laupäev, 22. juuni 2013

Suvi

Täna hommikul algas suvi mõnusa soojaga, õhtul läks lausa palavaks. Tallinna o-nädala Paukjärve lühiraja stardijoonel seistes lootsin ikka head jooksu teha, kuid sellest, et pea ei tööta, reaktsioon on aeglane ja üldse jõudu pole, sain aru üsna kiiresti. Nüüd võiks vist lauahokile ümber spetsialiseeruda, kunagi sai seda päris hästi mängitud.

Kuid jutule sain Nikolai Sõtoviga, ühe huvitava moskvalasega, kes korraldab põhitegevusena Moskvas päevakuid, 2 x nädalas. Suvel päevakuid ei toimu, inimesed on mööda ilma laiali, peamiselt vist datšades.

Kui meil on kohati piirangute ja keeldude tõttu orienteerumisvõistlusi raske korraldada, siis Moskva lähiümbruses on see tegevus eriti keeruline. Igasuguste lubade eest nõutakse sageli obrokit, kohati on summad väga suured (kuni 500 dollarit). Ca 300 inimesega üritused sellist raha, et ametnike ja metsavahtide elatustaset tõsta,  sisse ei too. Kuid tundub, et päevakute korraldajad saavad siiski hakkama. Oluline, et stardikohad oleksid metroojaamadele lähedal.

Suvel Nikolai puhkab, sõidab ratta ja kogu elamiseks vajaliku varustusega mööda Euroopat ringi ning orienteerub. Näiteks Paukjärvele tuli Aegviitu rongiga. Ööbib tavaliselt looduses, nagu ka täna. Tallinna o-nädala toimumisest sai teada World of O kaudu.

Peale Eestit sõitab ta Põhja-Norra kesksuvevõistlusele, sealt Gotlandi mitmepäevajooksule, siis veel enne O-Ringenit mingisugusele mitmepäevajooksule. Pärast pidi edasi minema ... ei mäleta enam, kuhu, igal juhul reisib ja orienteerub järjest mitu kuud.


Teine mees, kellega jutule sain, oli Heiti Hallikma. Tema lubas homme Andrei Nikitinile ära teha, 5 sekundiga kahe päeva kokkuvõttes. Enesekindlus toob edu, aga kas ka homme?



Kaardifragmendil on üks killer-punkt (156, näidatud noolega). Seal kaotati täna kõvasti aega ja kui ma poleks näinud üht poissi sealt punkti võtmast, otsiksin seda vist siiani. Ja ma ei olnud üksinda. Kuid minu jaoks  ei omanud see punkt tähtsust, juba ammu enne oli hoog maas ja eesmärgiks vaid raja läbimine. Kuid Kari Lehto hakkab vist varsti Eestimaa auke vihkama.



5 kommentaari:

Markus ütles ...

Auk oli kaardil vales kohas? Punkt augus?

eduardp ütles ...

Ütleks nii, et kui meetri kauguselt peale ei sattunud, tähist ei näinud.
Kõrgusjoon võis ka petta, sest tõusu seal peaaegu polnud.

Markus ütles ...

Rajameistri bläkk. Kõik objektid ei sobigi punktikohtadeks.

Anonüümne ütles ...

Heiti vist ei arvestanud, et ka viiki võib jääda :-) Nik' iga mõtlen.
Sada punkti vajab head närvi ja keskendumist.

Armo

Reigo ütles ...

btw, seesama Sõtov ongi see mr. Moskovski Meridian, keda ma hiljutises Orienteerujas mainisin