pühapäev, 11. juuli 2021

Kääriku lühirada

Pole kunagi osalenud Eesti omavalitsuste suvemängude orienteerumisvõistlustel, muudest aladest rääkimata. See on tundunud mingi külaüritusena ja tähelepanu mitteväärivana. 

Päev enne võistlust sain sellisest üritusest teada ja kuna plaanid natuke muutusid ning liikusin Võrumaa poole, siis oli sobiv läbi hüpata Kääriku lühirajalt, mille rajameister oli Meelis Zimmermann. Stardiprotokolli vaadates tundus, et tegemist tuleb tõelise suurüritusega, kus M55 klassis oli üle 40 osaleja ja samal rajal koos N45 naistega kokku 70 võistlejat.

Õnneks sain reservkoha ja startisin võistluse esimese jooksjana. Mulle see sobis - keegi ei häirinud ja sai rahulikult oma tegemistele keskenduda. Õhutemperatuur oli +34 kraadi, selle suve suht normaalne olustik. Põhikonkurendiks oli jälle Tiit Tali, kes oli ilmselt vahepealsest lihasvigastusest paranenud. Ka klubikaaslasel Maido Kaljuril õnnestus viimasel minutil protokolli saada ja kuna ainuke reservkoht oli võetud, siis sai ta koha stardinimekirja lõpus. Tore, et sellist varianti korraldajate poolt võimaldati. Eestikatel poleks see muidugi kõne alla tulnud.

Rada oli vahva, kus oli nii orienteerumist kui rajajooksu. Sellisele üritusele sobiv lahendus. Ise liikusin üsna ettevaatlikult, kõik objektid tulid kätte tunduvalt hiljem. Seetõttu tuli ka suurem viga etapil 2-3, kus läksin punkti võtma liiga vara, kaart ei klappinud ja hea, et sealt vaid 2,5 minutilise veaga välja tulin. Etapi 4-5 panin mööda punast joont ja sain parima etapiaja. 

Ei saanud kaardilt täpselt aru, mis objektil asub KP6, kuid ei raatsinud ka legendi vaadata. Läksin piklikku orgu, kus oligi püsiraja punkt nr 42, kuid SI jaama polnud. Ka üks tütarlaps oli seal nõutu. Siis vaatasin legendi ja selgus, et punkt 42 oli hoopis künkal. Viga vähemalt 30 sek. Väljajooks punktist tuli risu tõttu ringiga ja enne järgmist punkti kaldusin natuke vasakule ka.

Kuumus oli selleks ajaks oma töö teinud ja tahtmine tirida üsna minimaalne. Ka järgnevatel rajajooksudel võtsin asja rahulikumalt ja sealt tuli Tiidu ning Maidoga veel kaotust juurde. 

Väga mõnus suurüritus. Rahvast ja autosid oli meeletult, sportimine käis kõikvõimalikel aladel. Pole ammu näinud korraga nii palju ilusaid sportlike kehadega inimesi. Õhtul pidi vist ka pidu tulema...

Tulemused


Kommentaare ei ole: