laupäev, 14. november 2009

ARWC 2010 Portugalis, vol.3 - lõpp

6-päevane võistlus on läbi. Eks tegijad oskavad täpsemalt tunda, kirjeldada ja analüüsida , samas oli ka kõrvalvaataja jaoks seal emotsioone piisavalt. Info jõudis kohale võistkondade blogidest, ARWC kodulehelt, Sleepmonsres'i lehelt ja mujalt.

Seekord oli võistlust raske jälgida, sest nö rogaini-süsteem hoidis võistkondi küll ilusti koos, kuid punktiarvestus - kes, kui palju punkte parasjagu omas jne., oli ebaselge. Ka võistkondade GPS-id ei toiminud hästi. Põhifavoriidid olid pidevas ajapuuduses, ehkki juhtisid enamuse ajast. Võistluse esimene pool oli füüsiliselt väga raske, teine pool aga tehniline ja tugevat vaimujõudu vajav. Selleks ajaks olid kõik tiimid juba täiesti kurnatud, mistõttu füüsiline koormus oli nagunii tappev.

Tulemused

Võitis üllatuslikult Suurbritannia võistkond Helly Hansen-Prunesco (nr.38), kes tuli pildile alles võistluse II pooles. Esimeses vahepunktis (nö cut-offis) tehtud taktikalise plaani muudatus tegi nende soorituse hästi juhitavaks ja korrastatuks. Võitjad magasid 5 öö jooksul 6 tundi, millest ühel ööl korraga 4 tundi. See aga lubas neil "hästipuhanult" kiiruse üles võtta ning favoriitide hulka jõuda. Ka nende toetustiim ei saanud kogu selle aja jooksul magada üle 8 tunni.

Suurfavoriit Team Nike/Beaver Creek, mille koosseisus oli maailma kõige kuulsam seiklussportlane, 5-kordne maailmameister Mike Kloser, jäi teiseks. Nad olid kaks viimast päeva tõsiselt, kuid edukalt võidelnud ajalimiitidega ning nägid välja väga kurnatud, kuid viimasel ööl tehtud valearvestuse tõttu (ajasid segi vahetusalast väljumise ja sissetuleku ajad) jätsid võtmata mitu punkti. Pärast finišit sai veel pulli ka, kuid seda võite juba ise lugeda Sleepmonsterist.

Chris Forne (foto: http://www.arwc2009.com/)

Lisaks siia, et Mike Kloser kukkus juulis katki kaks ribi ja nii õnnetult, et vigastas ka kopsu (nagu Maret Vaher). Vanust on sellel "hullul" 49 (nagu minul).

Head informatsiooni võistluse kohta sai võistkonna nr.1, ehk valitseva maailmameistri OrionHealth.com blogist. Nad jäid seekord 4-ks.

OrionHealth.com viimasel kajakietapil (foto: http://www.arwc2009.com/)

Suurepärase tulemuse said (mittefavoriitidest) poolakad Navigator RaidLight (5.) ning kindlasti ka Vene nais(!!!)nelik Arena-Tahko/Pampilhosa da Serra (16.).

Eestlastest on pikemalt juttu ISCi seiklustiimi blogis ja loodetavasti tuleb sinna lisa. Mountain Loghome ISC saavutas 26.koha (59 võistkonna seas), Portugali tiim GLOBAZ.PT - BOXIT koos Elo Sauega 35.koha.

Eesti tiim tegi küll jõukohase taktikalise plaani ja lõikas raskeid etappe lühemaks, kuid siiski ei suudetud viimast 27km trekinguetappi läbida ning kaotati sellega hulga punkte. Lisaks muule sadismile olid korraldajad tellinud viimaseks ööks ka rajuilma. Keegi võistlejaist oli kusagil blogis maininud, et polnud kunagi varem nii tugevat vihmasadu näinud.

Kas tahaksin ka ise sellisest üritusest osa võtta?
Kindlasti mitte. Elu jooksul on masohhismiga tegeldud, kuid selline asi on ikka liig, mis liig. Hullumeelsus.

Aga kahju on sellest, et seiklusspordi MM leiab väga vähe kajastust meedias. Õigemini, seda polegi. Ka kaks aastat tagasi Šotimaa MMi filmimaterjal pole avalikkuse ette jõudnud.
Jama värk. Väga jama värk.


Kommentaare ei ole: