reede, 19. juuli 2013

Mõned o-mõtted lähiminevikust

Palju huvitavat on olnud, aga pole jõudnud kirja panna.

Kõigepealt juunioride MM orienteerumises Tšehhis, kus meie juunioride tulemused jäid kesiseks, ehkki teatevõistlusel näidati ka sisu (Evely, Tõnis). Hämmastav, kui erinevad olid tava-, lühiraja ja teatejooksu maastikud. Viimane sarnanes Valingu võssile.

Päris MM Vuokattis, kus salamisi ootasid kõik o-huvilised võimast läbimurret tiitlivõistlusel, eriti meestelt. Individuaaldistantsil siiski esikümne kohta ei tulnud, parimaks jäi Lauri Silla 13.koht lühirajal. Timo Sillalt ootasime kindlasti paremat tulemust kui 19.koht tavarajal, kuid kõva jooksu tegi ta teatejooksu teises vahetuses, kus tõi võistkonna finišisse 4-ndana ja tegi etapil 3-4 ulmelise rajavaliku, millega võitis 30 üliolulist sekundit ja sai tagasi punti (vt kaarti)! Tavarajal läks Timol raskeks II pooles, ka Lauril oli raskusi nii lühiraja kui teate lõpus. Usun, et ka Olle Kärner ja Peeter Pihl jäid oma sooritusega rahule, Kenny Kivikas oli liialt rahulolev sprindi finaalipääsuga ja häälestus lõpusoorituseks polnud ehk kõige parem.

KÜSIMUS: Seekord tuli teatevõistluse lõppu vaadata ühes huvitavas kohas. Mis koht see on, kus?


EOL hoidis raha kokku sellega, et keegi ei tulnud individuaalselt 12 hulka ja teates 6 hulka (mehed olid teates 7-ndad), võistlejatel jäi jälle 100%-line kulude kompensatsioon saamata. Kuid raha rahaks, kõikide eesmärgiks on ikkagi head tulemused. Ja medalid.

Ja siis superuudis Sixten Sillalt, kelle pressiteatest saime 11.juulil teada, et Eesti sai endale õiguse korraldada veteranide MM 2016.aastal Tallinnas võistluskeskusega Lauluväljakul (vt ka IOFi uudis). See oli teist korda, kui Eesti julges sellisele raha-üritusele pakkumist teha (2012.aastaks pakuti Lõuna-Eestit), vaid Leho Haldna originaalne ja elujõuline idee pakkuda võistluskohana Tallinnat toob nädalaks siia vähemalt 4000 veteran-orienteerujat.

Suurima töö WMOCi maaletoomisel tegid Sixten Sild (EOL) ja Timmo Tammemäe (SK100), kuid edasist arvestades läheb töö väga suureks ning nõuab sadade vabatahtlike abi. Kindlasti aitas WMOCi maale tuua ka edukalt läbiviidud Tallinna O-Week, mida väisas IOFi volinik David May.

Mis rahasse puutub, siis selle ürituse korraldamise eest peab EOL maksma IOF-le 55000 eurot + 10 eurot igalt osalejalt, mis teeb kokku ca 100 000 eurot. Loodetavasti tuleb ka kasum, mis aitab parandada EOLi eelarvet ja seoses sellega edendada Eesti orienteerumiselu ning toetada enam noorte- ja tippsporti.

Ja veel. Eelmisse nädalavahetusse jäi ka kursuse kokkutulek, sest TÜ geoloogiaosakonna lõpetamisest on möödas täpselt 30 aastat. Kokku tuli meid 11, viimasel hetkel pidi loobuma 2 inimest, Ivar Puura on meie seast lahkunud. Tegime matka "Viimse reliikvia" radadel, kus filmimiskohad näitas kaardi peal ette kohalik talumees Lauri Leppik.
PILDID
Tegin väikese kaardirakenduse (SIIN), kus leiab filmimise kohad ja punnile vajutades ka lisainfot, sh "More info" alt vastava filmiklipi.

Kindlasti soovitan kuni 14-liikmelistele gruppidele kokkusaamiseks Männi talu puhkemaja - toreda pererahvaga mõnus hubane koht hea suitsusaunaga.


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on vist nii, et Timo rajavalikust aru saamiseks oleks stiilne näha fotol etapi lõppu, ka seetõttu, et tema teevalik töötas just tema hajutusepunniga, mis teistel esiotsatiimidel kippus olema eri vahetustes
Lihtsalt antud blogi kvaliteedi huvides.

eduardp ütles ...

Tänud, õige vihje. Timol oli see etapp pikem (3-4E), nagu ka FIN-il ja RUS-il, kes liikusid ühes pundis koos teiste esiotsa tiimidega (NOR, UKR, SWE). Telepildis jäi Timo ekraani taha ja suureks küsimärgiks, mis tekitas lisapinge. Aga etapi lõpptulemus oli meeldiv.
(vahetasin ka kaardipildi ära)

Anonüümne ütles ...

Tänud kasuliku vihje eest. Meil kukub 30 aastat järgmisel aastal ja Männi talu sobiks kokkutulekuks suurepäraselt. Suudan pildilt tuvastada Tõnni, Priidiku, Stroomi ja vist ka Mörki. Naistega on keerulisem, no ei ole mul selliseid kalduvusi... 30 aastat lõpetamisest kõlab muidugi jubedalt, aga lohutan end sellega, et õde tähistas äsja 40 aastat lõpetamisest.
Ära siis Marjet rogainil päris täpiks tõmba!
Gea

lehtsabaH ütles ...

Ets, see oli nüüd lugejate linkidele vajutamise kontroll? Ise kirjutad "saesaare infopunkt" pildi kirjelduseks ja siis küsid, et kus ja mis ;)

eduardp ütles ...

Ha-ha, ma ei kavatsenud esialgu neid pilte levitada ja see pildiallkiri läks täiesti meelest.
Punkt tuleb siis uudishimu eest :)