laupäev, 26. jaanuar 2013

Kõrvemaa maraton - pingutuseks kõlbmatu

Ei olnud täna see päev, kus füüsiline pingutus oleks tundunud normaalse ja talutavana ning rõõm eneseületusest andnuks lõpus positiivse emotsiooni.

Stardis oli kõik justkui ok, kuid esimestel kilomeetritel mõistsin, et suusk pole täna kõige parem. Konkurent Raivo Pellja pani sellise hooga mööda, et polnud võimalik isegi 100m kannul püsida. Tugev naisveteran Tiina Idavain ei möödunud teise ringi keskel nagu tavaliselt, vaid üsna alguses. Ei suutnud kannul püsida. Kohe alguses hakkasin tahapoole vajuma ja seda kuni lõpuni.

Pildil Heini Tammik (Delfi pilt), fotogeenne jõuluvana

Esimesel ringil proovisin kohati ka pingutada, eriti tõusudel, kuid see tundus liiga raske ja ebameeldiv. Nädalane tööväsimus (?) oli vist kõvasti sees ja suusk tuim. Kusagil 16km-l võtsin väikese geeli, natuke aitas.

Poolel maal loeti kohaks ca 114 (sinna lisandusid hiljem ka tagumistest gruppidest tulijad), aeg 1:03:37. Polnudki kõige hullem ja nagu hiljem selgus, vaid 1min Pelljast taga (!?). Kuid mitte ühegi tagant tulnud grupiga ei suutnud kaasa minna, vajusin ja vajusin. Juba esimese ringi lõpus loobusin igasugusest pingutusest ja võtsin sõitu mõnuga. Tõesti oli hea niimoodi kulgeda, häirisid vaid mööduvad grupid.

Ühest mehest (110) läksin siiski mööda, tundus, et suusk oli tal kehv ja mees ise ka väsinud. Eelviimasesse joogipunkti ta jäigi.

Omast arust siiski sõitsin ka, kuid mehed-naised muudkui möödusid ja möödusid. Ka see väsinud tüüp tuiskas 500m enne lõppu sellise hooga mööda, et pidi suusamütsi peast viima. Ja suusk libises tal ühtäkki superhästi (!?).

Üldiselt oli mõnus matk, värskendav nädalalõpp. Aeg 2:17:10 ja koht 197.

Tulemused

Kommentaare ei ole: