pühapäev, 3. juuni 2012

Päevad pole vennad - EMV teade


Eilne päev oli vihmane, jooks nutune. Ühesõnaga - väga vesine päev tuli välja. Lohutuseks õhtul mõnus saun ja Kaia Kanepi võit Woszniacki üle. No nii ei tohiks vanu inimesi kiusata, vahepeal oli üsna paha olla ja ajutised äraminekud olid tervisele vajalikud.

Täna paistis päike ja ehkki füüsiline seisund polnud suurem asi, läksime M45-50 klassis muidugi medali järele. Stardis 12 võistkonda ja ülesanne mitte lihtne.

I vahetus - mina

Stardist küll rahulikult, kuid ikka olin oma klassi seltskonna eesotsas, Priit Pääslase järel. Noored, sh tüdrukud panid kusagil eespool. Hoidsin vasakule ja peale väikest korrektuuri jõudsin hajutuspunkti, mille Priit teisest suunast tulles ära võttis. Minu punkt oli natuke kaugemal. Seltskond löödi kenasti laiali, jätkasin üksi. 

Peale teist punkti hoidsin loodetava parema läbitavuse tõttu natuke vasakule. Suhteliselt otse liikunud duett Minn-Rooni said kümmekond meetrit ette. Lagedatel aga möödusin neist ja 3KP-s olin jälle kenasti üksi. Enne neljandat KP-d tekkis ette Priit Överus (no oli alles hajutus) ja vajus laskumisel natuke paremale. Nägin, et ta läks viga tegema, kuid siiski tõmbas ka mind magnetina natuke paremale ja ca minutiline viga oli reaalsus. Jälle olime koos Minn-Rooniga.

Edasi läksime kõik viga tegema, kaldusime natuke vasakule. Taipasin jama ja eraldusin tasakesi grupist. Vedas, sain esimesena punkti ja teistest ca 30m ette. Seejärel liikusin KP6 poole natuke ringiga, kuid  turvalisemalt. Esimene tingimus tegi meid jälle (tee peal) võrdseks, kuid teine aitas mul kenasti eest ära minna. 

Kahjuks hakkasin ootama KP7-t natuke vara ja see võttis hoo maha. Kuna punkti ikka ei tulnud ja reljeefist ei saanud platool ka midagi aru, siis pöörasin natuke vasakule, nõlvale. Pilk igaks juhuks selja taha ja oi jama, vanurid Minn-Rooni jälle vaateulatuses. Ootamata ära toredaid konkurente ja õllehaisu, panin edasi ja olin peagi raadiopunktis (KP7). Seal oli olnud vahe Pääslasega ca 3 min. Aga sel hetkel ei teadnud ma Priidust midagi. 

Edasi läks hoolikalt kontrollides poolpiduriga, teatevahetuse andsin üle teisena, Pääslasest 3,5 min taga. Sama palju olid minust taga Minn-Rooni ja Överus, ülejäänud juba palju rohkem.

Töö oli hästi tehtud, aeg 42.46 ja tõeline orienteerumiskaif tehnilisest maastikust suureks boonuseks. 

II vahetus - Mati

Mati tegi ühe 4-minutilise vea, kuid aeg 54.38 oli natuke palju. Lõpetas küll teisena, kuid konkurendid tihedalt kannul. OK Ilves oli juba 10-minutiga eest ära läinud, ehkki Indrek Ümariku 47min polnud ka ulme.
Pildil: Mati Maidole teadet üle andmas

III vahetus - Maido

Eelmisel aastal tõi ta Põlulas kastanid tulest välja ja meid medalile. Nüüd läks teisiti.
Tenno Alamaa (OK JOKA) jõudis hirmsa tempoga Maidole järele ja tõmbas ta hapnikust tühjaks. Vähe sellest, Ülo Viru Orvandist sai veel kõvema laksu ja nii need mehed sinna metsa jäid - Maido 60 minutiks, Ülo 74 minutiks (!). Tenno lõpetas aga uhkelt II kohal, etapi aeg oli 42.09.
Pildil: Sixten lootusetust olukorrast skalpe võtma  

Sixten Sild, kes startis Maidost ca 12min hiljem 7.kohal, jõudis finišisse kolmandana(!). Sixtenilt aeg 40.15, mis oli Pääslase järel sel päeval teine.

Pildil: Ime on sündinud, Sixten vaatepunktis kindlalt kolmas


Eilsed medalimehed olid aga täna kehvakesed.

Pildil: Klubikaaslastega klubikaaslaste pool Karksi-Nuias


Tulemused

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaatepunktis olid meist nats üle minuti ees, aga siis tuli Sinu militaarne "kodumaastik" ... Ja õllel on aroom, mitte hais.
RR

Anonüümne ütles ...

alpinist Sinus pole veel kadunud - teel neljandasse jõudsid ka piirkonna kõrgeima tipu ara võtta :)
j.

eduardp ütles ...

RR, nõus, aroom.
Ei saanud arugi, et seal mingi tipp oli, eesmärk oli lagedake ja sealt alla punkti. Nüüd tagantjärgi muidugi uhke tunne.

Anonüümne ütles ...

õllel on aroom, aga õlut tarbinud inimese suust aroomi ei tule

eduardp ütles ...

Suust ei tulnudki, ikkagi võistlus. Kuid nende meeste lihased on õllest läbi imbunud ja kuhu see aroomgi jääb.

tenno ütles ...

mul polnud õrna aimugi ,et 2-3 punkti minekuga Maido on minu taga.Tirisime Üloga tee peal kahekesi kõrvuti ja Maido 20m tagapool, nagu ma hiljem teada sain.Täiskäigu lülitasin sisse enne kolmandat punkti mäest üles minekuga, et Ülo nägemispiirkonnast välja saada ja see õnnestus.Mina teadsin kuni lõpuni, et KEK on minu ees.Lõpus siis suur üllatus ,et olime teised.

Anonüümne ütles ...

Millal Tenno klubi vahetas? Vanasti ju Orvand?
TL

Anonüümne ütles ...

Päevad on ikka vennad küll. Rada lihtsalt ei läinud sinna, kus Sa eelmine päev hädas olid. Laevuke

Anonüümne ütles ...

Kuidas nüüd Kullajahi seisud on?
TA

eduardp ütles ...

Saatsin teate peale EMV lühirada ja N-V teadet o-listi, nüüd panin o-foorumisse ka: SIIN