kolmapäev, 30. september 2015

Nõva rogain, 10 aastat hiljem

Laupäeval on tulemas järjekordne TAOK rogain, seekord Nõval. Alates 2002.aastast, kui osalesin esimest korda nendel, nö mitteametlikel Eesti meistrivõistlustel, pole ühtegi korda vahele jätnud. Kuid nüüd saab see traditsioon rikutud, tervis pole kõige parem ja rahuliku meeldiva metsaskäigu asemel eelistasin siiski võitluslikku lauatenniseturniiri Tallinnas, kus Eesti reitingu 300 esimest ei tohi osaleda. Mul on praegu reiting 419.

Nõval tegime 2005.aastal Marjega oma esimese 24h rogaini. OK Orion korraldas Euroopa meistrivõistlused, rogaini maaletooja Andres Käär oli rajameister. Võitsid tookord Jaanus Reha ja Margus Klementsov, viimane pani peale finišit pildi taskusse. Midagi kirjutasin "Orienteerujas".

Ise tahtsin minna rogainile pehmete kingadega, sest sobivaid jalanõusid polnud. Õnneks siiski nii ei teinud, seitse tundi jooksin o- ja ülejäänud aja uute jooksutossudega. Viimased said kõvasti kannatada, kuid jalad jäid enam-vähem terveks. Öösel sadas kõvasti vihma, Marje külmetas kõvasti ja ravis hobusesalviga valutavat puusa. KP46-ga tegime öösel megavea, kuid 3.koha saime ikkagi. Tulemuse mõttes oli tegemist ebaõnnestunud võistlusega, kuid hammas sai verele ja nii oleme 10 aastat rogaine teinud. Eks näis, kaua veel.

Selle aasta võitjate ennustamine pole raske. Meestest pole konkurente Aadli-Abram'il, ehkki soomlased Mäkelä-Skinnari on ka tugevad. Segavõistkondadest võidavad Hirv-Mirme ja naistest Sulg-Gutman.

Armo Hiie tegi väikese ennustuse kaardi ja punktikohtade osas, aluseks võttis 2005.aasta kaardi, mille peale oli Kivistik õrnalt kandnud tookordsed punktikohad. Võitja saab seekord 135 punkti ja läbib 62-63 llkm.

9 kommentaari:

Armo ütles ...

Oluline täpsustus: Pakkusin, et kõikide KP-de vaheline linnulennuline teekond saab olema 62-63 km, sel juhul seda praegust nimekirja vaadates ükski tiim ei suuda, nii et võitjate saldoks jääb ca 135 punkti. Aga võib-olla ma eksin.

Anonüümne ütles ...

Mis puudutab Armo ennustatud punktikohti, siis võib öelda, et 40-st 2 on pihtas ja veel 4 on tõele üsna lähedal. Aga palju on ka mööda. Eks tõde selgub laupäeva hommikul. Mõningaid vihjeid leiab ka Lääne Elu artiklist, aga tuleb osata tõlgendada.
Lauri

Sulev ütles ...

Veskijärve ääres on näha jah palju sebimist. Tervitused tegijatele. Ärge valget koera kartke.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, miks ei veel ei peeta ametlikke EMV-d rogainis?

Kaur ütles ...

Miks peaks? Nagu näha, teavad spetsialistid niikuinii, kes igal teistest antud hetkel parem on.

Reigo ütles ...

Kui ma vaatan seda 2005 aasta rogainikaarti siis on esimene reaktsioon see, et ega see tiir just palju suurem ei ole 2015 aasta 8h tiirust.
Ehk kümne tunniga ei teeks ära, aga tundub päris paras olevat 12h rogaini jaoks.

eduardp ütles ...

Raske öelda, 2005.aasta tiir oli üle 100km.

Armo ütles ...

Reigo, visuaal võib petta, pead arvestama ikka kõike, reaalseid olusid, jne. Lisaks muidugi ka tase on vahepeal kohutavalt tõusnud, st tegijaid on lisandunud. Nii-et kas 10 aastat nooremad Reha ja Klementsov suudaksid Nõval võita täna - ma kahtlen.

Armo ütles ...

Mööda ennustamisest. No tervelt 12 puunktikohta, mida mina ennuustasin jäid reaalselt rogaini kaardilt välja. Ala oli siis "tänu" jahimeeste jonnile ja teatud keskkonnapiirangutele nii väike, et vabalt oleks võinud ette teha teatavaks, võistlus toimub aga erandkorras 6-tunnise kontrollajaga. Ma ei oska arvata, kas korraldajatel oli selline variant kaalumisel, aga ma arvan see olnuks tekkinud olukorras väga mõistlik lahendus. Kui mitte parim, siis kindlasti üks arvestatavaid variante.