neljapäev, 26. detsember 2013

Searching for Sugar Man

Nägin ära, telekast. Liigutav muinasjutt, tee tunnustuseni võib olla käänuline.
Tagasihoidliku vaese rikka mehe lugu:


4 kommentaari:

Peep O. ütles ...

Kogemata sattusin veerandi pealt vaatama - ei olnud plaanis, aga korraks jäi silm pidama ja lugu haaras kaasa. Vaatasin puhta lehena seda juttu, ei teadnud varem peakangelast ega filmi tiitleid. Tõesti nagu muinasjutt ning hästi räägitud lugu.

Tänan viite eest, vaatasin nüüd ka alguse ära.

LAV kontserti vaadates oli selge, et ta on ilmselgelt suurte lavade mees. Kahju, et tal nii asja suurtele lavadele oli.

Huvitav, mis lugu on ühe laulu fraasi 'eestlasest peaingel' taga ...

eduardp ütles ...

Eestlase uurimisega on tegelenud ka Pealtnägija:

Nii asuski Pealtnägija omakorda jälgi ajama, et kes võiks olla see salapärane „Estonian archangel“ ehk „eestlasest peaingel“, kellest laulus jutt. Googeldades selgus, et Rodriguezel oli tõesti kunagi 60ndatel hipist sõber nimega Heikki Kansa, kes oli Eesti päritlu.

Edasi juba viskasime õnged vette otse Ameerikas elavate väliseestlaste seas, et uurida, ega nemad Heikkist kuulnud pole. Nädalaid ei saanud me oma otsingutele tagasisidet, ent ühel hetkel laekus rõõmustav info Detroidi eestlaste seltsi esinaiselt Ingrid Peililt, kes oli välja uurinud, et Heikki Kansa näol oli tegemist 1943. aastal Viljandis sündinud ja 49. aastal Ameerikasse emigreerunud mehega, kes lõpetas seal ülikooli doktorikraadiga ja töötas hiljem Michigani Tehnikaülikoolis õppejõuna. Vanemas eas oli Heikki metsamees.

Kurvastuseks selgus aga, et Heikki suri 2010. aastal leukeemiasse, ent Detroidi eestlased teadsid, et mehel on tütar Tiia, kes samuti elab ja tegutseb Ameerika Ühendriikides. Eelmisel nädalal õnnestus meil lõpuks saada ka Tiia kontakt ja püüdsime temaga ühendust saada, et tema isa ja Rodrigueze sõprusest rohkem teada saada, ent hetkeseisuga pole meil õnnestunud naist veel tabada.


Rodriguez’i tütre Eva mälestused:
Heikki's Suburbia Bus Tour

After a conversation with my father, I wanted to share a short story.

In the sixties, there were these people called hippies. It can be said that a long hair, dark skin, free thinking musician, like Rodriguez could have been labeled one. In my youth, I recall hearing about how the “rich folks” (those living in the suburbs), would come down to the inner city of Detroit to actually see these “oddities” in their natural environment. Maybe even take a picture or two. This happened to be my neighborhood and some of my people.

Rodriguez had a very good friend named Heikki. I remember a large man with long blond/brown hair. He had a very nice home, a wife named Linda and two huge bull mastiff dogs. Despite stereotypes, Heikki was a mathematician from “Estonia” (Estonia is a republic in North-Eastern Europe, near Finland) who rode a classic motorcycle. In fact, one of the places that Rodriguez played, a “motorcycle funeral”, was for one of Heikki’s friends. The motorcycle club was called "The Penetrators".

Anyway, someone had made fun of Rodriguez’s friend. Protective of Heikki’s feelings, Rodriguez organized what I consider to be a peaceful form of retaliation. A bus was chartered, full of hippies, four gallons of wine, etc. The group went to Grosse Point, Michigan and surrounding areas where they visited suburbian malls and neighborhoods on a tour of their own. The rest, is in the music. The story made the newspapers in Detroit and also reached Florida (a southern U.S. state).

Sulev ütles ...

Üks alternatiivne dokumentaal sellele filmile: https://www.youtube.com/watch?v=in--_OWfTd4

eduardp ütles ...

Tänud, vaatasin, kuid see dokfilm jäi natuke kahvatuks Oscari võitnud filmijutustuse järel. Lugusid peab ikka oskama rääkida, kohati ehk ka liialdades ja natuke luisates.