esmaspäev, 28. juuni 2010

100 = 60

100KP jooks oli minu jaoks 60KP jooks. 100 punktiga oleks aju tõsiselt keema läinud, 60 punkti oli natuke vähe. Aga noh, kuna M50 klass on üsna atraktiivne võistlemiseks (hea tase), siis ei hakanud klasside vahel tõmblema. Pealegi pole 100KP jooks minu tugevam ala, suunajooks pole kindel ja tehnika on üsna rabe.

Stardis tundsin Jukolast saadud ebakindlust. Kas üleüldse suudangi enam kaarti normaalselt lugeda?
Kartus osutus esialgu õigustatuks.

Suur segadus tekkis kohe esimesse KP-sse minekul. Kuidagi jõudsin vajalikule nõlvale, et järgmise künka ninalt punkt võtta, kuid all oli vaid lame soo (nii mulle tundus). Ja mingi KP tähis. No kurat, kas olin tõesti läinud 100m-ga lootusetult valesti? Läksin tagasi, kaugelt paistis K-punkt, paremal asuv soo oli ka justkui arusaadav. Ronisin jälle künkale, aga loodetud pilti ei näinud. Jokutasin veel, kuni otsustasin KP numbrit vaatama minna. Loomulikult oli see minu esimene punkt, 3D ettekujutus peas ja sama olukord maastikul ei läinud kuidagi kokku. Kaardilt oskasin isegi 3 kõrgusjoont välja lugeda. Loll on muidugi loll. Viga 2min.

Teise punkti minnes ei saanud reljeefist mitte midagi aru, tegin paraja kaare ja tänasin jumalat, et ta mu lõpuks punkti saatis. Kolmas oli lihtne, kuid neljas oli jälle seikluslik.






Siis aga hakkas ajus kaardilugemise sektor tööle ning edasi läks asi käima. Olin andnud teistele edu ca 4min, ei midagi hullu.








Tegelikult oli varem selle piirkonna kaart üks ebatäpsemaid. Kuid tundus, et korraldajad olid siin kaardiga tööd teinud ja nii mõnegi suure mäe õige koha peale nihutanud :) (otsi nihutatud mäge)


Pildil on vanad reljeefijooned heledad, altpoolt kumab läbi LIDARi reljeefipilt.


Midagi väga hullu edaspidi ei juhtunud, usun, et etapivõite võis tulla üsna palju. Kuid vigu kogunes omajagu, kaotatud minutid saab kokku lugeda siis, kui ilmuvad SI ajad.

Vead: 16, 21 (väike), reljeefil 34, 38, 41 ja lõpus 57 ning 59. Selle viimasega tegin Jukolat. Lugesin kaardilt välja ühe sügava ristioru, kuid tegelikkuses oli vaja ületada kaks. Ja siis ma sebisin kahe oru vahel. Tänud Marjele, kes aitas mind paika saada.

Kojusõidul tegin pildistamise meistriklassi. Läks vaid 3 sekundit, et peale sõna "põder" suutsin välja võtta fotoka ning läbi kihutava auto akna maantee ääres seisvast põdrast pilt teha (pilt pole muidugi suurem asi).


Esialgsed tulemused
T
Veel. Tiit Tali tuli Lõuna-Eestist meie õue peale kaklema ja sai olla õnnelik hetkeni, kui 10 aastat vanem Juku Tasa vaid 6 sekundiga tema selja taha jäi. Sellega pandi Juku meid kõiki paika!
Lähen trenni tegema ...
Mõnus-mõnus võistlus oli.

7 kommentaari:

jaolvet ütles ...

Neljas KP oli vales kohas. Asus tegelikult nina peal õigest kohast 15-20 m ida-kagusuunas. Õnneks oli piirkond hea nähtavusega ja seetõttu ei saadud arugi, et midagi valesti oli.

Jaan

eduardp ütles ...

Mind ajas 1.punkti minekul vist segadusse soo ümber tõmmatud kõrgusjoon. Seda on sellel kaardil mujalgi. Kas see on tavaline, et soid ääristatakse pruuni joonega?

Markus ütles ...

soo ümber kõrgusjoone tõmbamine on miskipärast mõnedele joonistajatele meelepärane. mõttest pole ma aru saanud, kui soo just tõesti horisontaalide vahe jagu allpool ei asu.

Anonüümne ütles ...

See joon loob maastikust parema pildi ja kui hästi vaatad, siis enamus kohtades on soo ja joone vahel valge riba.
Ets, mul tunne, et tahad hirmsasti panna ja etappi pole korralikult lugenud, lihtsalt üldsuunaga tirid punkti suunas. 57 on ju imelihtne, enne punkti on lohk, siis vasakul suur lohk, punktide vahel on selge kontuur ja punkti taga pidurdab mägi ja kontuur. 59 jukola varjant oleks olnud väravateni välja ja tagasi:)
Mõtle enne starti tegevused peas läbi ja otsi igalt etapilt endale pidepunktid nn käsipuu.

terv. Ott

eduardp ütles ...

Vastaks Lembitu Kuuse sõnadega: "Jah, nii ta on".
Kõik on peas kinni.

Gea ütles ...

Oli minulgi probleeme sinu teise ehk minu esimese punkti situatsiooni sobitamisega kaardipilti. Kangesti tahaks öelda, et miskit oli seal mäda, aga asjaarmastajana ei tunne end piisavalt kindlalt, et väga kategooriline olla. Küll ei saa ma nõus olla joogipunkti asukohaga KP-s. Mõni aeg tagasi oli listis selleteemaline diskussioon, aga korraldajad siiski otsustasid teist korda sama reha peale astuda. Ise pidin innukat jootjat punktis tõrjuma, et lastagu ikka enne märge ära teha. Teine apsakas oli lisalegendill, kus reljeefirajal oli punkte rohkem kui kaardil. Nõnda ma siis seisin juhmi näoga 32.punktis ja nuputasin, kus see 33. võiks olla kuni taipasin kaardi ümber pöörata ja ennäe - seal ta tavakaardil oligi. aga muidu oli igati mõnus.

Armo ütles ...

108 ma orvandist ei leidnud, krt see OLI NINA PEAL