neljapäev, 17. juuni 2010

Teatejooksude nädal

Täna (õigemini juba eile) oli Tallinna MV teates Tõrrepõhjas.
See on üks kiire jooksuga mõnus maastik, kus vigade tegemise oht on ka täiesti olemas.

Sooviks oli joosta põhirada (9km) ja seega sai kokku üks nooruslik võistkond koosseisus Kaur Kase, mina ja Mattias Rennel.













Kaur tuli avavahetusest teisena, Erkki Aadlist 3 min hiljem. Natuke tuli ka vigu. Mul läks alguses kõik ilusti, vaid näiliselt lihtsa 5. KP-ga lugesin kaardilt valesti punkti asukoha ja otsisin seda valel pool peaaegu olematut nõlva (viga 1min). Suurem jama tekkis aga 9.KP-ga, kui sammude ja teede lugemisega läks midagi sassi. Mõõtsin vist punkti kaugust kaardil valest kohast ning hakkasin seda liiga vara otsima. Kõik vajalik punkti leidmiseks oli olemas - tee, õige suunaga kraav jne, ainult vales kohas. Viga viis mind liialt itta ja kui õigele teele sain, siis seal kordus esialgu sama jama. Viga 3,5min. Veel üks suurem viga tuli hajutuspunktiga lõpu eel, kui jooksin Sergei Rjabõškini järel tema punkti (kp42 asemel 46-de). Vaatasin küll, et etapp läheb kuidagi pikaks, kuid hajutuse võimaluse olin täiesti unustanud. Nüüd sain jälle kokku Otiga, kellega koos tegime veel ka järgmise punktiga väikese vea.

Lõpus pidi Mattias võitlema 3.koha eest ja see ka õnnestus. Ja ka temal tuli väiksemaid vigu.

Mul tuli siis kokku natuke üle 6min viga, kusjuures keskmine kiirus oli 6:11 min/km. Kõrge pulsiga jooksmine (sh 170-ga) oli üllatavalt kerge, seega peaks vorm vist veel üsna hea olema.
Nii et võib pühapäeva hommikul Jukola viimast vahetust joosta küll.

Tulemused SI

Kommentaare ei ole: