrged pulsinäidud kerged tulema. Peale kolmandat KPd, kui kohtasin Tiit Tali (!!!?), kes startis minust 2 min varem, kiskus koosjoostes tempo märkamatult üles. Küll oleks tahtnud panna, kuid selle asemel tuli hoopis käimispaus sisse võtta.

Suunajooksud õnnestusid suurepäraselt, punktid olid seal kus pididki. Ainult etapil 3-4, kui liikusin etapi lõpus piki nõlva, et kohe-kohe punkti jõuda, põrkusin teele, mida kaardil polnud. Kõik oli ju kogu aeg kenasti kontrolli all ja nüüd äkki sihuke jama. Õnneks tegin õige tagasiparanduse ja asi laabus. Aeglase sörgi ja peatusega tuli ehk 4 min viga, kuid sellel polnud muidugi mingit tähtsust.

Soontaga rogainil 8 aastat tagasi tegime Marjega kohe võistluse alguses pooletunnise vea (epic fail!) ja KP30 ei leidnudki! Korraldajad vaatasid keskuses gepsu liikumist ja vaid irvitasid. Nüüd oli võistluskeskus rogaini joogipunktis. 

Ilves GP korraldus oli suurepärane, ilm ilus ja tervis pidas vastu. Nö testjooks õnnestus. Seega plaanin järgmisel laupäeval läbida eestikate tavaraja, loodetavasti saab sealt mõnusa orienteerumiselamuse. Võsa tuleb ainult kasuks.

Tulemused


Kommentaare ei ole: