pühapäev, 21. august 2016

XT Suverogain - nädal peale MMi ja nädal enne EMi

XT 4h Suverogain toimus väga sobival ajal - nädal enne Euroopa MV-d 24h rogainis Hispaanias. Tugevaks pingutuseks polnud võistlus enam sobiv, kuid pikemaks treeninguks ja hetkeseisu hindamiseks suurepärane. Pealegi oli ilm testiks sobivalt palav. Koolmajärve ümbrus Põlvamaal oli rogainimaastikuna väga mõnus, kus mõne punktiga oli võimalik isegi viga teha (KP 68 näiteks).

Niisiis leppisime enne rogaini Marjega kokku, et võtame asja rahulikult ja mõnuga. Päris niimoodi see välja ei kukkunud.

Planeerimiseks anti jällegi vaid 5 minutit, mille jooksul visandasime teekonna vaid kaardi loodeosani, sealt tuli siis töö käigus edasi vaadata. Tegelikult muutsime plaani juba varem, loobusime minekust kaardi idaossa ja vabastasime mõned punktid tagasiteeks kaardi läänepoolses osas.

Alguses liikusime üsna kenasti, ehkki segapaar Mälberg-Käpa liikusid meist mingil hetkel hoogsalt mööda. Jõudsin veel hõigata, et jookske nii kiiresti kui tahate, võidame teid ikka.

Tunni möödudes polnud meie tiimi liikumine aga selline nagu tahtnuks - Marjel hakkas raske. Kuna ise olin veel täiesti värske, tegi selline olukord murelikuks. Kõndida loomulikult ei tahtnud, mistõttu liikusin Marjest eespool ja üritasin säilitada mingisugustki kiirust. Mingit hellitamist ei toimunud, Marje pidi iseendaga hakkama saama. Teisel tunnil sidusime kaardi loodenurgas end kokku, ees olid pikad teejooksud, kus Marje end ka heal päeval kõige mugavamalt ei tunne. Tema on ikkagi metsajooksja. Ta kannatas kenasti ära pikad asfaldietapid 93-76-86, kuid peale seda hakkas väga raske. Kõndisime, saime kokku Pritsik-Sillaga, joostes jõudsime koos KP69-sse. Sealt väljudes lõid Marjele alakõhtu valud, tema seisund oli väga niru. Oli selge, et Marje polnud veteranide MMist ja kullavõitudest taastunud, nädala sees tehtud pikk treening ja päevak teenisid pigem Hispaania EMi huve.

Vedamiskumm oli kasutusel kuni lõpuni. Ehkki olin arvestanud, et KP32 võtmine on kindlalt teostatav, keeldus Marje kategooriliselt sinna minemast, pingutus oli niigi piiri peal. Tavalise vormi pealt oleks ka KP53 ja 73 olnud tehtavad, vaid KP62 jäi küsimärgiga.

Olin ka ise lõpus üsna väsinud, rogainikurnatuse vastik maitse suus. Hispaania EM tundub tulevat üks karm kannatuste rada, sest ilmateade lubab päikest ja 29-30 kraadi palavust, lisaks mäed. Füüsiliselt pole rogainis midagi meeldivat, kuid tehniliselt põneva seiklusena ja väljakutsena kehale ning vaimule, samuti võimalusele medalitele pretendeerida viib meid ikka ja jälle nendele üritustele.

Pildil on seltskond, kellega koos läheme Hispaaniasse. Maido sõidab eraldi, Tiit organiseeris kogu reisi. Pildilt puudub Jaanus Reha. Foto: Edith Madalik. 

Tulemused


2 kommentaari:

kaur ütles ...

Käpa etc ootasid teid 7 minutit finišis, viisakusest ilmselt? :)

eduardp ütles ...

Ilmselt :)