laupäev, 5. juuni 2010

Suvejooksu 1.päev - jokkerit keegi ei tõmmanud

Suvejooksu kodulehel oli hea lause:
"2010. aasta Suvejooksuks on Eestimaa o-maastike kaardipakist tõmmatud tõeline jokker - Mustla-Nõmme."

Läksin siis ka heal maastikul head jooksu tegema. Enesetunne oli päris hea, ehkki soojenduse alguses tundusid jalad natuke väsinud.

K-punktis tegi kompassi nõel aeglaseid siia-sinna liikumisi, mistõttu seisin oma 5-6sek ja ei saanud kohe aru, kas see enesestmõistetav raiesmiku serv on ikka see serv, kuhu jooksma peab. Oli.

Kuni 9.punktini (KP39) sujus kõik kenasti, vaid suurem viga tuli 4-nda KP-ga. Keerasin sihi pealt natuke vara ära, sest lugesin lohku valesti. Enne seda nägin 4min varem startinud Kaljurit. Tundus, et tema oli suurest mängust väljas.

Ja siis tuli see kuradi KP39, mida oli 8-ndast tulles imelihtne võtta, pealegi sai asukohta/kaugust kontrollida lageda (karjääri) servade järgi. Kuid see viimane saigi saatuslikuks, sest punkt oli lagedale lähemal kui kaardilt paistis. Jooksin pikalt siia-sinna, põrgates teatud kaugusel karjäärist tagasi. No ei ole punkti, mine või lolliks. Olin väga vihane, mitu kuradit tuli suust. No nii ei saa. Viga 4,5min ja edasi panin juba räige vihaga, peas kindel otsus selle punkti osas protest sisse anda.

Kohe varsti sain kätte minust 4min hiljem startinud Tali, kellel istus konksus 2min kinnipüütud Talver. Duett Tali-Talver oli juba üsna harjumuspärane vaatepilt.
Vihaga tõmbasin neist peale 10-ndat KP-d mööda, tõstsin tempo kõrgele, pulss oli 170 lähedal. Aga eest ära ei saanud. Viimase vajutamise tegin soos etapil 14-15, kuid Tali-Talver ikka selja taga. Lugesin sooületuse ära ja lootsin vasakult punkti leida, kui seda polnud. Olime kõik parajas segaduses, ma tegin veel idaosas väiksema tiiru. Ei midagi. Lõpuks viis Tali meid punkti, KP61 oli legendis täitsa olemas ning sealt tuli siis lühike etapp 16-sse. Kuid kaardist ei saanud mitte midagi aru, seisime lõpuks suures soos. Meiega oli ühinenud Mihkel Nahkur, Talver oli kadunud.

Ja siis saime aru, et ühe punkti olime vahele jätnud. Viga 5min, minu süül, sest olin ees. Sest Tali ütles, et see, kes ees kihutab, peab olema kindel, kuhu liigub :) Aga ma liikusin ärritunult, silmaklapid poolenisti peas.

Edasi oli paras kala 17-le lähenemisel, sest tee peal joostes küll ühtegi positiivset pinnavormi ei näinud. Aga seal oli 1,5 joont. Jooksime natuke mööda, kuid viga tuli üle 1,5min.

Edasi surusin end Tali järel läbi tihnikute, meie järel veel Ando Post. Ka viimase punktiga tuli väike kaar sisse, sest kollane nööriraja lint ajas segadusse. Tegin nö Unti, aga Tali järgnes sama veaga.

Veel finišis olin KP39 pärast üsna tige, sest see rikkus ära hästi alanud võistluse ning tegi orienteerumisest amokijooksu.

Ehkki kõiki vigu ei jõuagi kokku lugeda (ca 12min tuli küll), on homme siiski väike võimalus jõuda 3 hulka. Tali on esimesena ees 4min, kuid teistega võib isegi võistelda. Igal juhul saab vahepeal kokku üsna suur grupp. Läheb vihaseks andmiseks, kaotada pole enam midagi.















Vähemalt meie klassis sellel päeval küll keegi jokkerit kaardipakist välja ei tõmmanud. Ka teistes klassides on igasugu imeaegu. Lausa astronoomilisi.
Aga muidu oli kõik suurepärane ja meeleolu sai juba 2 min peale lõpetamist heaks, sest toredad ja asjalikud korraldajad ning sümpaatne rajameister Jaan Olvet ei saagi ju pikka viha tekitada :).
Seega: ei mingeid proteste ega tänavamiitinguid!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teeb lausa kadedaks see seltskond ja konkurents, mis teil on! Rajad ja maastik on ka ilmselgelt selle võimaldanud, et aeglasemad on olnud suht täpsed ja kiiremad ei ole leidnud õigel ajal pidurikangi. Igatahes homme on vääga põnev...
Marje

risto ütles ...

Päris kena joon, ma veel mõtlesin, et ainult mina olen nii osav :o)

Anonüümne ütles ...

KP39 juures olevat karjääri serv on ilmselt kaevandamise käigus ~20m edasi nihkunud.

Mart