neljapäev, 18. juuni 2015

Toidulisand 20 päevaks

Mingigi seletus viimase 7 kuu terviseprobleemidele - liigese- ja lihasvaludele, sagedasele väsimusele ja soovimatusele trenni teha.

Kunagi panin blogisse vastava sissekande klubikaaslastest. Selle järel selgus, et suurem osa orienteerujaist on olnud nakatunud borrelioosi. Haigus on mõjunud inimestele üsna erinevalt. Ise olen üritanud mõningaid pikki võistlusi teha, saanud enam-vähem hakkama, kuid mõnus pole kunagi olnud.

Jukola järel tekkinud haigusevimm on kergelt maha murdnud. Tõsi, Tabasalu sprint polnud selles reas kõige mõistlikum tegu, kuid kunagi ei tea, kas on õigem aktiivselt edasi tegutseda või aeg maha võtta. Tagantjärgi saab öelda, et seekord oleks vist pidanud sprindist loobuma. Nüüd jääb Suvejooks ära. Kahju.

Järgmisel nädalavahetusel Kopra Karikale. Loodetavasti.
Ja siis KAPA 3-le. Loodetavasti.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Welcome to the club! Borrelioosi pikaaegne mõju on väga individuaalne. Ma olen aastaid tundnud end kui märg pesu nööril. Vahel ajab piltlikult öeldes nutma, aga tänaseks olen saatusega leppinud. Ei oska muud soovitada kui kuula oma keha, ära punnita iga hinna eest.
Tervitades, Gea

HP Sport-team ütles ...

Väga "meeldiv" tõbi tõesti - liigesed,väsimus jpm.Pingutasin oma 20 päevase kuuri ka paar aastat tagasi ära ja lasin perearstil peagi uued analüüsid teha.Loomulikult oli näit olemas ja saatis mu eriarstile.Seal vaatas kaunis doktorineiu sügavalt silma,keerutas kelmikalt juukseid ja ütles,et sellega nüüd eladki ei mingit ravi enam ?! ... samas tean inimesi kes on korduvalt kuuri läbinud (ikka edutult) aga ise järgin vist siis tolle eriarsti soovitust ja nagu Gea eelnevas ütles tuleb saatusega leppida :)
Tervitades Heiki

Anonüümne ütles ...

Tuttavad karbid ! Alles ma seda neelasin - mais. Ikka joosta ei jõua. Raul

eduardp ütles ...

Aitäh, sõbrad, optimismi sisendavate kommentaaride eest :)

Armo ütles ...

2011 ERC modelil Raunas, sain puugi. Olid juuli lõpupäevad. Ei osanud pikalt midagi kahtlustada. Peiteaeg pikk. Lõpuks oktoobris olin nii rihm, et ei teadnud mida teha, kas elan või hakkan surema... Merimetsas tehti analüüsid - borrelioos! Tabletiravi 2+ ndl ja ei mingeid kordusanalüüse. Öeldi et elad sellega ja organism saab jagu. Jah - see ei murdnud, aga vastik oli olla küll. Paar kuud olin nagu tühi kumm, suure tahtejõuga töötasin end üles, paar nädalat võttis aega enne kui treening maitsema hakkas!
Ets, ole tubli ja saa terveks! Nõuanne: unusta Kopra karikas ja näeme Kapal!

Anonüümne ütles ...

Oma esimesele borrelioosile sain kiiresti jaole: märkasin punast ringi kõhul. Ja kui siis põlved natuke rohkem valutama hakkasid, lasin analüüsid teha. See oli ca 10-15 aastat tagasi. Vahepeal sain uuesti ja ka uue ravi. Nüüd on analüüsid nii heaks läinud, et eraldatakse värsket nakkust vanast jäljest.
Hulluks läheb asi siis, kui õigel ajal ravima ei hakata.
Toivo

Anonüümne ütles ...

Olen kuulnud, et Madis Aruja suri borrelioosi. Elas nõuka ajal sellega üle 20 aasta (ei osatud diagnoosida) ja kui lõpuks Rootsis diagnoos pandi, siis oli hilja.
Ott

eduardp ütles ...

Ah soo, mäletan ka, et tal oli mingi tõsine probleem lihastega.
Ma sain siis veel varakult jaole, ehkki 8 kuud põdemist on oma jälje jätnud.

Margus ütles ...

Ermi Tõnisel oli ka eelmise suve lõpus, nüüd enam kahjuks tippsporti ei tee vanal tasemel...

eduardp ütles ...

