reede, 13. november 2009

ARWC 2010 Portugalis, vol.2

24h veel lõpuni. Enesekindlatest ja kuulsatest tiimidest on järele jäänud ahervaremed, kes liiguvad vaid tahtejõu ja inertsi mõjul. Magatud on 4 öö jooksul vaid mõned üksikud tunnid.
4.etapi lõpus, natuke enne keskööd, oli näha nutvaid naisi ja mehi, väga-väga raske oli minna öösse edasi võistlema. Isegi 5-kordse maailmameistri Mike Kloseri peale pidi kaaslane paar minutit korralikult karjuma, et esimene natuke kiiremini liigutaks. Neid ähvardas vahepunkti sulgemisega seotud trahv ehk cut-off.

Väga kõva tegija Rain Londi kommentaar ISCi blogis:

/---/ Nüüd on vaja vaid kannatada ja kannatada. Tõenäoliselt pole veel võistlema jäänud tiimide kehades ühtegi rakku, mis ei valutaks ja ei nõuaks puhkust ja energiat. Iga samm, mis tehakse, nõuab pingutust ja eneseületust. Koduteest eemale jäävate punktide võtmine on vaimselt kindlasti väga raske- see tähendab ju lisapingust ja veelgi pikemat distantsi. Kõik, kes praegu veel liiguvad peavad olema vaimselt väga-väga tugevad. Füüsiline võimekus, hapnikutarbimise võime, anaeroobne lävi ja laktaadi tase ei oma juba ammu enam mingit tähendust. Nüüd liiguvad vaid need, kes suudavad üle olla valust ja külmast ja väsimusest ja ükskõiksusest.

Kommentaare ei ole: