teisipäev, 28. juuli 2015

Puhkepäev

Tänane puhkepäeva programm enne tavaraja kvalifikatsioone tuli üsna pikk.

Kuna asun Alingsåses ja selles linnas elavad ka Andres ning Ann Warma-Laas (juhtumisi ka SK100 seltskond), siis on mul olnud hea võimalus koos Laasidega võistlustel käia.

Täna aga pakkus Andres välja hea võimaluse treenida kohalikul maastikul, mis sarnanes kõige rohkem kvalifikatsioonijooksude omaga. Hommikune tund vihmajärgses metsas osutus vägagi kasulikuks, ehkki orienteerumine polnud lihtne. Tegemist oli väga tehnilise maastikuga, mille kokkuviimine kaardiga võttis kõvasti aega. Joosta oli samuti kaljusel ja reljeefsel pinnasel keeruline, mistõttu tuleb homme seda o-asja ikka üsna rahulikult võtta. Eestlastel saab seal raske olema. Lisan kaardi rajaga, kus eesmärgiks polnud punkte võimalikult otse võtta vaid ka natuke ringi vaadata. Eriti olulised kohad olid järsud kõrged astangud ja nendevahelised läbipääsud, mida on homne kaart täis.

Fragment kvalifikatsiooni kaardist.

Pealelõunasel ajal sõitsime Trollhättenisse lüüside süsteemi ja toimimist vaatama. Meiega oli kaasas ka Anu Pallon. Kell 15.00 avati peajõel tammid, mis tõid kuiva jõesängi tohutu veevoolu ja -möllu. Pilt oli äge, mida jälgis ka 1-2 bussitäit Eesti orienteerujaid.

Järgnevalt liikusime läänerannikule Grundsundi, kaaslaseks pidev vihmasadu. Tagasi jõudsime hilja, jällegi väga tugeva vihma saatel. No on ikka ilm siin Rootsis, Eestis paistis neil päevil päike.



Kommentaare ei ole: