laupäev, 19. jaanuar 2013

Maratoni eel ja järel

Viru, täna, 11 tunni pärast.
1,5 nädalat pole suuski alla saanud, kuid Xdreamist peaks olema taastunud. Stardinumber on lõpus, ehkki ei peaks. Tuleb külm, ehkki võiks olla soojem.
Tegelt pole vahet.

Üks suusapilt 29 aastat tagasi Geo-Geo-lt Ruusmäel.

Suusahooldus käib ka praegu nii nagu siis, ikka tooliseljal ja vanaema triikrauaga. Abilised on vajalikud.

Maratonist ka.

Jõudsime Mõedakule kell 10 ja temperatuur näitas -25°C. Stardiks langes korraldajate sõnul ca 5 kraadi, kuid nagu "autojuht" Arthur ütles, jäeti vanasti külma tõttu võistlus ära, nüüd vähendatakse korraldajate poolt külmakraade.

Tegelikult oli ilm mõnus, päike paistis, puud olid härmas ja loodus imekaunis. Kahjuks rajal loodust imetleda ei saanud, tuli lükata, lükata ja veelkord lükata. Kuulasin hoolikalt organismi ja püüdsin ette aimata, mis saab 37 km-l, siis, kui tulevad suured mäed. Pidi olema ettevaatlik, sest oli esimene maraton ja suusakilomeetreid pole palju kogutud. Nädalatagune WXD tegi ühe krambikuuri ära, lootsin, et seekord läheb kergemalt.

Suusapilt on SIIT (Tarmo Haud); video, teisi pilte ja linke SIIN (spordihai)

Libises kenasti, mitte kehvemini kui teistel 300-400 koha peal sõitjatel. Tunnise sõidu järel olin ca 350. Edasi läks langevas tempos, eriti viimased 10km. Lõpumägedes olen alati kehva olnud, seekord kiskus krampi parem triitseps. Liiga palju töötasin (tõusudel) parema küljega, tuli poolt vahetada. Natuke aitas.

Lõppkoht 413., aeg 2.46.32. Autokaaslastest oli Tanel Kannel 99. (2.12.27), Arthur Raichmann 548. (3:00:53). Tanel alustas II grupist, kuid sõitis esimesse (1-100), Arthuril ei libisenud üldse ja alustas hilinemisega kõige lõpust.

Järgmisel laupäeval siis Kõrvemaa maraton.

TULEMUSED

Üks rahulik lugu Kusturica jabur-napakate filmide (üks viide käis hiljuti ka blogi kommentaaridest läbi) helilooja Goran Bregovic´ilt.


5 kommentaari:

Armo ütles ...

Sellist mitmekülgsust olen alati imetlenud. 50+ tirija viis pluss! Ise ei ole suuski alla saanud muuks kui hädapäraseks asendustreeninguks seoses jooksu takistavate ilmingutega.

Armo ütles ...

Pildil nr 2 on Sinu tütar - nii suur juba!. Punkt mulle! Kas suusatab ka? (Pia mõtlen)

eduardp ütles ...

Pia jah ja suur ka, peaaegu minu pikkune. Käib ronimas ja jooksmas, suusatanud vaid korra. Kuna koeraga suudan suusatada vaid mina (ühe kepiga), siis teised peavad jooksma.

Mis sellesse 50+ puutub, siis rumal oleks suurepäraste suusaradade kõrval elades seal aeg-ajalt mitte käia. Ainuke jama on see, et ma ei raatsi ajaliselt üle 1,5-2h treenida, suusatamise (ja ratta) jaoks pole seda palju. Kuid nõrku külgi, näit jõulist vastupidavust ja ülakeha treenimist, saab natuke järele aidata.

Ats Sõnajalg ütles ...

Kõva sõna, et sellise pakasega oma tervisega riskid, aga mis ei tapa, teeb tugevamaks.

Mulle meeldib ka talvel suusatada, et käed ja ülakeha saaks ka natuke vahelduseks koormust. Keilas on tõesti väga head suusarajad. Seal näeb sõita isegi peale seda, kui rajavalgustus on juba ammu välja lülitatud.

Reigo ütles ...

"langes 5 kraadi" - st. stardihetkel oli -30 C?