laupäev, 4. september 2010

Laupäev - hea päev

Mitte nii väga mulle, aga Eesti spordile küll.
Sest oli Eesti võrkpallurite suurepärane mäng Hollandi vastu (3:1) ja Kaia Kanepi nauditav ning võimas mäng Jankovici vastu (6:2, 7:6). Go, Kaia, go, vanaisa Alberto jälgedes, kes oli N.Liidu meister lauatennises ja veel 85+ aastasena mängis Keila bridžiklubis paaristurniire. Vinge vana oli.

Ise tegin eilsele kiiremale jooksule täna peale 2h 30min rahulikumalt, koeraga. Homme tuleb vist ka midagi teha, sest kui Markus planeerib järgmiseks nädalavahetuseks M50 klassile EMV pikaks rajaks vaid 11km, tuleb minna eliiti jooksma (24km). Saab vähemalt korraliku trenni TAOK rogainiks.

KÜSIMUS:

Laupäevaõhtune muusikaelamus. Kes mängib?



Gea kommentaari järel vaatasin veebist Jalmar Vabarna seotust orienteerumisega ja tõesti-tõesti... Ma ei tea, palju orienteerumine tema näol kaotas, kuid muusika võitis ikka kõvasti. Pilt on ajakirjast "Orienteeruja", 2006 (Link)





Isegi koer vaatas-kuulas Zetosid huviga.


13 kommentaari:

Siim ütles ...

Zetod.

Gea ütles ...

Zetod jah, muuhulgas ka kunag.ine orienteeruja Jalmas Vabarna

Gea ütles ...

vabandust, Jalmar ikka.

eduardp ütles ...

Zetod jah. Lihtne küsimus.
Aga Gea poolt toodud seos orienteerumisega oli mulle küll vahva üllatus. Panin ühe väljavõtte ka blogisse.

Markus ütles ...

panin sinu märkust tähele ning sel aastal saavad M50 mehed joosta M45-ga samal rajal - 13,9km.

eduardp ütles ...

Tänud. Eliidimeestel nüüd hulga rahulikum :)

Anonüümne ütles ...

See uudis Markuse poolt on küll sigadus. Ühe mehe märkuse peale küll ei tohiks viimasel hetkel mängureegleid muuta. Kel jääb lühikeseks võib joosta M45 või veel noorematega. Selleks ju enne võistlust avaldadaksegi infot. Selle aasta EMV pikk on muidugi olnud üldse üks hästihoitud saladus.

eduardp ütles ...

Sigadus on anonüümsena selliseid komme loopida.

Kuid püüan asja rahulikult selgitada.

1.Ma polnud ainuke, kes sellele tähelepanu pööras

2. EMV pika raja eeldatav võitja aeg peab olema vähemalt 135min. See on üle 2 tunni. M50 meeste tase on selline, et 11km joostakse ca 1.25ga (eeldusel, et antakse tõuse jm).
Seega - ... mõelge ise

3. M50-s on hea tugev konkurents ja päris intrigeeriv edetabeliseis. Pikk rada võib olla otsustava tähtsusega. Meeste jagunemine teiste klasside vahel võtab EMV-l ja edetabelil mõtte ära. Usun, et meiesugustel vanakestel pole medaleid vaja (näit kergem oleks seda saada M45 klassis), vaid põnev omavaheline konkurents on see, mis intrigeerib. Vastasel juhul oleksin kindlasti läinud eliidirajale ja kulgenud seal vähemalt 3,5 tundi ja saanud teistmoodi o-naudingu.

Ja üleüldse ei saa ma aru, mis nende foorumite ja kommidega praegu on? Näit. TONi foorumis ... parem ei kommenteeri.

Einar ütles ...

Juba mõned aastad (~alates sellest kui Jalmar lõetas suure orienteerumise ja valis muusika) on ühed Setod ka TO OK rogainil osalenud, eks ole Jalmariga koos trennigi tehtud :)

Anonüümne ütles ...

Ets, hooaeg hakkab läbi saama, inimesed on millegi pärast närvis:)

M50 11km oleks olnud ikka väga naeruväärne.

Ott

Mait ütles ...

Ets,
Tahaks kohe kihla vedada, et Sa ei tule pikalt rajalt 2:30'ga välja...

eduardp ütles ...

Mait, ära hirmuta, see teeb ju ligi 11min/km (13,9km)

Peab tulema, pakun 2:06.

Ets

Anonüümne ütles ...

Jep, meie saame nüüd ehk ettenähtud 2:15 ligi, aga M60 jooksevad küll 2x tavarada ... Seal poisid kõvemadki, kui M55, aga rada 9,5 km, sama M65ga. Ajakavast: 15.15 Esimesed finišeerijad - pakun, et tegelt 14.40, aga mine tea, Voose on päris karm võss.
RR