Meie tugev rogainikonkurent ja olümpiakäija Anita Liepina oli mitu aastat (2012-2013) borrelioosi tõttu rivist väljas ja vist polegi enam 100% taastunud. Kurtis kunagi igasuguse treeninguisu ja motivatsiooni puudumise üle, kirjutasin ka siin blogis.
Kuid eile tulid Valtersiga absoluutklassi Euroopa meistriteks 24h rogainis:
TULEMUSED

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes absoluutklassis? Mehed-naised ja mehed-naised veteranid nagu protokollist paistab:)

311°; 0.0842 nm

eduardp ütles ...

Muidugi segade absoluutklassis. Napilt, aga siiski.

Armo ütles ...

Segade absoluutklass! mis see on...?
Järgmine tase on kek rsk absoluutklass :D
Tegelikult pääsesid napilt ja tänu sellele, et venelased tugevat segapaari välja ei pannud. Aga au võitjaile!

Anonüümne ütles ...

Segade absoluutklass on täpselt samasugune absoluutklass kui meeste või naiste absoluutklass. Vastavalt siis XO24, MO24 ja WO24. Venelastest ei tea ja ei tahagi teada, aga miskipärast pole Eestist neile väärilisi vastaseid leidunud. Segaklassi alavääristamine vaevalt soovitud efekti annab. Ja kek rsk ei puutu siin asjasse. Tervitades, Gea

Armo ütles ...

Lp pr Gea! Mis sa selle absoluutsuse all silmas pead??? Meil on olemas "category XO24". Selle võitjad olid üldarvestuses 8. kohal. Või peaks tsiteerima põhimõtteid absoluutsusest kui terminoloogilisest a´la Schopenhauer jt.?
Mina ei ole ühtegi segaklassi kuuluvat liiget alavääristanud, ega ka mitte neutraalselt seda võistlusklassi kui sellist. Kui su postitus oli suunatud minu vastu siis võiksid peeglisse kiigata. Ja muide - venelaste vastu on ikka ka meie segapaarid saanud - MM 2014!
head, Armo

eduardp ütles ...

Mõtlesin, et terminoloogilistesse vaidlustesse ei lasku, kuid teema läks päris tuliseks.
Sisuliselt saame ju kõik väga hästi aru, mida keegi mõtles, sest protokolle oskame lugeda.

Absoluutarvestust peetakse nii ja naa, sõltub eelkõige sellest, kas erinevad sood (sugud?) ja vanuserühmad võistlevad omavahel ja ühiste reeglite alusel. Rogaini üldtabelis võime tõesti kõiki järjestikku näha, kuid medaleid antakse ikkagi sooklasside järgi.

Seega on absoluutklassi termini kasutamine mõeldav nii ja naa ning minu arust pole siin küll mõtet lahingut pidada. Maitse või harjumuse asi.

Kuid see Doxycyclinum on suvisel ajal väga ebasobiv ravim, keha ei kannata päikesevalgust. Tekivad põletuselaadsed nahaärritused. Päris jama kohe, sest soe suvi on tulemas ja päikesest ei pääse ka metsas.

Anonüümne ütles ...

Mul on igal aastal 3-4 puuki sees olnud ja tegin Sinu loo peale ka borrelioosi testi, mis oli siiski negatiivne (testijärgsel päeval tõmbasin järjekordse puugi välja, kes oli ka loodetavasti terve). Minu puhul on igatsugu lihase ja kõõlusejamad ning see, et ei jõua siis ikkagi vanuseline iseärasus.

Jaak

eduardp ütles ...

Siis on hästi. Vanuselised iseärasused ilmselt minulgi, kuid tundub, et haigus just neid nõrku kohti jahib. Liiga palju jamasid tekkis korraga ja samal ajal (ca okt lõpp 2014) ja need ei läinudki ära.

Anonüümne ütles ...

Lp. Armo
Ilmselt on meil erinevad arusaamad absoluutklassist. Mina lähtusin viidatud tulemustest, kus on eraldi arvestus meeste-, naiste- ja segaklassi kohta. Üldarvestusest ei tea ma midagi. Või arvad sa, et ka mees- ja naisvasaraheitjad tuleks ühte paremustabelisse koondada? Etsile - kui külm hakkab, tule Strasbourgi! Täna oli 36 kraadi varjus, laupäevaks lubab 40 ära:) Ainuke spordilaadne tegevus, mida kannatab harrastada, on rattasõit.
Terv, Gea