teisipäev, 31. märts 2015

Rosolje jalgpallist, castingust ja muust

Tänase päeva nimi on Raio Piiroja, kompromissitu võitleja jalgpallimurul, väga sümpaatne spordimees.

Erinevate alade tegijad näevad teda juba oma ridades, kes orienteerujana, kes pikamaajooksja või suusatajana. Jürgen kiitles FB-s, et Piiroja hakkab triatlonistiks, kes lubas ka talle ära teha. Anu Välba pühapäevases hommikusaates ütles Raio, et ta on alati tahtnud teha ka teisi spordialasid ja nüüd on see võimalik. Nimetas siis neid: orienteerumine, jooks, suusatamine, rattasõit ja triatlon. Lisaksin ise siia ritta ka rogaini (pilt suvisest XT-rogainist, autor Harry Veide).

Kuid mitte ainult sellest ei tahtnud kirjutada, vaid enda laupäevast, kus seisin 8 tundi järjest kohtunikuna rahvusvahelistel castinguvõistlustel. Kavas oli 9 ala, osales 27 võistlejat viiest erinevast riigist (Norra, Rootsi, Soome, Saksa ja Eesti).

Tegemist on lõhe-, meriforelli- ja forelliõnge alade ning lendõnge ja spinningu viievõistlusega. Arvatavasti olid enamus osalejaist ka fanaatilised kalamehed, sest staadionil tehnika omandamine on heaks baasiks edukale kalapüügile.

Kalapüük pole võõras ka Raiole, kes ütles Välba saates, et niikaua, kui ta ennast mäletab, on kalal käinud. Praegu tegutseb kutselise kalurina Pärnu lahel. Foto FB-st (autor on Ott).

Castinguvõistlus toimus Lilleküla jalgpallihallis, sest ainult seal oli võimalik läbi viia spinningu kaugusheidet. Lõheõnge kaugusheide vajas samuti ligi 100m pikkust ala.

Detailselt ei hakka võistlust kirjeldama, kohtunikutööd olen ka varem korra teinud. Ise võistlesin üle 30 aasta tagasi ja sellest olen samuti juba kirjutanud.


Pildil on eestlasest lendõnge ja kaugusheite spetsialist Dmitri Borovkov, kes on tulnud maailmameistriks spinningu kahekäeheites.

Rootslased kaitsevad end igaks juhuks ainsa vasakukäelise heite eest.

Aleksander Tammert õnnitleb Spordiselts Kalev esindajana Ranel Kõmmitsat, hetkel meie parimat spinninguheitjat. Tammert võrdles spinningusporti kettaheitega ja pidas seda tehniliselt isegi keerukamaks alaks.

Tulemused

Kui päris aus olla, siis hing ihkas samuti platsile võistlema minna. Samas hästi enam ei oska, kuid halvasti teha ei taha. Suhe nagu Piirojal jalgpalliga.

Igatahes teeb Allan Lahi castingu elushoidmisel tubli tööd. Fotode autor on Toomas Kongi.

SIIN rohkem pilte


Kommentaare ei ole: